Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Gaming Gossip: Episode 15 - Skal vi være bekymrede for fremtiden for AAA-spiludvikling?

Med yderligere fyringer, studielukninger, urimelige forventninger fra udgivere og vanskelige at spore forbrugertendenser diskuterer vi, om AAA-spiludvikling er ved et vendepunkt, og hvilken slags indflydelse det vil have på udviklere som Ninja Theory forud for deres lancering af Senua's Saga: Hellblade II.

Audio transcriptions

"Hej alle sammen og velkommen tilbage til endnu en episode af Gaming Gossip. Dette er vores 15. afsnit, og vi er kommer til at fejre. Ingen tvivl i dag. Er du ikke i tvivl om, hvilket nummer det er i dag?
Nej, jeg er helt sikker, for jeg skal fortælle dig hvorfor. Jeg har udfyldt en masse af vores ting."

"bag scenen, og jeg har faktisk forberedt mig på det her. Så jeg er på forkant, Jeg kommer dig lidt i forkøbet. Jeg har lavet mit hjemmearbejde for en gangs skyld. Ja, i dag taler vi om om noget, der stadig er et varmt emne. Det er ikke så varmt, som det var i sidste uge, faktisk, for som det altid sker, optager vi en af disse videoer, og så sker der bogstaveligt talt noget stort lige bagefter. Så vi blev på en måde fanget lidt der. Men i bund og grund handler samtaleemnet lige nu om den slags store udgivere og den måde, de ændrer den måde, de arbejder på. Det er på en måde kommet til igen på grund af den seneste situation med hensyn til Microsoft og Xbox. I ved, de har lukket fire store studier. Altså, fire store studier, ikke? Ikke nødvendigvis store, men Arkane Austin er blevet lukket. Tango Gameworks er blevet lukket, og det samme er et par mindre studier i form af Alpha Dog og... Roadhouse? Det fjerde. Ja, det fjerde, Roadhouse. Præcis, ja. Supportstudiet for The Elder Scrolls. Så ja, disse studier har blevet lukket, og det har ført til lidt af et spørgsmål om, hvad den slags udgivere forventer af disse studier og, du ved, hvad fremtiden for AAA handler om. Og det er kommet oven i en tid, hvor mange regnskaber er blevet offentliggjort, og hvor man taler om, at disse udgivere ønsker at skære ned og måske se mere på kvalitet frem for kvantitet. Det er en slags billig tilgang til den slags spiludvikling. Så det store spørgsmål er, du ved, hvad tror vi, fremtiden bringer for AAA? Er vi tilfredse med den retning, det går i?
eller er vi lidt bekymrede over den måde, AAA-udvikling ændrer sig på?
Og multi-platform. Så det er færre AAA'er, måske mindre budgetter og hurtigere timing, men også de bliver alle mere multi-platform. Og jeg tror, vi diskuterede en masse ting i forbindelse med dette i de tidligere episoder i dette år, hvor vi talte om, hvordan, du ved, fyringer definerer 2023, og vi kommer til at definere 2024, desværre. Og nu er dette bare et resultat af, ligesom beviset, ikke sandt? Et resultat af finansåret og de rapporter, vi fik i sidste uge. Så vi får alle disse meddelelser, og så venter vi på, at Summer Game Fest og sommerens showcases skal bringe os dem, forhåbentlig de gode nyheder op til efteråret, ikke? Så jeg tror ikke, vi skal frygte slutningen på AAA-spil overhovedet. Jeg tror bare, at det bliver mere multiplatform, og jeg tror, at det er at de vil være mere forsigtige med at vælge genre og tilgang, platformene og ikke lade sig lede af trends så let. Det er i hvert fald mit ønske. Jeg tror, vi har set mange af dem fejle eller mislykkes på grund af det skøre øjeblik eller den skøre tilgang de var baseret på. Og så fantastiske, interessante spil som Immortals, Avian. Jeg glemmer altid navnet på det. Immortals of Avian. Jeg tror, det er en virkelig interessant spil, som kunne have været en succes i tidligere generationer. Det blev bare ikke markedsført på den rigtige måde og i det rigtige øjeblik, og jeg tror, at nogle udgivere virkelig ikke forstår nogle af de genrer, de laver spil til. Ja, jeg synes også, det er en meget interessant ting for det er ikke... Jeg er også en lille smule... Jeg ved, det lyder mærkeligt, men jeg føler lidt for udgiverne en lille smule til tider, fordi jeg på visse tidspunkter ikke helt forstår, hvad forbrugerne vil have fra spil. Jeg mener, jeg ved godt, at jeg kommer til at gå lidt af en tangent her, og jeg ved, at Raf har forberedt nogle trailere, som I ser nu. Det er bare noget, der dukker op i mit hoved. Du stiller op for milliardvirksomhederne."

