Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

WD_Black D50

Western Digital har gennem deres Black-serie kombineret Thunderbolt Dock og

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Okay, du har brug for en harddisk, og du har enten ikke plads til at tilføje et ekstra NVMe-drev, eller også er der slet ikke åbent for at du kan tilføje overhovedet. Du har brug for noget eksternt. Du kan købe en traditionel Thunderbolt Dock, fra eksempelvis Razer eller Corsair, der desuden giver en MacBook, eller en gaming-bærbar, ekstra porte og en måde at både lade og køre ud til et display med et enkelt kabel.

Men hvad nu hvis din Thunderbolt Dock, og din eksterne harddisk var en og samme enhed? Ja, det er sådan Western Digital har tænkt med deres D50, der hører inde under den gaming-orienterede Black-serie. D50 er en "Game Dock", som betyder at du kan få serveret op til 2TB plads, men samtidig kan den via Thunderbolt 3 (ikke 4) agere Dock, som i at den kan forbinde med et enkelt kabel til en kompatibel bærbar, for så at agere playmaker for din skærm, og alt det andet du nu måtte have behov for at slå til.

WD_Black D50

Det er en utrolig smart idé, egentlig, så allerede der har D50 en kæmpe fordel i forhold til de resterende "docks" på markedet. Den er desværre enormt kluntet at se på, og er kvadratisk i stedet for aflang. Ikke nok med det, den skal stå oprejst, for det er der at gummilisterne sidder. Hele ens instinkt siger at den skal ligge ned, så logoet i øvrigt vender opad. Men nej.

Desuden, før vi når til om hvorvidt D50 levere som den skal, så bliver jeg nødt til at sige, at den udelukkende vil tænde, hvis du bruger den medfølgende Thunderbolt 3-kabel. Et Mac Studio Thunderbolt 4-kabel gjorde at den slet ikke ville starte, selvom at den får strøm direkte fra et dedikeret strømstik. Hvis du ender med at miste, eller ødelægge det medfølgende kabel? Held og lykke...

Dette er en annonce:

Når det så er sagt, så skal man ikke bruge D50 alt for længe for at sætte pris på den kombination af ekstern harddisk og Thunderbolt Dock, som Western Digital har fundet på her. Du kan få op til 87 watt strøm direkte til din bærbare, der bør være nok til de fleste omstændigheder. Der er vitterligt et hav af porte her, der er RJ45 Gigabit Ethernet, to Thunderbolt 3-porte, DisplayPort 1.4, USB-C 3.2 Gen 2, og to USB-A 3.2 Gen 2, og det er kun bag på. Du får yderligere en USB-A og USB-C foran, samt jack til lyd. Det er altså imponerende.

Du kan naturligvis bruge den ene af Thunderbolt-portene til display, eller DisplayPort, men du har måske bemærket at de har skrottet HDMI, som er en ret mærkværdig beslutning for at sige det mildt. Det er virkelig ikke alle scenarier der direkte kalder på HDMI, men til den her pris, så bør Western Digital kunne give dig det hele.

WD_Black D50

I diverse tests præsterede D50 read-hastigheder på lige omkring de 3000MBps og write på 2533MBps, som er uhyre hurtigt for et eksternt drev i vores optik, og det er dejligt at se at WD's Black-serie her virkelig igen leverer. Du betaler også for det her privelegie, for den testede 1TB-model vil stå dig i cirka 4100 kroner, omkring 1000 kroner mere end Razers Thunderbolt 4 Dock. Det skal dog siges at de fleste Thunderbolt Docks koster for meget, men særligt Corsairs TBT100 kan komme så langt ned som 2200.

Dette er en annonce:

Med det in mente, så er D50 lidt pebret, men den leverer samtidig en dobbelt funktionalitet i én lille æske, som man ikke fortryder at have på skrivebordet.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold