Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Vi taler alt om Massive Entertainment med administrerende direktør Thomas Andrén

Vi tog chancen på Ubisoft Forward-spillestedet i L.A. for at sætte os ned med administrerende direktør Thomas Andrén og lære meget mere om Massive Entertainment som et virkelig 'massivt' studie i betragtning af den vitale rolle, det Malmø-baserede studie spiller i nutidens Ubisofts globale økosystem. Dette inkluderer udviklingen af Snowdrop-teknologien, deres engagement i Ubisoft Connect-platformen og naturligvis de nye spil, der skabes af deres to udviklingsteams: Avatar: Frontiers of Pandora og Star Wars Outlaws, hvilket begge betyder løbende samarbejde med filmskaberne ovre hos henholdsvis Disney, Lightstorm og LucasFilm.

Audio transcriptions

"Vi er i Ubisoft Space, dagen før Ubisoft Forward, dagen efter Summer Game Fest, men kun et par timer efter Xbox Showcase.
Lad mig spørge dig om dette først og fremmest. Mange tak, fordi du ville være med, Thomas."

"For I har lige afsløret noget ved det show, og jeg tror, I spiller en stor rolle i, hvordan Ubisoft stjæler disse sommershows, På en måde viser I Avatar i morgen, og I har lige afsløret Star Wars Outlaws.
Så, hvordan føltes det? Hvordan føltes det med holdet? Hvordan føltes det i studiet?
Ja, vi er super spændte. Følelsen på holdet, jeg så det sammen med holdet her, da vi forberedte Ubisoft Forward, og den generelle følelse er bare.., Det er sådan en fornøjelse at have muligheden for at vise fansene, hvad vi arbejder på."

"Så vi er superglade for, at vi har fået det ud nu.
Og jeg er sikker på, at fans virkelig ser frem til i morgen, til at få at vide, hvad spillet kommer til at handle om, hvordan det skal spilles, og vi får mere at vide fra udviklerne selv.
Men som et studie, og den måde, I definerer jeres kreativitet på hos Massive, Hvad tror du, at du kan tilføje til sådan en elsket franchise, der kommer fra Avatar og nu Star Wars?
Så overordnet set er Massive et studie, der fokuserer på kvalitet, så det er selvfølgelig kernen i det, vi laver."

"Vi har også to fantastiske teams, der arbejder med nogle af de største underholdnings-IP'er i verden lige nu, og det samarbejde, vi har globalt, også inden for Ubisoft, vores partnere i Ubisoft, for at skabe dette spil, det er en stor mulighed for os lige nu.
Og som jeg sagde, kommer du fra Avatar, og I udgiver spillet i december, Star Wars forhåbentlig næste år, det er fantastisk for så stort et spil."

"Så hvordan vil du beskrive det samarbejde, som Avatar var?
og hvordan I samarbejdede direkte med Lightstorm, med dem, der lavede filmene, og med al den teknologi, de udvikler, og al den kunst, de bruger, hvordan har I så implementeret det i et videospil?
Hvordan var den slags tovejssamarbejde?
Så med hensyn til spillet, mere om detaljerne i spillet, er det bedre at tale med de kreative direktører og så videre, men når det kommer til samarbejdet mellem partnerne, har det været meget godt og meget gennemsigtigt hele vejen igennem, og det er virkelig et defineret partnerskab mellem os."

"Så vi samarbejder om de kreative processer, vi samarbejder om produktionen, og det er et meget tæt samarbejde, så det er et fantastisk partnerskab, vi har.
Og du sagde lige, at I har to hold, der laver spillene, og I har selvfølgelig udviklet jeres egen teknologi for mange år siden, I er også en del af UB Connect, og jeg tror, det er det vigtigste spørgsmål til jer, hvordan formår du overhovedet at få det hele til at fungere i et så stort studie?
Det er den sjove del, for vi er end-to-end, så vi har vores egen spilmotor, Snowdrop, som nu er ved at blive en global spilmotor for Ubisoft, der bliver udviklet i mange studier, så det er fantastisk, at vi nu har mulighed for at dele den med andre spil, og jeg tror, at jeg spillede Mario Rabbids på vej hertil, og det første, der dukker op, er selvfølgelig Snowdrop-logoet, så jeg synes, det er en meget positiv vej frem for Ubisoft lige nu, og så laver vi spiludvikling, vi har vores spil, og vi har også Connect, så vi er end-to-end, og det er også en unik position, at vi kan drage alle erfaringerne fra alle disse projekter, for at opnå den kvalitet, vi har brug for i vores spil i sidste ende, og skabe det, fansene venter på."

"Du har lige nævnt Mario and Rabbids, som er et spil, jeg personligt holder meget af, og teknisk set er det selvfølgelig et mindre spil, eller til en anden type enhed, og så udvikler du AAA-spil til den nyeste hardware, Så hvordan arbejder I med skalerbarhed, og hvordan er I nødt til at være på linje med det, der bliver udgivet med hensyn til hardware, når I udvikler Snowdrop?
Så vi samarbejder selvfølgelig med Snowdrop og partnere, det er en løbende proces, Jeg tror, at det, jeg nævnte tidligere, er, at denne motor nu er ved at blive en global del, så mandaterne i de forskellige studier er forskellige, og arbejder i en samarbejdsorienteret tilgang inden for Ubisoft, kan vi sikre os, at vi er på forkant med udviklingen af spilmotoren, så det er en meget positiv proces lige nu i Ubisoft."

"Det med spil, men jeg ved ikke, om det kan ske i fremtiden, Du har arbejdet med filmselskaber, du har selvfølgelig arbejdet med Disney, i både Avatar og Star Wars, og det samme skete for Epic Games, Kunne det tænkes, at vi i fremtiden kunne se Snowdrop, eller den teknologi, I er ved at udvikle?
brugt i film, til at gøre film bedre?
Jeg kan ikke rigtig tale om fremtiden, men motoren i dag er et fantastisk værktøj for vores udviklere, og det er også et værktøj til den kreative del, som vores instruktører og kreative direktører kan bruge, til også at forbedre vores spil i fremtiden, så det er en løbende udvikling, og jeg kan ikke rigtig give dig nogen detaljer om noget andet på nuværende tidspunkt."

"Kan jeg sige et mønster med Disney?
Vi har selvfølgelig lige haft Avatar og Star Wars, to franchises, som ikke tidligere var en del af Disney, men måske er det her, jeg ved godt, at du lige sagde, at du ikke kan tale om fremtiden, men er du super tæt på Disney med hensyn til, om vi kan forvente noget mere i fremtiden, noget mere Disney, nogle andre af de franchises, som de allerede ejer?
Jeg tror, at vi som Ubisoft Massive lige nu fokuserer på at levere et spil i 23 og et spil i 24, så det er vores totale fokus lige nu, og hvad fremtiden vil bringe, kan jeg ikke give dig nogen detaljer om lige nu."

"Og for at vende tilbage til showcasen, og hvordan folk reagerede på Star Wars, passion er selvfølgelig vigtigt overalt i gaming, Så hvordan vil du sige, at passionen hos dine teammedlemmer, dine medarbejdere, spiller ind i det?
Jeg tror, at passion kommer fra vores talent i studiet, Alt, hvad vi gør, kommer så at sige fra bunden, det er der, kreativiteten opstår, og jeg tror, at den overordnede passion kommer fra vores talent."

"Fortæl os om nutiden, vi kender lidt til kulturen i studiet fra denne slags live at Massive-dokumentar, som af en eller anden grund er tæt på os, og vi ved, hvordan I gør, men det gør andre seere måske ikke, så med sådan en stor struktur, forskellige hold, som du lige sagde, er det globalt nu, du er på en måde ude af studiet, du er nødt til at være i konstant kommunikation med andre, så hvad kan du fortælle os om den slags tilgang til livet, i forhold til medarbejdere, i forhold til tidszoner, hvordan man håndterer alt dette på en mere menneskelig måde?
Så først og fremmest starter det med gennemsigtighed, og det starter selvfølgelig med mig som administrerende direktør hos Massive, Vi arbejder meget tæt sammen med vores medarbejdere for at være transparente nede i organisationen."

"og har et godt samarbejde, hvor vi finder måder at kommunikere, hvad vi laver, tværprojekter i studiet, om teknologi og så videre og så videre, så det er en løbende proces, og jeg tror, vi udvikler det hele tiden og forbedrer det, men jeg tror, at Massive-kulturen er lidt unik i sig selv, fordi den er meget gennemsigtig, så det er en meget kreativ kultur."

"Med hensyn til kulturen, for at vende tilbage til spillene, hvad vil du så sige er jeres varemærke?
Fordi I har lavet forskellige genrer, forskellige skalaer, forskellige størrelser fra Division-spillene...
som I tidligere har lavet, nu forstår vi på en måde, at de nye spil er open world, men i alle disse genrer og farver og smagsvarianter, Hvad vil du sige er dit varemærke, når det gælder kreativitet inden for spil?
Jeg tror, det kommer tilbage til det, vi talte om tidligere, så det at have teknologi inden for Massive og også at være et meget kvalitativt fokuseret studie, jeg tror, det er de to aspekter, Vi er drevet af teknologi og teknologisk innovation, og så bruger vi kvalitet og kreativitet."

"blandet op med teknologi, hvor du finder den massive unikhed.
Og med kunst, selvfølgelig, vi talte om Snowdrop før og hvordan I er nødt til at håndtere nye platforme, forskellig hardware osv.
Men hvad med kunstnerne? Er de til en vis grad en del af udviklingen af teknologien?
i form af, at vi er nødt til at gøre dette, vi er nødt til at skabe denne slags skygger, teksturer, skala, streaming af data, hvordan lytter man til dem?
Så når det kommer til Snowdrop, er Snowdrop der for spillene, Så alt, hvad vi laver i Snowdrop, er til for at forbedre de spil, vi laver nu."

"og fremtidige spil, selvfølgelig, og nu bliver de globale med Snowdrop-motoren, Det giver os en større mulighed for at arbejde med vores kunstnere og alle andre for at se, hvad vi har brug for i fremtiden.
og det er en løbende proces, som vi har hele tiden mellem projekterne og motoren.
Er udvidelsen af studiet også en løbende proces?
I er blevet som Massive for alvor i løbet af det sidste årti, kan man sige, mere eller mindre, Så kan vi forvente, at det fortsætter, og at Massive bliver dobbelt så stort om 10 år?
Jeg tror, vi er meget glade for, hvor vi er lige nu, jeg tror, vi har en god størrelse på studiet, Vi kan gøre, hvad vi vil, og lige nu vil vi fokusere på at få disse to spil ud til vores fans."

"Så du føler, at du har nået en milepæl, og at du nu er i en position, der er behagelig for dig?
i forhold til, hvordan I griber forretningen an, og selvfølgelig hvordan I arbejder med Ubisoft, de andre studier og de ansatte?
Ja, det vil jeg sige. Lige nu er vi stabile, vi kan lide, hvor vi er lige nu."

"og fortsætte med at fokusere på det, vi gør bedst, og det er at skabe fantastiske spil.
Fantastisk, jeg ser frem til at lære mere om disse spil i morgen, og mange tak for din tid.
Jeg takker mange gange."

Summer Events

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere