Dansk
Gamereactor
Videos
Final Fantasy VII: Rebirth
HQ

Final Fantasy VII: Rebirth - Video anmeldelse

Vi deler vores tanker om anden del af Square Enix s massive genindspilning af dets ikoniske JRPG, som nu indeholder flere nye gameplay-elementer, der adskiller det fra sin forgænger fra 2020.

Audio transcriptions

"Remakes er det nye guld i spilbranchen, eller sådan føles det i hvert fald i disse dage med stort set alle større udgivere kigger på fortidens største hits for at polere dem op og give dem et nyt liv. Vi er ikke immune over for denne form for nostalgi-fremkaldende lokkemad, men endeløse strøm af remakes, der nøjes med at opdatere det visuelle, gør os også lidt trætte. Måske er det derfor, at slutningen på den første del af Final Fantasy 7's remake-trilogi var så berusende. Allerede med sin vilde udvidelse af det første spils verden og moderne gameplay-opdatering var det måske den mest ambitiøse genindspilning til dato, men slutningen tog det et skridt videre ved at smide hele det originale spils fortælling på gulvet."

"op i luften og lod alt være muligt. Nu er den anden del her, og heldigvis besidder det stadig alle de kvaliteter, der er nævnt ovenfor. Final Fantasy 7 Rebirth er kort sagt en fremragende efterfølger og en uundværlig titel for alle os, som voksede op med klassikeren fra 1997, såvel som dem af jer, der hoppede på chocoboen i 2020."

"Hvis du har spillet Remake, og det bør du, før du kaster dig ud i Rebirth, vil du højst sandsynligt vide, hvad du kan forvente. Et stort, farverigt, actionorienteret JRPG med masser af hjerte.
Selve verdenen er dog markant anderledes i designet, med hyppige store åbne områder, der erstatter de mest smalle korridorer og gader i Remake. Men det er ikke alt, de åbne områder er en blandet landhandel. På den ene side er de tro mod originalens oververden, og det er dejligt at blive sluppet løs i grafisk fantastiske versioner af de velkendte områder. Men man kan ikke komme uden om, at de aktiviteter, Square Enix har drysset ud over over hele verden, er en smule generiske. Vi taler om tårne, der aktiveres, kampe mod særlige svære fjender og skattejagt på ryggen af en chocobo. Men Square Enix burde roses for at knytte aktiviteterne til flere af spillets andre systemer. Ved at gennemføre aktiviteter, stiger dit holds niveau, hvilket giver dig adgang til bedre opgraderinger i spillets færdighedstræ, og ved at opsøge templer kan du komme til tops i spillet. Men du kan ikke komme til tops i spillet, og ved at opsøge templer kan du ikke komme til tops i spillet. Men du kan ikke komme til tops i spillet. Men det kan man, og ved at opsøge templer dedikeret til spillets summons, kan du gøre kampene mod dem mere overkommelige. Den mere åbne verden er en gevinst for spillet, fordi den kontekstualiserer den episke rejse."

"som denne del af trilogien er bygget op omkring. Man bliver simpelthen mere opslugt af eventyret og rejsen, når de åbne vidder åbenbarer sig, ledsaget af den klassiske overworld-tema. Det hjælper også, at verden, rent grafisk, imponerer med sine åbne sletter, tårnhøje tinder, frodige jungler og detaljerede byer."

"Sidstnævnte er et af spillets højdepunkter, for som fan af det originale spil, er det fantastisk at se, hvordan Square Enix har taget små byer på et par skærme og blæst dem op til indviklede, levende steder. Historien lider måske en smule under at være den midterste kapitel, men instruktør Naomi Hamaguchi og resten af holdet formår stadig at levere den en start og en slutning, der giver mening. Og som vi alle ved, er det jo rejsen og ikke destinationen, der betyder mest, og det er rejsen, Final Fantasy 7 Rebirth excellerer i."

"Dialogen er måske til den alt for eksplicitte side, og tonalt er skuespillet lidt over det hele, men det er en del af charmen, og for os er både de dybt fjollede øjeblikke som en Red XIII-klædt som et menneske, og de dybt alvorlige som Barrets konfrontation med sin fortid, der rammer oftere, end de ramte ved siden af. En stor del af din vej gennem verden er stadig brolagt med de af et overdimensioneret sværd, men sammenlignet med Remake har Square Enix været langt mere opmærksomme på at variere oplevelsen denne gang. Rejsen foregår til lands og til vands, og i luften, og på land sørger biler, segways og selvfølgelig chocoboer for, at du ikke behøver at dække de efterhånden enorme afstande til fods. Især sidstnævnte får en masse kærlighed, hver region har sin egen specielle chocobo med en unik evne, såsom at klatre på vægge eller svæve fra store højder."

"Square Enix gør også stor brug af de store grupper af figurer ved at dedikere bestemte sektioner til en bestemt karakter. De har alle en unik evne, som ændrer gameplayet en smule.
og skaber en tiltrængt dynamik og variation fra Clouds knap så spændende måde at krydse på.
På trods af den større variation er Final Fantasy VII Rebirths største problem dog samme som Remakes, en til tider dårlig fornemmelse for tempo. Det siger sig selv, at med tre spil, der hver især er næsten lige så lange som det originale spil, nye dialoger, boss-kampe og områder tilføjes, og nogle gange hjælper det med at skabe bedre karakterer og en dybere verden, mens spillet andre gange trækker disse sektioner ud, sandsynligvis på grund af en frygt for at være for kort."

"Vi er selvfølgelig også nødt til at tage et kig på tekniske side af sagen. Overordnet set er Final Fantasy VII Rebirth et poleret produkt, og vi har ikke nogen nævneværdige problemer på den tekniske front. Spillets performance mode er dog en skuffelse med sit ret mudrede udseende, der gør det til et mindre oplagt valg at spille i end det burde være. Final Fantasy VII Rebirth yder sin oprindelse retfærdighed ved på smuk vis at opdaterer det til et nutidigt publikum, samtidig med at det tør pille ved nogle af de ting, som nogle fans måske betragter som helligbrøde. Ændringerne er måske ikke så radikale, som Remakes-slutningen antydede, men det er fint. I sin nuværende form rammer Final Fantasy VII Rebirth det gyldne punkt mellem nostalgi og innovation. Square Enix har stadig en del at lære om åbne verdener, og de har en del at lære om kortfattethed, i hvert fald oftere. Men spillet er så rigt på sjove, smukke og betagende øjeblikke, at man kun kan være glad for det spil, vi har nu."

Anmeldelser

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere