Dansk
Gamereactor
Videos
Super Mario RPG
HQ

Super Mario RPG - Video anmeldelse

Vi deler vores tanker om Nintendos og Squares ikoniske og elskede RPG nu, hvor det er blevet opgraderet og genskabt, så det passer til Switch-platformen.

Audio transcriptions

"Eftersom Nintendos remakes og remasters for det meste har været diskrete i med hensyn til ændringer i omfang, har vi nydt den måde, Super Mario RPG er blevet formet på fra omstillingen, fra starten. Denne genindspilning går videre end Ocarina of Time 3D eller Metroid Prime Remastered, da det er mere i retning af det, Mercury Steam gjorde med Metroid 2, eller tættere på den behandling, som Link's Awakening fik et par år siden. Det betyder, at de dengang smukke pre-renderede 2D sprites med en 3D-stemning nu er erstattet af fuldt polygonbaserede miljøer og figurer. På samme tid er det faktum, at det nye spil forbliver tro mod originalens isometriske perspektiv og begrænsede baner, hvilket gav udviklerne mere ressourcer til at gøre begge elementer utroligt skarpe og detaljerede, i det mindste når man sammenligner Super Mario RPG med alle andre Mario- eller RPG-spil på systemet, som normalt er mere åbne og derfor visuelt begrænsede. Når det så er sagt, hver eneste ven, fjende, by eller dungeon er blevet gengivet efter den originale design, og resultatet er et look fra 90'erne, som interessant nok føles nostalgisk for veteranerne og på en eller anden måde frisk for de nye, der er mere vant til til at se moderne Mario-design overalt. Med andre ord, for os er Super Mario RPG ud som om, at den CGI-grafik, som vi har set i drømte om som teenager, og vi så de trykte annoncer og tv-reklamerne fra den æra. Det er en kortere, mere buttet Mario uden stemme, en dukkeagtig Prinsesse Paddehat Peach og de klassiske designs til de fleste fjender, sammen med berøringsfølsomheden."

"tilføjet med Smithys hær af våbeninspirerede fjender, og med tilføjelser til som Geno og Mallow, der, selvom de er lidt afskrækkende i starten, føler sig hjemme.
efter et stykke tid. På samme måde er det en leg at forstå rødderne til de to grene Mario-RPG'er spirede frem efter Square-debaklen, Intelligent Systems' Paper Mario og AlphaDreams Mario & Luigi. Ikke alene kan du se deres grundlæggende kampsystem defineret med tidspressive knapper for større effekt på, hvordan det håndterer genstande og kræfter, men også den komediestil, serien ville følge fremover fremadrettet. Det var en barnlig præmis ved første øjekast, med den klynkende skyformede Mallow og den ønskeopfyldende historie, men den introducerede nogle af de morsomme anime-agtige drillerier og skarpere kommentarer, som begge grene fortsatte med at udvikle ned ad linjen. Så som et remake handler det mest om den audiovisuelle side af sagen. Den førnævnte 3D-grafik gengiver nogle af de mest finurlige og unikke Mario miljøer, bl.a. Haunted Forest og Very Peculiar Tower, mens Yoko Shimomuras genkendelige melodier får den orkesterversion, de fortjener. Dette er forhindrer dog ikke numre som hovedkampmusikken i at gå fra iørefaldende til kedeligt gentagende, og den kunne godt have brugt et par nye numre for at skabe variation."

"Vi savnede også en smule mere sværhedsgrad. Det er et tilgængeligt rollespil for alle aldre, måske et af de bedste My First RPG på trods af dets alder, men medmindre du undgår en mange møder, vil du være klart overpowered det meste af tiden og slå næsten alle bosser i første forsøg. Andre tilføjelser som f.eks. muligheden for at bytte en af de tre opstillede figurer under kamp med en hvilken som helst af de to andre reserver fra gruppen er virkelig rart, ikke fordi det gør det endnu bedre nemmere, men fordi det gør ret basal kamp en tand mere strategisk, når du har elementære svagheder og det nye tredobbelte træk i tankerne."

"Da det hele var sagt og gjort, og efter 12 til 15 timers spilletid, følte vi os ret godt tilpas med Super Mario RPG, da vi endelig fik spillet det originale og nyde en af de fineste remakes, Nintendo nogensinde har lavet.
udgivet. Det føles lidt fjollet og kedeligt, både når det gælder historiefortælling og kamp."

"men ikke så meget, når man sætter det ind i sin sammenhæng, og selv om det er det har en særlig 90'er-charme, som en stor del af samfundet kan relatere til.
Det er også et venligt rollespil for dem, der endnu ikke har haft glæde af genren, og selv om det hælder lidt for meget til den lette side, opretholder det stadig nogle af de mere obskure, gammeldags, endda arkaiske systemer og hemmeligheder, den originale havde. Men for os er det mest spændende perspektiv, at vi efter at have afsluttet denne spil, kunne Nintendo og Square slash Arte Piazza fortsætte med at udforske denne serie da den helt sikkert kan fungere parallelt med Intelligent Systems' Paper Mario. Det er bare sætter scenen for et Super Mario RPG 2."

Anmeldelser

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere