Dansk
Gamereactor
previews
World of Tanks

World of Tanks

Hvis tanken om din egen personlige krigsmaskine lokker, så tag et kig på World of Tanks, et anderledes taktisk og MMO-agtigt krigsspil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Den enorme motor i min tunge russiske Matilda-tank knurrer. Jeg sniger mig forsigtigt og metodisk (i det omfang 25 tons stål kan snige sig) gennem træer og buskadser, på jagt efter et uvidende bytte. Længere foran mig kan jeg se en fjendtlig tank, der sender byger af granater nedover den nærtliggende vej og dal. Han ligger skjult bag en lille bakke, så jeg skal tæt på, men det betyder også at han ikke har set mig.

I samme øjeblik jeg har frit udsyn til ham, sender jeg den første granat afsted. Den præller af, men anden granat trænger igennem, og sender ham ned på 38% liv. Nu er jeg opdaget, og hans kanon drejer mod mig. Inden jeg når at affyre det tredje og dræbende skud, får han ramt mig en enkelt gang, men det går kun udover mit panser. Ingen af de væsentlige systemer er skadet. Jeg når dog knap nok at nyde min lille sejr. En Ferdinand længere oppe, som jeg aldrig når at se, gør kål på mig med et par velplacerede skud.

Hvis der er noget mine erfaringer med World of Tanks indtil videre har overbevist mig om, så er det at jeg bestemt ikke er den fødte kamvognsfører. Indtil videre har min dræbermaskine tilbragt mere tid som brændende skrotbunke end med at uddele død og ødelæggelse. Det er nemlig ikke noget udpræget let spil, og ens erfaringer fra andre multiplayer-spil er ikke umiddelbart nyttige.

World of Tanks
Dette er en annonce:

I starten udstyres man med en light tank, der gavmildt kan beskrives som en blikdåse. Der er ikke meget død ved bæltekøretøj over dem, og større tanks spiser dem til morgenmad. Til gengæld har de én stor fordel i forhold til resten feltet, nemlig deres fart. For selvom deres lille pusterør af en kanon dårligt nok kan lave ridser i malingen på de store drenge, så kan de køre i cirkler om dem og forhåbentlig slippe væk, inden de bliver skudt i stykker, og på den måde hjælpe resten af holdet til at se, hvor fjenden befinder sig.

For World of Tanks er i høj grad et holdspil, og selvom man stille og roligt arbejder sig op, og optjener erfaring og penge til at købe større og bedre tanks, så kommer man ikke langt med at køre sololøb. Man er nødt til at tænke sig om, være tålmodig og rykke frem sammen med sine holdkammerater, for er man i undertal mod fjenden er man nærmest sikker på at dø. Og der er ingen respawns, så døden er en ret ærgerlig oplevelse.

Altså lader World of Tanks ikke til at være et spil for adrenalinjunkier, men mere et spil for de tålmodige og strategisk tænkende. Det viser sig også mellem selve kampene, hvor man skal fordele sine optjente erfaringspoint og penge på research, udstyr og træning af ens besætning.

Udstyr kan være alt fra større kanoner til motorer og bælter, og ens besætnings niveau afgører blandt andet hvor hurtigt de kan reparere skadede delsystemer, eller hvor godt camoufleret ens køretøj er.

Dette er en annonce:
World of Tanks

Som sagt starter man med de små light tanks, og efterhånden som man arbejder sig igennem research-træet får man mulighed for at købe nye kampvogne. Medium tanks er større, tungere og kan slå en proper næve, mens heavy tanks er nogle bæster af rang, der sultent slikker sig om munden når de får øje på fjenden. Endeligt er der artilleri, der trods deres lave vægt gør mest skade af alle, og kan skyde væsentligt længere end de selv kan se, så de derfor er afhængige af resten af holdet til at vise dem mål.

World of Tanks er et såkaldt Free 2 Play-spil, et af den slags hvor grundspillet er gratis tilgængeligt, og hvor man kan svinge dankortet og få nogle ekstra fordele. Betalingssystemet er ikke implementeret i betaen endnu, men i det færdige spil vil man blandt andet kunne købe sig til at tjene dobbelt XP i sine kampe, så man på den måde kan stige hurtigere i graderne. Det er også muligt at købe såkaldte Premium Tanks, der ganske vist ikke kan opgraderes, men allerede fra start har et fornuftigt udstyrsniveau.

Udvalget af kampvogne er en herlig blanding af tyske, amerikanske og sovjetiske dødsmaskiner fra før og omkring Anden Verdenskrig. Når man kæmper er holdene tilfældigt sammensat, så man ser ofte russere og amerikanere kæmpe side om side på slagmarken. Lige nu er der kun én spiltype implementeret, hvor man kæmper 15 mod 15, og første hold, der dræber alle modstanderne eller overtager deres base (som er markeret med en flagstang og fungerer lige som capture points i mange andre spil), vinder. Senere vil flere spiltyper blive tilføjet, og der er blandt andet blevet lovet holdstørrelser på 30 tanks.

World of Tanks

Selvom World of Tanks ikke lige er den type spil, jeg normalt ville kaste mig frådende over, så kan jeg sagtens se appellen. I de kampe, hvor jeg bare har jokket sømmet i bund og villet frem til fronten hurtigst muligt, er jeg blevet dræbt nærmest med det samme, men med lidt mere tilbageholdenhed, omtanke og overvejelser omkring terrænet har jeg haft heldet med mig, og omdannet flere fjender til skrot inden jeg selv måtte bide i støvet. World of Tanks minder ikke rigtig om noget andet spil der er ude lige nu, og med sine høje krav til samspil og fokus på semi-realisme, skal det nok finde et publikum. Der er allerede så mange deltagere i betaen at matchmaking sjældent tager mere end et par sekunder, og det lover godt for både populariteten og holdbarheden.

Er du blevet sulten på tank-krig? Så skriv en kommentar nedenfor! Vi uddeler nøgler til den lukkede World of Tanks-beta til de første 100 kommentarer. Hvad venter du på?

World of TanksWorld of TanksWorld of TanksWorld of Tanks
World of TanksWorld of TanksWorld of TanksWorld of Tanks
World of TanksWorld of TanksWorld of TanksWorld of Tanks

Relaterede tekster

0
World of Tanks: Xbox One EditionScore

World of Tanks: Xbox One Edition

ANMELDELSE. Skrevet af Cecilia Fjällström

Det var kun et spørgsmål om tid, inden kampvognene ville indtage den nye konsolgeneration. Vi har kigget nærmere på Xbox One-versionen er storsuccesen World of Tanks.

2
World of Tanks får ny spilmotor i 2018

World of Tanks får ny spilmotor i 2018

NYHED. Skrevet af Mikael Jensen

Wargaming.net har løftet sløret for den kommende 1.0 opdatering til World of Tanks, der bringer en helt ny grafisk spilmotor til deres populære free to play-spil. Med den...



Indlæser mere indhold