"der ikke kan forsvare sig selv, Ben. Det er en ædel indsats. Jeg ved, det lyder som et dårligt valg.
Det forstår jeg godt. Giv mig lige et øjeblik. Vi vil gerne have det. Assassin's Creed Shadows er vil blive afsløret i sin helhed i eftermiddag, og jeg har set mange mennesker allerede sige Jeg vil bare have, at den går tilbage til sine stealth-rødder. Det er alt, hvad jeg ønsker. Jeg vil have den tilbage til stealth-rødder fra Assassin's Creed. Og så tænkte jeg ved mig selv, at Assassin's Creed Mirage ikke det tilbage i oktober? Og så ser jeg, at folk allerede svarer, at det ved jeg ikke."

"Jeg har ikke spillet spillet, og jeg tænker, at det er nu, jeg bliver lidt...
en lille smule, igen, jeg begynder at forstå, hvor forvirringen kommer fra med AAA-udgiverne, fordi man ser på et spil som Immortals of Avium og på mange måder ser man på det og tænker, at det har alle de rigtige ting på plads til at få succes."

"Alt det, man gerne vil have ud af et AAA-skydespil med action og eventyr.
type spil, og alligevel klarer det sig virkelig, virkelig dårligt. Ikke som, du ved, den kritiske side af ting er én ting, og det var ikke ... det fik ikke strålende anmeldelser, det blev ikke hamret ned, men det fik ikke strålende anmeldelser. Men der var bogstaveligt talt ingen, der ville spille det. Det solgte forfærdeligt og studiet har været helt ødelagt på grund af det. Så jeg begynder at forstå en lille smule hvor det kommer fra. Når det er sagt, har der været mange slags live service-spil, mange slags af store ting, der er mislykkedes for nylig, og mange ting, der burde være mislykkedes. Så jeg kan på en måde også se det. Men ja, forbrugertendensen og forbrugerområdet i disse dage er meget vanskeligt at få styr på. Det er ikke så enkelt, som det var engang. Og jeg tror, at vi på en måde kan tilskrive det til det faktum, at der er en masse, du ved, online er alt nu om dage. Og jeg siger ikke at alle spil skal være online, men når man ser på, hvor videospil er som helhed sammenlignet med, hvor de var for ti år siden, så er det et helt andet sted. Men jeg ved det ikke, Hvad er dit syn på det, Alex? Jeg tror, det er, her er din titel, det er slut med at spille."

"Det er slut. Pak jeres tasker. Vi kommer alle til at tale om brætspil i den næste tid.
uge nu. Er det overstået? Det ved jeg ikke. Men jeg synes, det er en interessant pointe om online fordi jeg tror, at online som gameplay-funktion ikke er så vigtig, ikke så stor af en salgsmaskine, som den engang var. Men evnen til at skabe en samtale online er noget, der betyder mere end noget andet nu. Evnen til at, så jeg ved ikke, hvilke trailere har Mafia? GTA 6. Lad os tage den. GTA 6 ville altid være enormt. Men hvis vi ser på det, wow, så kan du se det lige her. Hvis vi ser på den lige nu, og vi ser, hvor mange visninger den fik, var der folk, der lækkede traileren i forvejen, så de kunne få den slags buzz af spillet, fordi der blev talt så meget om det. Og på en bogstavskala er noget, der ikke er måske så monstrøst som GTA, men vi kan have GTA kørende i baggrunden, fordi det er et dejligt trailer. Men jeg tror ikke, at Dark Souls bliver så stort, som det gør, uden folk taler om det online. Jeg tror ikke, Helldivers 2 bliver så stort, som det gør, uden at folk havde postet det. Og ja, gameplayet er sjovt. Ja, der er, du ved, en masse ting."

"og en masse hemmeligheder, og spiludviklerne har gjort et fremragende stykke arbejde med at skabe spillene der.
Men der er masser af spil, som jeg har spillet, som du har spillet, som vi alle har set i vores job, som gør alle de ting, og alligevel lykkes de ikke, fordi ingen taler om det.
om dem, når de udkommer. De har ikke græsrodsstøtte fra nogen, der markedsfører dem."

"ved blot at sende et tweet af dem, der bliver eksploderet, mens de prøver at ødelægge en insektrede eller lignende. Det er den uhåndgribelige faktor, som ingen rigtig er klar over.
formået at forstå, og derfor tror jeg, at forbrugere og udgivere er lige forvirrede over, hvad der sælger, fordi de ikke gør det. Det er ligesom, du ved, de siger, at tiden er den fjerde dimension, fordi mennesker ikke kan opfatte tid ordentligt. Vi har et ur eller lignende, men vi forstår ikke rigtig..."

"tid. Vi forstår ikke rigtig, at den går, fordi vi ikke kan mærke den på samme måde som man kan føle sit skrivebord eller se ting. Jeg går lidt eksistentielt til værks her, men jeg føler, at det er det uhåndgribelige, som spiludviklere og udgivere, fordi selv kan man have en elsket IP. Man kan have en elsket franchise. Suicide Squad dræbte Justice League. Du kan have det der, og du kan have alle disse års tillid til Rocksteady og smide det hele væk, fordi man besluttede sig for at gøre noget, der på papiret kunne fungere. En elsket franchise møder en af de hotteste ting inden for gaming, som er live service, som er ved at være slut alligevel, men ideelt set fungerer det på papiret, ikke? Og alligevel er det et absolut flystyrt, et absolut katastrofe, fordi ingen ønskede at tale om det på en god måde. Fordi vi er så ekstreme. Vi er også diskuteret dette for nylig. Vi er så ekstreme, og publikum er så ekstreme. Jeg tror, at det samme skete, ikke i samme grad, men det samme skete med Breadfall. Breadfall kunne have fungeret på papiret, og det er ikke kun for mig, for Rafa, at spille en af de andre, du ved, aktiver vi har her. Men også bare for at ødelægge tingene med Callisto-protokollen. Det tror jeg, Jeg mener, i hvert fald mig selv, jeg elsker det spil, og jeg tror på papiret, at begge spil kunne have fungeret undere. Survival Horror, Resident Evil var meget trendy. Du har fyren, der skabte Dead Space og så Breadfall, du har dette talentfulde studie, og så prøver de deres vampyrtilgang og det er en multiplayer-agtig live service-tilgang til det. Og det fungerede ikke. Men på Samtidig tror jeg, at det, vi ser, er, at de ikke får flere chancer. Selv hvis det lykkes."

"Det er selvfølgelig ikke et AAA-spil, Hi-Fi Rush af Tango, men de kom fra at skabe The Evil Within og Godswire Tokyo. Jeg synes, de er på grænsen til, hvis ikke rigtige, AAA-spil.
Og det lykkedes for dem med Hi-Fi Rush, som har et mindre budget. Når det er sagt, synes jeg, at det ser fantastisk ud, og produktionsværdierne er meget interessante for den slags AAA-type spil. Og vi har også fået eftersynkronisering på spansk, hvilket er usædvanligt for andre Microsoft AAA-spil, vi ikke får af en eller anden grund. Til Saixitra får vi ikke nogen spansk eftersynkronisering. Og så til Hi-Fi Rush var det som en anime for mig. Så hvad skal man gøre? Jeg synes ikke, det er selv den refleksion, du lavede, du reflekterede over tid, og hvordan vi opfatter ting."

"Og jeg forstår, hvad du mener, men redder det AAA? Redder det endda AA?
Som mod spil som dette, som jeg nævnte?
Jeg føler også, at der er et stort pres på os som anmeldere og kritikere nu. Jeg ser ofte samtale om, at noget får 7 eller 8 ud af 10 nu om dage, og at det ikke er nok til at tilfredsstille det publikum, der kommer. Og det føles, som om mange mennesker nu har brug for Metacritic score skal være 90 plus for overhovedet at overveje at købe et spil, fordi der er så meget mætning i markedet, og fordi spil nu, mange spil fra 10 år siden, holder glimrende. Og så hvad er grunden til at spille et nyt spil? Og det lægger også et stort pres på en anmelder, fordi du ved, når alt kommer til alt, at mange mennesker har arbejdet virkelig, virkelig hårdt på dette spil. Men for dig er det spil måske ikke så godt. Jeg talte for eksempel om, at jeg ved, at vi ikke har en trailer til det, jeg er virkelig ked af det Raphael, men jeg talte med vores gode ven og kollega Lassie om Animal Well. Et spil, der ikke er noget for mig, men jeg kan godt forstå, at folk er helt vilde med det, men jeg sagde, at det ikke rigtig er noget for mig. Og alligevel, hvis jeg giver udtryk for den holdning som anmelder, er det pludselig mig, der har ansvaret for, at jeg ødelægger det hele. 7 ud af 10 ses nu som 7 ud af 10 ses som ikke godt nok. Og som du sagde, Dav, så er det sådan her ekstremt som om folk har brug for 9'erne og 10'erne for overhovedet at sige, okay, det er anstændigt."

"Det er forlagets skyld, ikke din eller publikums. Det er forlagets skyld, fordi i investoropkald taler de om metascore. De taler om, at vi vil udgive tre spil i det næste regnskabsår, som kommer til at ligge over 80 % i metascore. Det er sådan skruet industrien er. Og det gør os, som du siger, det gør, at forretninger gerne vil gå til enten stream, så deres anmeldelse dukker mere op, og det er vanvittigt skævt for alle involverede."

"Det er udgivernes skyld, og jeg vil ikke tale om Nintendo her, for jeg vil gerne bringe dem op, når vi taler om multiplatform og nedskalering, og hvad AAA betyder for dem, hvilket er anderledes. Men de stoler på deres studier og deres IP'er, og de tager sig god tid, og de ville ikke lukke ned for spil på næste niveau, hvis, jeg ved ikke, det seneste Luigi's Mansion, som ikke er et AAA-spil, ikke havde succes eller fik 80 plus Metacritic-score. Men Hi-Fi Rise er det værste eksempel muligt, fordi det lykkedes for dem, og de fik alle priserne, og det er så trist."

"Jeg vil gerne lige bringe Final Fantasy VII Rebirth ind i ligningen.
Har vi en trailer til denne Ben? Forhåbentlig.
Men nej, det er et interessant spil for mig, fordi det uden tvivl er et af de største AAA-spil i år. Og for at være ærlig, når man tænker på, hvordan Dragon's Dogma på en måde.., sked i sengen efter lanceringen, kunne det måske være det bedst modtagne spil i år."

"år indtil videre. Og alligevel er det en efterfølger til Remake, så folk kender det allerede.
Det har den i sig selv. Det er en velkendt IP. Square Enix har givet det masser af tid til at udvikle. Det er god kvalitet, god tilstand og alt det der. Og alligevel er det kommet ud, og det er underpræsteret. Og man må se på det og spørge sig selv, hvad den forventede at præstere, hvis den er underpræsterede for Square? Det er en anden ting, som udgivere gør, de sætter disse latterlige forventninger til det. Vi ved ikke præcis, hvad de forventede, vel? De siger bare, at det ikke helt lever op til forventningerne. Fordi Metacritic-scoren for dette spil er utrolig høj, så det kan ikke være en kritisk ting. Det må være salget. Så det er endnu et tilfælde, hvor du ser på det og siger, det er et AAA-spil, et af årets største AAA-spil. Det er udkommet på et tidspunkt, hvor det knap nok har, ja, det har faktisk begrænset konkurrence. Og det er ikke gjort godt nok."

"Så forbrugerne er ikke interesserede på den måde, som Square Enix håber på. Square Enix er tydeligvis ikke levet op til deres standarder. Og det er en meget forvirrende situation.
når der er en branche, hvor alt er så forskruet. Jeg mener, Final Fantasy er Final Fantasy, så jeg går ud fra, at det nok skal gå. Måske den tredje del, Re..."

"Illusion.
Jeg vil kalde det... Ja, uanset hvad de kalder det. Jeg går ud fra, at det vil være fint, og at det vil blive måske får det ikke et lignende udviklingsbudget, som Rebirth fik, men det skal nok komme med tiden. Men det er forbløffende, er det ikke? Og det gør dig endnu mere bekymret for mindre hold med massive pres på dem. Og det er det, jeg vil bringe samtalen videre til Ninja Theory og Hellblade 2. For jeg tror, at lige siden Xbox lukkede Arkane Austin og Tango ned, ja, lige siden lige siden Xbox lukkede Tango og Arkane ned og afslørede, at ingen bogstaveligt talt er i sikkerhed for deres vrede, er man nødt til at stille spørgsmålet, om Ninja Theory også er i sikkerhed?
Hellblade 2."

"Det ved jeg nu ikke. Hvad tror vi? Uanset hvordan Hellblade 2 ser ud, ikke? Fordi dette spil ser helt utroligt ud. Er vi bange?
Lad mig spørge dig om noget, før vi svarer dig. Hvad definerer et AAA-spil? I fortiden, Jeg ville have sagt, at Hellblade 2 er et AA-spil. Det er en mindre skala. Jeg kender ikke til den nøjagtige budgetter for de to spil, men jeg tror, det er et mindre spil, en mindre skala. Jeg tror, det er et singleplayer-fokuseret. Jeg tror, det er en kortere historie. Jeg tror, de er lidt alternative i den type historie, de ønsker at fortælle osv. De var alle baseret på lyden og kunsten i en anden måde i forhold til God of Wars og Horizons og den åbne verden og Last of Us og de filmiske eventyr. Vil du sige, at Hellblade 2 er et AAA-spil, fordi produktionen værdierne blev skudt i vejret til efterfølgeren, og de investerede også i teknologi og i kunst og i mange ting i den måde, det ser ud på, og det lyder på, og det spiller på? Eller holder vi os til det tidligere konvention om, at AAA betød mange flere ting, ikke bare i form af den genre, der var mere ambitiøs og være mere oppe i tiden. Hvordan vil du beskrive dette i forhold til Hellblade?
Ser du, sagen er, at når du koger det ned til, hvad der definerer AAA og AA, vil du have en tendens til at tro, at Hellblade 2 ville hælde mere til AA-siden af tingene. Men når man sammenligner, når man ser på den store mængde tid, der er gået med at udvikle dette spil, Jeg tror også, at Ninja Theory er et betydeligt større studie, end det var engang. Så der er en ret mange udviklere, der arbejder på dette spil. Man må formode, at med den tid, det har taget."

"og med produktionsværdierne i det, er det også et ret dyrt spil sammenlignet med det første spil.
Og når man ser på de andre AAA-spil, der er kommet fra Xbox, er det også svært at se Hellblade 2 som andet end AAA.
Og det er det, der bekymrer mig."

"Tredobbelt klinge, ja.
Det bliver det tredje bidrag i serien.
Nå, men ja.
Ja, forhåbentlig.
Men det, der virkelig bekymrer mig, er, at er, at hvis det er et AAA-spil, hvis Microsoft og Xbox ser på dette spil og forventer, at det skal på en måde lever op til AAA-værdierne."

"Det er det, jeg mener, det er det, jeg mener.
Så er vi i, det er allerede i problemer. For lad os være ærlige, ikke? Mængden af mennesker, der kommer til at spille Senua's Saga Hellblade 2, vil stort set være isoleret til Game Pass-spillere.
Ligesom der vil være folk, der køber spillet, men mængden af folk, der spiller dette spil..."

"vil sandsynligvis komme fra Game Pass. Så noget vi også så med Hi-Fi Rush også. Og husk på, at det spil nu har fået en multiplatformstilgang.
Så jeg ved ikke, hvad det er for nogle parametre, de vil bedømme dette spil på, men jeg er allerede meget bekymret for det baseret på den måde, Xbox har behandlet den seneste slags titler på."

"Det er også en efterfølger.
Og hvis jeg ikke tager fejl, tvang de Ninja Theory til at gå i rødt lige før dette projekt.
Har jeg ikke ret?
Jeg kan ikke huske navnet på det spil."

"Det var et hurtigt tredjepersonsspil fra Ninja Theory.
Og det lykkedes ikke. Det var ikke så populært som Redfall, men det var Ninja Theorys skyld.
Ja, jeg kender det præcise spil.
Jeg er ret sikker på, at Rafa ikke har nogen trailer til dette spil."

"Bleeding Edge.
Bleeding Edge.
Bleeding Edge, som jeg i øvrigt synes så kunstnerisk interessant ud.
Men det er det, jeg mener."

"De vil altid sige, at det var noget, som Ninja Theory ønskede at skabe, at de gerne ville prøve kræfter med et multiplayer-projekt, ikke?
Men det afsluttede ikke Ninja Theory. Det var på andre tidspunkter.
Og nu gør de deres ting, som de gjorde med det forrige spil."

"Det er et lignende scenarie i forhold til Alan Wake.
For det første kunne Alan Wake endda have været defineret som et indiespil, eller et dobbelt-A, mellem indie og dobbelt-A.
Og nu ser Alan Wake 2 for mig meget ens ud i forhold til Hellblade 2."

"Remedy vil selvfølgelig fortælle dig, at det er triple-A.
Ja, det vil de.
Er vi nødt til at stille dette spørgsmål nu, om det er bedre for en udvikler eller ej at have opbakning fra en stor udgiver, eller om det er bedre for dem at købe deres egne aktier?
Definere, hvad de kan gøre, ligesom Remedy har gjort, ikke?
Remedy har lavet dette spil med udgivelsesaftaler og hvad ved jeg."

"De ved, hvad der skal til for at gøre Alan Wake 2 til en succes.
Og det er ikke at sælge 10 millioner eksemplarer ved lanceringen.
Det går langsomt.
Og det har de sagt flere gange."

"Det er den langsomme proces, som til sidst vil give overskud.
Og det er den måde, de vil gøre tingene på.
Så skal vi se på det nu og sige, måske opkøbsræset og det hele, folk, der kommer ind i disse store forlag for at få den økonomiske sikkerhed."

"Er det ikke vejen frem nu for triple-A?
Jeg gætter på spiludvikling som helhed.
Fyren hos Moon Studios, Thomas Maller, jeg tror, det er sådan, man udtaler det, med H, så jeg er ikke sikker."

"Men han gik lidt i detaljer med dette på Twitter eller X, afhængigt af hvordan du refererer til det.
Og han sagde, at han havde været, du ved, kontaktet om opkøb efter Ori og besluttet ikke at gøre det.
Og efter lukningen af studierne ser det ud til at være det rigtige træk."

"Men igen, man ved aldrig, hvad der sker, på en måde, en udviklers livscyklus, når de er ved at blive opkøbt.
Og det samme er, at Xbox er virkelig, på en måde, denne grådighed, som den viste med at ville have Activision Blizzard."

"Dette skubber gennem alle de juridiske retssager, alle de mennesker, der siger, at du måske ikke burde gøre det, alle disse ting for at få denne gyldne gås af Call of Duty og Candy Crush og World of Warcraft-skaberen."

"Det får vi ikke at se foreløbig, tror jeg, om det rent faktisk har givet pote.
Men allerede nu føles det, som om du har lagt alle dine æg i denne kurv, for nu kigger Microsoft meget nærmere på, hvad Xbox har gang i, om den genererer overskud."

"Hvorimod før, sammenlignet med Windows og hvordan Microsoft ellers tjener penge, var Xbox blevet overladt til sig selv i et stykke tid.
Derimod er denne satsning på 70 milliarder dollars noget, der har fået alles øjne op for Xbox.
Ja, det er en meget gyldig pointe."

"Og jeg er lidt bekymret.
Jeg tror, at Senua's Saga Hellblade 2 vil klare sig glimrende og få gode anmeldelser, Det vil jeg antage.
Jeg synes, at det, vi har set indtil nu, er et godt eksempel på, hvordan spillet bliver."

"Der er selvfølgelig ting, der kan ske, som kan ændre på det, men jeg går ud fra, at dette spil vil klare sig godt nok i kritisk forstand.
Men jeg ved det ikke.
Salget betyder alt, ikke?
Forbrugermarkedet er alt."

"Så vi får se.
Og vi må også se, hvad fremtiden bringer.
Igen, det bliver en travl sommer.
Der kommer masser af ting ud og masser af meddelelser."

"Så måske om et par måneder, vil vi kunne tegne et mere positivt billede af spilindustrien.
Men indtil videre har 2024 været et ret miserabelt år.
Så lad os håbe, at noget vil ændre sig i den nærmeste fremtid."

"Men ellers, nogle sidste ord, gutter?
Eller skal vi afslutte denne episode af Gaming Gossip?
Spillet er slut.
Aye."

"Jeg håber ikke, at det sker for jer, men tror du, at Hellblade kunne få nogen form for uvidende modreaktion bare fordi det er Microsoft, hvilket ville have en forfærdelig indflydelse på studiet og ikke Xbox-brandet, bare på grund af det, vi så i sidste uge?
Ved du, hvad jeg mener?
Ja, mener du, at folk ikke køber det, fordi der er en boykot af det?
Ikke at være forsigtig med, hvordan de slår igen med hensyn til, hvad Microsoft gjorde?
Jeg vil sige, at vi ikke kommer til at se det af den simple grund."

"Jeg tror, vi allerede har set det gå den anden vej, hvor folk, forbrugere, forretninger, alle, de kigger alle sammen allerede på det og tænker, Microsoft er ligeglad med det her spil."

"De markedsfører det ikke.
Det har vi set.
Der er meget lidt markedsføring af Hellblade.
Så jeg tror, vi allerede ser det på den måde."

"hvor der vil være en slags forbrugerpres for at støtte Hellblade, hvilket er godt, ikke?
Men jeg ved ikke, om det vil være nok til at berolige det billion dollar store monster, som Microsoft er."

"Ja, måske.
Måske kunne det være det.
Det er en interessant samtale.
Måske bliver den lidt uretfærdigt overhypet."

"Ved du, hvad jeg mener?
Som i stærkt promoveret og overhypet i forhold til, hvad det er, hvilket er en win-win for Microsoft.
Jeg mener, det er helt fint for studiet, men de ved, hvad de gør."

"Det er ligesom Shogun.
Bag kulisserne ønskede de virkelig, at dette skulle ske så markedsføringen af spillet er gratis.
Man skal være et meget, meget dårligt menneske for at gøre det."

"Men det kommer til at ske, tror jeg.
Måske skal vi i næste uge diskutere Summer Game Fest og kommende shows.
Jeg ved ikke, om du har andre planer."

"Men jeg tror, det bliver ret stramt, og det kommer til at være rundt om hjørnet.
Efterslæb kommer ikke til at ske.
Og Rafa kan ikke samle så mange trailere til diskussionen om efterslæb."

"Ja, det kommer vi til alligevel, for vi skal tale om Gaming Gossip episode 16, hvad det bliver i næste uge.
Så hold øje med det."

"Det bliver sandsynligvis noget, hvor vi viser de kommende shows, for det er på tide, at vi gør det.
Der bliver ved med at ske ting, så vi bliver nødt til at dreje væk.
Og ja, backlog-episoden, forvent den ikke i næste uge."

"Den kommer snart, måske i oktober.
Og hvem ved?
Hold øje med det.
Ja, vi laver en uhyggelig backlog-episode til Halloween."

"Men under alle omstændigheder er dette Gaming Gossip episode 15.
Vi har været de slemme drenge, Ben, Alex og Dav.
Og ja, vi ses på den næste.
Tak, fordi du så med."

Interviews

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere