Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Gotham Knights

Vi har snakket med folkene bag Gotham Knights

Gotham Knights tegner til at blive en af næste års helt store lanceringer, og vi har fået chancen for at spørge spillets senior producer lidt nærmere ind til spillet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Da det kom frem at Rocksteady ikke ville udvikle et nyt Batmanspil, men i stedet kaste deres utvivlsomme talent over Suicide Squad: Kill the Justice League, var der nok mange, der blev en anelse skuffede. Heldigvis står den Mørke Ridders tro væbner WB Games Montréal klar med endnu et open-world spil i Gotham City med titlen Gotham Knights.

I modsætning til studiets tidligere Batman: Arkham Origins, der var en tro kopi af Rocksteadys succesfulde formularer, så ønsker man denne gang at stå på egne ben. Derfor er spillet ikke en del af The Arkhemverse. "Med Gotham Knights ønskede vi at skabe noget helt nyt. Vi ville have, det skulle være en ny begyndelse," forklarer senior producer hos WB Games Montréal Fleur Marty, da vi får chancen for at stille ham nogle spørgsmål om det kommende spil.

Meget apropos udviklerens ønske om en frisk start, så foregår Gotham Knights i tiden efter Batmans tilsyneladende død - væk er han i hvert fald. I stedet spiller du som en af fire karakterer: Nightwing, Batgirl, Robin eller Red Hood. Hver karakter har deres egen unikke spillestil og forskellige evner - evner som du får mulighed for at kombinere i co-op.

Gotham Knights
Dette er en annonce:

Netop spillets fokus på co-op har skabt en del forvirring og bekymring blandt fans af Arkham-spillene. En del af charmen her var nemlig den fantastiske følelse, når man på egen hånd neutraliserede en stor gruppe af fjender udelukkende ved brug af kløgt og smarte gadgets. Ja, når det var bedst, følte man sig næsten som en læderklædt David, der nedlagde en hel hær af Goliather med bataranger i stedet for slangebøsser. Warner Bros. Montreal er gået lidt en anden vej med Gotham Knights, da spillet er designet med lige dele fokus på drop in co-op og singleplayer (hvilket måske ikke er overraskende, da de tidligere har udviklet Lego-spil). Og udvikleren forsikrer, at det ikke går udover singleplayer-delen:

"Ja, der er en overordnet historie, som spilleren vil kunne opleve fra start til slut. Men udover dette, er der også yderligere sidehistorier omhandlende skurke, som spilleren vil kunne give sig i kast med, hvornår end de føler for det. Jeg vil også gerne understrege, at spillet fuldt ud understøtter co-op for to spillere, og at vi har designet alle vores systemer til at underbygge dette. Det er også muligt at gennemføre spillet fuldt ud i singleplayer, og man vil ikke misse noget, hvis man spiller alene," lyder det fra Fleur Marty.

Gotham Knights

Det er svært at forestille sig, at designet omkring co-op ikke skulle tage en smule fra singleplayer-oplevelsen på trods af udviklerens løfter. Men omvendt er det nogle gange også for nemt at føle sig kynisk, for det virker faktisk til, at der reelt set er potentiale for glimrende gameplay, når en ekstra spiller støder til.

Dette er en annonce:

I den nyligt offentliggjorte gameplay-demo, ser man Robin og Batgirl infiltrere en bygning for at kontrontere Mr. Freeze. Mens Robin opererer i skyggerne og stille og rolig tager fjenderne ud, giver Batgirl fjenderne mere end blå mærker i den karakteristiske dansende stil, der kendetegner serien, for på den måde at Robin bedre arbejdsbetingelser. Formår Warner Bros. Montreal at få stealth og action til at arbejde i tandem, kan der blive tale om et must-have co-op spil.

HQ

I modsætning til mange andre open-world spil har Arkham-serien en række veldesignede indendørsmiljøer, der nærmest fungerer som udførlige niveauer. Noget der stammer helt tilbage fra Metroidvania-designet i det originale Batman: Arkham Asylum. Fleur Marty forsikrer, at vi kommer til at se masser af imponerende interiører: "Gotham Knights indeholder en blanding af open-world udendørs- og indendørslokationer og vil give spilleren muligheden for at udforske nogle af Gothams City ikoniske strukturer, ligesom Elliot Centret i vores gameplay-demo."

Udover co-op er den helt store ændring introduktionen af en mere omfattende karakterudvikling. Selv plottet er lagt an herpå, da det handler om at de fire helte langsomt skal udfylde Batmans store sko ved løbende at udvikle deres evner. Spillet kommer til at indeholde en mere udtalt progression end de tidligere Batman-spil. Der er endda et crafting-system:

"Crafting er også en måde hvorpå du kan forbedre din karakter, og spillere vil samle arbejdstegninger og materialer ude på gaderne, mens de bekæmper kriminalitet eller afdækker mysterier. Disse kan anvendes til at skabe nyt udstyr, hvad enten det drejer sig om en hel ny dragt eller et stykke til en eksisterende, eller kan bruges til at opgradere dine nærkamps -og langdistance våben," fortæller Fleur Marty.

Gotham Knights

Vi har tidligere set RPG light-mekaniker blive brugt som undskyldning for mikrotransaktioner, og det samme gør sig i den grad gældende for crafting og udstyr. Det vækker derfor en smule bekymring, at udvikleren ikke på nuværende tidspunkt var interesserede i at svare på vores spørgsmål om mikrotransaktioner og live service-elementer. Snedige som vi dog er på redaktionen spurgte vi derfor, hvordan at man ville holde spilleren engageret i universet, når historien var overstået, og fik følgende svar af Fleur Marty: "Vi er meget fokuserede på at skabe en levende og pulserende Gotham City, som vores spillere kan leve sig ind i, mens at de har sjovt med at spille som vores fire helte og udvikle dem til deres egen version af the Dark Knight."

Udviklerne holder altså i den grad kortene tæt ind til kroppen. Det er dog tvivlsomt, om spillerne vil vende tilbage for at stirre måbende på spillets (ganske vist imponerende) lyseffekter eller veldesignede miljøer, så mon ikke, der er planlagt et post-launch program af de helt store? Mange af de nye elementer i form at karakterudvikling og crafting virker desværre til at være designet med din tegnebog for øje, men det kan jo være vi bliver positivt overraskede, som spillet nærmer sig sin lancering i 2021. Vurderet på gameplay-demoen, og hvad vi allerede nu ved om spillet, ser det i hvert fald lovende ud, og det er svært ikke at blive bare en lille smule begejstret over at skulle returnere til Gothams City dystre gyder og vindblæste tagtoppe.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold