Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Fra Alexander S. Douglas til Final Fantasy XVI: OXO Málaga Video Game Museum Tour & Interview

Vi kløede for at besøge OXO Museum, og her gjorde vi det endelig. Lige midt i den netop indviede Final Fantasy XVI-udstilling (et officielt samarbejde med Square Enix) taler vi med kulturdirektør Santiago Bustamante og tilbyder dig aldrig før set videooptagelser fra det levende museums tre-etagers oplevelse, herunder spilbare retromaskiner, eksklusive FF-stykker og eksperimentelle spil.

Audio transcriptions

"Hej Gamereactor-venner, vi er i Málaga, jeg er på OXO-museet, og jeg har kigget på frem til at komme på museet, du ved, i mere end, du ved, flere måneder.
I startede det her i januar, februar, hvis jeg husker rigtigt, så det er syv måneder inde i Jeg er meget interesseret i museets historie, og jeg ville gerne besøge Animal Crossing-udstillingen, Call of Duty-udstillingen, God of War, hvis jeg husker rigtigt."

"Jeg gik glip af dem alle, så endelig, i anledning af indvielsen af Final Fantasy-udstillingen Jeg er her, og jeg er så glad, og mange tak, fordi du kom, Santi.
Så før vi taler om Final Fantasy, hvad kan du så fortælle os om det overordnede koncept?
den overordnede idé, der gør OXO til et anderledes videospilmuseum?
Ja, helt sikkert."

"Fra starten tænkte vi på at bygge et levende koncept for et videomuseum.
spil, der ikke kun lever af den nostalgiske vision om videospillenes historie, men også deltager i og væren, der kommunikerer videospillenes nutid og fremtid.
Vi ønsker, at dette museum skal være som en levende ild af videospil, hvor alt, hvad der faktisk er Videospil kan afspejles i vores museum."

"Du ønsker ikke at være nostalgisk eller for nostalgisk, men nostalgisk er dit navn.
Så OXO, for dem, der ikke ved det, så mener mange videospil-fans, at Pong var det første videospil, Men hvorfor hedder I OXO?
I dette tilfælde ønsker vi at tænke dybt over, hvad der er det rigtige koncept for videospil, fordi OXO blev født af Alexander Douglas i 1952, og det er et videospil, der er som en form for af Tic-Tac-Toe, meget enkel, meget statisk grafik, og der er nogle visioner, der siger at OXO ikke rigtig er et videospil."

"Måske kan vi give et andet eksempel, som MIT's videospil kaldet Space Wars i 1962, og derovre har du interaktiv grafik.
Så det er en anden ting, vi gerne vil diskutere på vores museum: Hvad er et videospil egentlig?
og hvor den startede."

"Ja, og det startede, du ved, når man besøger første sal, har I denne fantastiske historiske område, hvor vi virkelig får at vide, hvor det hele startede, så selvfølgelig konsoller.
Console Wars, der er forskellige mærker, og det er meget sjovt, det er meget interaktivt, det er også en del af konceptet, men det skal ikke bare være sjovt, man skal ligesom have som en kulturel mission her, hvis jeg har ret, for de andre udstillinger har du specifikke kuratorer, og man ønsker altid at sende det kulturelle budskab og ikke bare, hvad der er Når man er nysgerrig efter videospil, er det dybere, ikke?
Ja, helt sikkert."

"Vi har faktisk her i denne etage kulturelle samtaler, vi siger OXO-samtaler, hvor hver uge vi har møder med andre skabere og nogle mennesker, der er involveret i videokulturen spil til at diskutere om videospil i realtid her, gratis adgang, og vi har dette mission at være involveret i den kulturelle tilgang til videospil, i en global tilgang, 360º vision om videospil."

"Okay, og vi startede med at sige, at dette er ret unikt i Europa, så vi sagde, at det er interaktiv, den er i flere etager, og den måde, du præsenterer værkerne på, er også meget håndgribelig.
Jeg er chokeret over, at du har meget unikke stykker, meget gamle maskiner, som vi kan røre ved, og hvad Hvad var ræsonnementet bag dette?
Fordi du ikke har en vagt eller en laserstråle, der peger på folk, så du stoler bare på besøgende."

"Jeg var ligesom dig bange for, hvordan vores besøgende ville opføre sig, da vi åbnede...
med de særlige værker, vi har her på museet.
Jeg tror, de besøgende kan mærke vores store indsats, og vi vil gerne dele vores passion.
for videospil, og vi ønsker at dele vores viden om videospil i denne museum, og jeg tror, at de besøgende accepterer den rolle at acceptere spillet, okay, vi er meget respektfuldt med videospil, vi elsker også videospil ligesom jer, så siden fra begyndelsen til nu, der er ikke noget problem med det, og jeg er virkelig stolt om vores besøgende i dette tilfælde."

"Det er dejligt at se hver dag her på vores museum, for vi har åbent hver dag siden mandag.
til søndag, og vi ser som regel generationer, der er forbundet med vores udstillinger, far, børn, børnebørn, der deler deres kærlighed til videospil.
Det er, fordi jeg altid siger, at dette ikke kun er et museum, men også et tempel, hvor du kom for at dele og udforske din passion for videospil, og dele den med folk du ønsker at dele denne passion."

"Og nu, hvor du har talt om de besøgende selv, hvis jeg har ret, så er dette handler slet ikke kun om spanske besøgende, for Malaga er selvfølgelig en meget turistet by.
sted, den er fuld af museer, det er en af de byer med flest museer.
Museernes byer."

"Museumsbyerne, og du har mange internationale besøgende her, turister, som lært om OXO, og så er det et obligatorisk stop for dem, så hvad tror du, det betyder for Malaga med hensyn til turisme, og for eksempel for Game Reactor-seere, de er alle omkring verden, og nu, hvis de elsker videospil og museer, kommer det til at at være et obligatorisk stop for dem."

"Ja, hvis du kommer til Malaga, vil du helt sikkert finde dette museum.
Du behøver ikke at lede, især ikke efter vores bygning, fordi den ligger tæt på katedralen i hjertet af byen.
Vi ligger i hjertet af centrum af Malaga, og godt, når du kommer her, Du behøver ikke engang at søge efter OXO's placering, og det skyldes, at vi alle dage modtager de besøgende fra alle lande, internationalt besøgende, og det er fordi vores paneler, vores information er helt sikkert, og selvfølgelig forklaret på engelsk og på spansk, både engelsk og spansk."

"Spansk.
Både engelsk og spansk, okay.
Og vi bevæger os fra første sal, som er historisk, til anden sal, som er den, vi er i gang med, og det handler om midlertidige udstillinger, så du gik fra disse tre spil, som vi nævnte, mere eller mindre seks måneder, jeg ved ikke, om det er den tid, du regner med, at de vil være tilgængelige, så fortæl os lidt om dem, der kom før, og en lille smule om den nye Final Fantasy-samling."

"Vi startede med at tilbyde en global vision af konceptet med sagaer i videospil.
Vi diskuterede forskellene mellem sagaer, litteratursagaer og filmsagaer, og forskellene med videospilssagaer.
Vi startede med at tilbyde en vision med Animal Crossing, tre forskellige sagaer, Animal Crossing, Call of Duty og God of War, og det fungerer rigtig godt med vores besøgende, der tilbyder en mission oplevelse, tilbyder en bredere tilgang til sagaen, tilbyder information og vores information Om videospillene."

"I dette tilfælde ændrede vi helt denne etage, der er dedikeret, helt dedikeret til Final Fantasy.
Det er allerførste gang, vi har en officiel udstilling af Square Enix, os og OXO.
er på et museum her i Europa, og du ser dette gulv, jeg synes, det er fantastisk at udforske historien, arven fra Final Fantasy, som er et så stort videospil, et ikonisk videospil i videospillenes historie, og du kan udforske ikke bare det sidste og det nyeste skud på Final Fantasy-stammen, men også siden begyndelsen har man kunnet spille og kan nyde Final Fantasy i deres første tilgang, deres første udgivelse."

"Den første platform, du kan spille på NES, på Famicom, på den første PlayStation, osv., rundt omkring her, og så andre end de aktiver, som Square Enix har leveret, I har også nogle stykker fra en privat samling af en fan, som har leveret dem.
stykker, og det er fantastisk."

"Ja, det er fantastisk, for denne fyr, der hedder Juanjo, er virkelig en speciel samler af ting, specielle ting fra Final Fantasy, som du kan se en guitar, elektrisk guitar, en Fender udgave af Final Fantasy, du kan se en mini-disc gadget, du kan se en smartphone, alle de Alle de ting, du kan forestille dig, der har med Final Fantasy at gøre, findes på dette museum."

"og jeg tror, det er en meget unik mulighed for at se specielle objekter, meget specielle objekter relateret til Final Fantasy.
Okay, og det er anden sal, dette er midlertidigt, så vi kan forvente, at det er tilgængeligt indtil februar, marts næste år, 2024, og så kommer vi til tredje sal, og det er mere eksperimenterende."

"Det kan jeg godt lide, det er mere som en garage-tilgang til det, som en indie-tilgang...
til det, at I viser forskellige, mere eksperimenterende ting, forskellige koncepter af videospil også, så hvad kan du fortælle os om det?
Og selvfølgelig om den support, som Kaiju, som er firmaet bag dette, leverer også når det gælder udvikling."

"Ja, i denne etage udforsker vi måske grænserne for videospil, vi udforsker som er grænserne for videospil, fordi der er flere spil, der eksploderer din hjerne, som Line Wobbler, der er designet af Robin Baumgarten, og du spiller med en led-ledning med led-lys, men slet ingen skærm, og du spiller et videospil."

"Så det er en særlig og unik mulighed for at tænke dybt over begrebet video...
spil, hvad der er videospil, hvad der ikke er videospil, og vi har også simulatorer, dansesimulatorer, klassiske simulatorer fra Sega, selvfølgelig VR Square derovre, det er en etage, hvor vi arbejder i realtid, og vi forsøger at tilbyde en global vision af videospil i forhold til grænserne for videospil."

"Og endelig, som vi sagde, er dette et ret unikt koncept for et museum, det er et levende museum, det er meget håndgribeligt, du har en slags arkæologisk side af det, og så har du mere moderne tilgange og mere moderne ting, hvad vil du sige har været feedbacken fra alle her?
Som du sagde, familier, de virksomheder, I skal tale med, det er banebrydende i en måde, så når du ringer til dem og siger, hey, det her er et museum, så tror jeg, at nogle mennesker virkelig ikke forstå videospil i denne sammenhæng, hvad er den slags feedback, du har fået fra disse og også fra virksomhederne?
Hvis dette var et forhold, så kender vi hinanden, vi tager hinanden alvorligt, og vi tror, at vi også kender byen Malaga, og vi modtager feedback hver dag, og jeg tror, de siger, at det er en meget stor indsats fra vores side at dele den originale hardware, den originale version af videospillene, og du kan spille uden emulering det videospil, jeg tror, det er meget unikt, hvis du tænker i andre visioner af video spil."

"Og så har vi åbent hver dag, og hver dag modtager vi besøg, og vi er også tilbyder hver uge kulturelle samtaler og aktiviteter til vores besøgende, så de tænker Vi er et levende museum, det er vores mission, vores mål i disse dage, og det er vi helt sikkert.
høre forslag, høre nye ideer til at vokse op siden begyndelsen, vi har kun flere måneder i vores drift."

"Okay, og efter Final Fantasy, kan du så give os et fingerpeg om, hvad det næste bliver for Midlertidig udstilling?
Nej, det er ikke.
Jeg må sige, at han sagde det her."

"Jeg vil sige, at vi også kender virksomhederne, udviklerne, og de kender os bedre, så vi taler med flere virksomheder lige nu.
Vi vil gerne lave nogle store udstillinger, meget ambitiøse, men i øjeblikket har jeg ingen ord at sige."

"Jeg må sige, at han sagde ingen emulering, og det er meget interessant, fordi du har denne gigantiske Game Boy, og det er en rigtig Game Boy indeni, så den kan rives fra hinanden, og så er det en Game Man, Det er en Game Boy, men det er ikke emulering, så det er virkelig rart.
Så jeg ved ikke, om du har noget andet, du vil sige om, hvad I er men ja."

"Vi vokser, vi bliver større, og vi opbygger helt fra starten en helt særlig projekt, hvor vi ikke kun bygger et videospil, men også et tempel, som jeg sagde før, og vi er åbne som en hvid blank, hvid Canva i dette øjeblik, hvor jeg prøver at se, hvor jeg skal gå hen, hvor jeg skal vokse op siden dette tidspunkt, men jeg er forhåbentlig meget begejstret for de nye ideer, der kommer."

"i OXO Museum.
Det er, hvad jeg kan sige i øjeblikket.
Okay, du har hørt det.
Under vores samtale har du set min tur med kameraet, men det er ikke det samme som Det sagde jeg."

"OXO er meget håndgribeligt, så jeg anbefaler, at I kommer og besøger det.
Dette er Malaga City Center.
Dette er den gamle bydel.
Det er under katedralen, så I er nødt til at aflægge et rigtigt besøg, og mange tak for det."

"Mange tak for din tid, Santi.
Så vi glæder os til at se, hvad det næste bliver.
Har du nydt det?
En hel del.
En hel del."

""

Interviews

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere