Dansk
Gamereactor
anmeldelser
The Sims 4

Vi har spillet konsolversionen af The Sims 4

The Sims 4 kommer endelig til konsollerne, og Magnus har afprøvet den nye version.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I denne korte tekst kigger vi specifikt på konsolversionen af spillet. Derfor fokuserer vi på den tekniske eksekvering, indholdsmængden og styremetoden, men hvis du ønsker en mere nøgtern bedømmelse af spillets mekanikker og strukturer, så kan vi varmt anbefale vores originale anmeldelse af Michael Kamp Jensen.

Sims 4 er Sims 4, og kunne du ikke lide Sims 4 på PC, så er chancerne ret gode for at du ikke vil kunne lide Sims 4 på konsollerne. Kunne derimod godt lide Sims 4 på PC, så ankommer Sims 4 nu på PlayStation 4 og Xbox One, og det er stadig Sims 4... du ved, Sims 4.... Sims 4. Spøg til side, så har EA's succesfulde livssimulation altid fundet vej til konsollerne i sidste ende, men traditionen foreskriver at konsolfolket som regel skal vente ret længe for endelig at kunne opleve deres frustrerede avatarer løbe forvildet rundt fordi de både skal tisse, og at der er alt for mange beskidte tallerkener i køkkenet. Det fjerde kapitel er ingen undtagelse, for her, omtrent tre år efter PC-lanceringen lander Sims 4 endelig på konsollerne, og det er med en fundamental ny styring, der gerne skulle fungere med en controller.

The Sims 4 blev genstand for heftigt kritik tilbage i 2014, og det skyldes hovedsageligt at via en strømligningsproces, så havde EA faktisk formået at fjerne en god portion af den udbyggede struktur, som fans nød så meget i The Sims 3. Men, ser du frem til at sætte tænderne i dit allerførste rigtige møde med Sims-serien, så kommer du ikke just til at mærke en manglende indholdsmængde. Konsolversionen er tætpakket med ting at tage sig til, og ligesom seriens historie foreskriver er der tonsvis af genspilningsværdi, og mange hundrede timers sjov at hente, om det så er strømlinet eller ej sammenlignet med sine forgængere.

The Sims 4
Dette er en annonce:
The Sims 4

Nydelsen af konsolversionen afhænger det udelukkende af den nye styring, for er den ikke intuitiv nok, så er det ikke prisen værd, selvom den godt nok sælges for lidt mindre end den tradtionelle fulde pris. EA har designet et system, hvor du skifter mellem at have et museikon på skærmen der kontrolleres med den venstre analogpind, og navigering af menuerne med piletasterne. Du skifter imellem menu og museikon ved at trykke på Touchpad-knappen på PlayStation 4. Det er svært at kalde dette system optimalt, men i forhold til hvor galt det er gået med andre strategiske, isometriske spiloplevelser i fortiden, så hører dette til blandt de mere velfungerende systemer. Naturligvis kan det umuligt være lige så intuitivt som med en mus i hånden, og det kan man alligevel heller ikke forvente. Hvad man kan forvente, er at konsolejere kan nyde spillet uden at styresystemet kommer i vejen, og det er heldigvis ikke tilfældet. Din fremgang, særligt når man skal konstruere huse fra bunden af, er naturligvis en kende langsommere, men det fungerer.

Der var lidt tekniske fejl hist og her, men det var ikke noget der som sådan påvirkede vores oplevelse af spillet. Særligt var det load-tider og det momentvise fald i billedehastigheden der skurrede en smule, specielt når spillet ikke ligefrem kan prale af at være teknisk krævende, men i det samlede billede var eksekveringen ganske glidende.

The Sims 4
Dette er en annonce:
The Sims 4

Til gengæld er det ikke synderligt forbrugervenligt, ikke at inkludere en række af de udvidelser der har været med til at udbygge PC-versionen igennem årene. I stedet opfordres kunder på konsollerne til at investere i en bundle-ordning, hvor det er muligt at købe både Byliv og Vampyrer.

Når det så er sagt, så The Sims 4 en simplificeret udgave af den formular fans kender og elsker, og det at mangle mange af de udvidelsespakker der har fastholdt PC-spillernes interesser i så lang tid er en mærkværdig beslutning. Men, i forhold til at give de muligvis interesserede konsolejere en veldesignet mulighed for at opleve spillet, så fungerer den nye controllerbaserede styring ganske fint, så hvis du kan lide The Sims 4 i forvejen, og ønsker at simulere livet på fjernsynet i stuen, så er denne version ganske fortræffelig at have med at gøre. Hvis du ikke kan lide spillet i forvejen, så vil de manglende udvidelser ikke hjælpe.

HQ
07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Fin oplevelse med hundredevis af timers indhold, god styremetode på konsol, få tekniske problemer.
-
Manglende udvidelsespakker, til tider fryser billedet let, stadig lidt hult sammenlignet med The Sims 3.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

The Sims 4Score

The Sims 4

ANMELDELSE. Skrevet af Michael Kamp Jensen

Mike Ross og Michael Kamp får det bedste ud af det virtuelle liv. Men er det godt nok?

0
Udvid din The Sims-oplevelse

Udvid din The Sims-oplevelse

ARTIKEL. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Tilpas dit The Sims-spil med en eller flere udvidelsespakker, gratis indhold designet af andre spillere fra Gallery eller Mods. Se vores yndlingspakker her!

0
The Sims 4 Stuff Packs

The Sims 4 Stuff Packs

ARTIKEL. Skrevet af Sponsored

Mindre pakker, der tilføjer mere til dine simmeres liv med sjove genstande og mode.Indlæser mere indhold