Dansk
Gamereactor
Videos
Avatar: Frontiers of Pandora
HQ

Avatar: Frontiers of Pandora - Video anmeldelse

Vi deler vores tanker om Massive's action-eventyrspil, som foregår i James Camerons sci-fi-univers.

Audio transcriptions

"Da det blev annonceret, at Ubisoft Massive og James Camerons Lightstorm Entertainment arbejdede sammen om et stort budgetteret, helt unikt videospil, der foregår i Avatar-universet, tog det ikke lang tid, før folk begyndte at forudse og opbygge deres forhåbninger og forventninger til dette spil.
Avatar Frontiers of Pandora tager spillerne med til en helt ny del af den fremmede måne. Spillet foregår i det vestlige grænseområde og handler om at genopdage sine Na'vi-rødder ved at tage på en rejse som en ung kriger, der tilbragte sin barndom fanget og trænet af den invaderende menneskelige RDA-fraktion for i sidste ende at blive brugt som våben mod de oprindelige folk på Pandora."

"Det er faktisk den samme historie, som den originale Avatar forsøgte at fortælle, men i stedet for at hovedpersonen er et menneske i en Avatar-krop, er du en ægte Na'vi, der er blevet isoleret og afskåret fra deres egen verden og arv.
Historien fungerer, men den er ikke ligefrem spillets primære drivkraft. Du følger begivenheder, der fører dig på tværs af de tre store biomer i den vestlige grænse for at møde forskellige klaner og Na'vi-krigere, alt imens du arbejder med gode mennesker for at beskytte planeten mod RDA's destruktive bestræbelser.
Det er en fortælling, der glider ind uden problemer, men den tør heller aldrig rigtig overraske. I stedet forventer spillet, at din udforskning og oplevelse i Pandoras åbne verden er den primære wow-faktor."

"Pandora er en stor verden med masser af vertikalitet, og klatre- og bevægelsessystemet er utroligt godt designet og giver dig mulighed for at behandle verden som én stor legeplads.
Kampene på den anden side handler om at bruge sin "kriger af to verdener"-opsætning til at overvinde trusler. Mellem traditionelle Na'vi-våben, der er gode til mere præcise og snigende angreb, til RDA-skydevåben og sprængstoffer, når det brænder på, er kampene overraskende dybe og udfordrende for den sags skyld.
Selvom Frontiers of Pandora måske ligner et Far Cry-spil, spiller det ikke rigtig som et i praksis. Dette er ikke en titel, hvor du kan løbe og skyde og sprænge alle problemer i luften. Hvis du prøver, vil du dø."

"I dette spil skal du bruge Na'vi-krigerens færdigheder og evner til at snige dig rundt, nedlægge folk i stilhed og endda bruge RDA-teknologi til at hacke systemer for at overvinde trusler.
Med en masse færdighedstræer fyldt med perks, der yderligere forbedrer de forskellige elementer af, hvordan din Na'vi fungerer, kan du virkelig opbygge en spillestil, der passer til den måde, du ønsker at gribe eventyret an på.
Men der er en hage ved det. For mens de grundlæggende gameplay-ændringer fungerer, er quest-designet og aktiviteterne i den åbne verden så Ubisoft-agtige, som de kan blive. Det forventes, at du rejser rundt i den åbne verden for at lukke RDA-baser ned og interagere med en hel masse samlerobjekter."

"Efter et par timer med at udforske verden, forsvinder det tiltrækkende ved at rejse mellem markørerne på verdenskortet, og i stedet står du tilbage uden at vide, hvad du skal bruge din tid på, ud over blot at følge hovedmissionerne.
Selvfølgelig er der sidemissioner at udforske, men forvent ikke at blive overvældet af brede og vidtstrakte sidehistorier her. De er som regel ret basale og tjener blot til at forlænge spillets varighed.
Men her er sagen. På trods af det ret elementære gameplay-design, der ofte læner sig for meget op ad velkendte Ubisoft open world-troper og udforskning, der er afhængig af spillerens evne og lyst til at vandre væk fra den slagne vej, formår Frontiers of Pandora at fange den følelse af ærefrygt og forundring, der altid har formået at udmærke sig med denne franchise."

"Det første øjeblik, hvor du træder ud i den åbne verden og indånder Pandoras friske luft, eller når du første gang når en ny stor biome, der får dig til at indse, hvor unik og varieret denne fremmede måne virkelig er, det er en oplevelse og følelse, der er så avatar, som den kan blive.
Massive's enorme indsats for at få denne verden til at føles levende, pulserende og unik kan ikke gå ubemærket hen. Der er langt mere godt end skidt i dette spil. At svæve gennem skyerne på en Ikran, at nedlægge massive væsner så humant og hurtigt som muligt, at ødelægge og smadre RDA-teknologi af en kolossal størrelse."

"Det hele er gennemført og autentisk avatar, og Massive har ikke forsømt noget i denne henseende. Men der er andre dele end quest-designet og aktiviteterne i den åbne verden, som ikke passer ind. Hvorfor dette spil har brug for et loot tier-system, er os en gåde. Hvorfor gear, genstande og ressourcer skal have en sjældenhedsfaktor, forstår vi ikke, for det virker, som om det kun er til stede, så Massive kan tvinge dig til at jage den perfekte version af en frugt eller dyrehud, som du skal bruge til at lave den udsøgte version af det rustningsstykke, du har været ude efter.
Hvis man kombinerer dette med stealth, der stort set er en øjeblikkelig fiasko, og så ydelsesproblemerne, der i høj grad drejer sig om teksturer og objekter, der dukker op, og karaktermodeller, der forsvinder, får man et spil, der understøttes af sit virkelig bemærkelsesværdige verdensdesign og kernegameplay, og som så holdes tilbage af næsten alle andre faktorer."

"Avatar Frontiers of Pandora har meget at byde på, og alene af den grund bør spillet hyldes. Hvis du elsker eller bare nyder Camerons sci-fi-verden, vil du sætte pris på din tid i denne action adventure-titel. Men hvis du håbede, at du ville se Massive's indflydelse og talent skinne igennem ved at introducere nye unikke og spilændrende mekanikker og systemer, bliver du slemt skuffet.
Avatar Frontiers of Pandora er et sjovt og smukt spil, hvor der er kælet meget for detaljerne i den verden, det tilbyder. Men derudover er det lidt af en blandet landhandel."

Anmeldelser

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere