Dansk
Gamereactor
Videos
Enotria: The Last Song
HQ

Mange masker, mange ansigter - Enotria: The Last Song Interview

Vi talte med Edoardo Basile, Business Development Manager hos Jymma Games om Soulslike, der handler om masker.

Audio transcriptions

"Vi er i LA til Summer Game Fest. Dette er dag to for mig, og jeg står her med Eduardo fra Italien for at lære lidt mere om Enotria, den italienske sidste sang, som gjorde et stort indtryk, må jeg sige, under Summer Game Fest live show forleden dag. Den gjorde mig lidt forvirret, fordi den fik dette spansk smag, en lille smule flamenco, en lille smule Cervantes, men der er en grund til det, ikke sandt? Mange tak, fordi du ville være med."

"Tak, fordi jeg måtte komme. Ja, der er en grund, som i alle sange, du er nødt til at have en baggrundshistorie eller en meget forvirrende historie. Det vil vi gerne have, du ved, forvirrende faktor for folk, selvfølgelig. Ja, det var en maske, at det er en af de meget, meget mange masker, vi har. Vi har hundredvis af masker, som alle kommer faktisk fra Italien, men du ved, Spanien er meget, meget tæt på Italien, ligesom Vi har altid været meget tæt på hinanden, både geografisk og kulturelt, ikke sandt? Og de fleste af vores indflydelser kommer også fra Spanien, og den maske i er især Kaptajn Spaventa. Det er en maske, som vi allerede har vist frem i nogle af andre trailere. Vi elsker bare den fyr. Jeg kan ikke sige meget mere bag denne personlige historie. Det er noget, vi vil give spilleren mulighed for at opdage."

"når spillet udkommer, men ja, jeg kan godt forstå, at det kan være forvirrende, fordi det er et italiensk folklorespil, men samtidig hører man ligesom i latinamerikansk musik, men ja, ideen bag er, at det er en maske, som var meget påvirket af de spanske conquistadores, så jeg vil ikke sige mere, men det er en vidunderlig karakter. Det er en af mine personlige favoritter. Den er, du ved, tragikomisk på nogle måder, og du vil helt sikkert se det. Du vil nyde ham."

"Ja, det er fair nok. Lad os tale om maskerne. Maskerne er de virkelige hovedpersoner her. Så I har, jeg har spillet, jeg har været elendig til det, men det er bare fordi jeg er elendig, men jeg er blevet ramt af denne miniboss, og det var sikkert nemt, men I du ved, jeg er træt, har jetlag, ja, jeg har en undskyldning for det. Så, men jeg fik virkelig interesseret i maskesystemet, så på alle tidspunkter kan du udstyre op til tre masker, hvis jeg har ret, og så kan du skifte mellem dem, og hver af dem er en specifikt loadout med specifikke kræfter. Hvad kan du fortælle os om det? Meget interessant. Jeg tror, det er det, der får det til at skille sig ud fra andre Souls-lignende spil. Helt sikkert. Det er vores unikke salgsargument med hensyn til gameplay. Det er et unikt twist, vi ønskede at give spillet, ikke kun fordi vi ønskede at adskille os fra alle de klassiske Souls-lignende spil, men også fordi vi ønskede at gøre spillet mere tilgængeligt for den brede offentlighed, og vi føler, at det er meget vigtigt at bevare en organisk sværhedsgrad, fordi det er en grundpille i genren, og vi vil gerne respektere hardcore-gamerne."

"Det skal være et svært spil, men samtidig ville vi gerne have det mere tilgængeligt, og den måde, vi fandt ud af at gøre det på, var at give folk, give brugerne flere værktøjer til rådighed, så de dybest set kan klare alle situationer og være altid klar til alt, hvad der måtte ske. De skal bare være klogere."

"Måske er det ikke altid nødvendigt at have et superhøjt færdighedsniveau, men hvis du forstår spillet, hvis du forstår spillets kerneløkke, vil du se du er meget dynamisk, du kan ændre plan løbende, du kan tilpasse dig meget hurtigt, så hvis du er en smart fyr, vil du ikke møde nogen vanskeligheder overhovedet, og det er det konceptet. Præcis, og bare for at være specifik for seere, der måske ikke ved det, hver maske betyder to våben, så jeg havde for eksempel et langsværd og et storsværd, og og så specifikke sten og specifikke besværgelser, tror jeg. Ja, det er et helt build. En ting, som vi gerne vil have folk til at forstå, er, at vi gerne vil gennemgå konceptet med arketyper i dette spil. Du vil ikke forpligte dig til kun ét build gennem hele historien, hele rejsen, men du vil være, hvad end du ønsker til enhver tid, så du kan nemt tilpasse dig, ikke? Så hvert loadout vil du have tre, og du kan skifte dem ud i løbetiden med det samme. Det er lavet med vilje for at gøre det, og så har du to våben til hver, så du kan meget hurtigt skifte våben, du kan f.eks. have et langsværd. Op på d-pad'en? Præcis, op på d-pad'en og ned på d-pad'en."

"for at skifte maske. Du vil have, ja, to våben efter eget valg. Du vil have stenen, som du sagde, med rette, de er mere ædelstene end sten. De bliver brugt til at parere. Hver ædelsten giver dig yderligere passive evner, mens parerer. Nogle af dem vil heale dig, mens du parerer, andre vil gøre meget forskellige ting. Det afhænger af din spillestil. Du vil have forskellige sæt besværgelser til rådighed, du vil have forskellige hurtige genstande til rådighed."

"dit valg. Dybest set er alt tilpasset. Også fordelene, fordi vi har en meget komplekst færdighedstræ-system, hvor du kan købe med dedikeret valuta, der du får ved at udforske. Memoria? Memoria er en valuta, som du bruger til at stige i niveau, og det er ligesom sjælene i Dark Souls, ikke? Du vil have dedikeret valuta, som du får ved at udforske omgivelserne."

"Så dette er vores system, der grundlæggende får folk til at udforske og ikke bare gå videre og afslutte spillet. Du vil blive belønnet, hvis du udforsker mere, og med denne valuta kan du købe flere fordele i færdighedstræet, og af selvfølgelig vil hvert loadout have de fordele, du ønsker. Del med os et par af detaljer om de mindre dele af historien. Jeg så for eksempel den her pesto. Du bruger vin, selvfølgelig selve maskeraden. Giv os et par gode eksempler. De fresker i den slags kirke, vi gik ind i. Stort set alle små og ubetydelig detalje i spillet skal skrige Italien. Sådan er det bare. Selvfølgelig spillet er ikke i Italien, det rigtige Italien. Det er en fantasiverden baseret på Italien, men du ved, at spillets vision er at eksportere vores kultur, vores tradition, vores folklore, vores væsner fra, du ved, da bedstemoren fortalte dig historien bag monsteret i skoven. Det er den røde bøn. Den er skræmmende. Det er en chef, du faktisk vil finde i demo, som kan downloades nu på Steam og PS5. Og det her er faktisk, han er også en del af den italienske folklore. Det er en del af en nordlig skabningshistorie bag, ligesom i den italienske tradition. Alt, som alt, hvad du vil se, det er håndlavet af os, af et team af super talentfulde kunstnere. Bare fordi du har at føle sig som Italien. Du vil ikke sige, okay, jeg er i Italien, det her er en ting, ligesom det her er noget, der allerede er blevet gjort. Hvis du spiller Assassin's Creed, vil du finde dig selv i Rom. Det er selvfølgelig vidunderligt, men efter vores mening er det ikke så stærkt som at føle Italien. Det mangler det personlige præg. Lige præcis. Dette er vores synspunkt som italienere. Vi kommer til at berøre temaer, der er mere aktuelle for vores nuværende situation, som igen ikke bare er stereotyper. Det er pointen med det hele, ikke? Vi er ikke bare pizzamafiaen. Jeg tror, det er samme som Blasphemous med den spanske Semana Santa og folklore. Men også Witcher med slavisk kultur. Sådan er det bare. Nu hvor vi er ved at komme ind på historien og det var nogle mindre stykker, og jeg elsker freskerne ved måde. Du fortalte mig lidt om den overordnede historie, som virkelig er skør og lidt foruroligende. Du fortalte mig om fiskeren. Åh ja, det er en god eksempel, som vi normalt bruger til at få folk til at forstå. Men overleveringen er meget kompliceret. Jeg er nok ikke den bedst egnede til at forklare det, så bare for at sige. Men på et højt niveau var der engang disse aktører, som de opdagede, at deres navn ville blive udødeligt med tiden ved at spille historier. Men det, de faktisk gjorde, var at skabe denne enorme komedie, hvor alle var involveret og den var så berømt, at de faktisk blev udødelige, og de fængslede alle i deres rolle. Så lad os sige, at din mission er at ødelægge Canovaccio, som faktisk er manuskriptet til denne store komedie, hvor alle er låst fast. Og det er derfor, du også finder folk i demoen som fiskerne, der fisker ufortrødent, selv om de ikke er det."

"fanger nogen fisk. Det er ligegyldigt, de spiser den ikke engang. Fanget i et loop.
Ja, de er fanget i et loop. De spiller den rolle, de havde i Canovaccio. Det lyder virkelig foruroligende. Det er det, fordi det er en enorm analogi at komme til en af de største tema, som vi ønsker at udtrykke i spillet, nemlig stagnation. Italien er nu igennem en enorm kulturel stagnation. Nationen bevæger sig ikke fremad. Kulturen... Vi lever stadig i fortiden. Vi har bestået, det har været en meget, at vi passerede Italiens gyldne æra, og nu føler vi os meget fastlåste og en mange mennesker rejser væk fra Italien på grund af dette. Og dette er en måde at repræsentere det, ikke? Alle gør bare det samme igen og igen, men..."

"De er fanget i det gamle script. Præcis, men de forstår ikke hvorfor, fordi alt er stadig i tiden. Jeg synes, det er en perfekt måde at afslutte dette interview på.
Jeg vil sige... Hvor lang er demoen? Otte timer, sagde du? Ja, det er mellem seks og otte timer. Det afhænger faktisk af dig. For mig er det ti timer, okay. Så det er PS5 og PC? Ja. Er det tilgængeligt nu? Det er tilgængeligt nu på Steam og PS5. Det er kommer snart også på Epic Store. Men ja, PC, også Steam. Det er meget, meget... Og det spillet udkommer cirka hvornår? Den 19. september. Også forudbestillinger er åbne for dem, der vil forudbestille Deluxe. De vil have en 72 timers tidlig adgang. I kan spille demoen subito. Mange tak for jeres tid."

"Grazie mille. Tak, fordi jeg måtte komme."

Summer Events

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere