Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Atomic Heart

Vi har snakket Atomic Heart med udvikleren Mundfish

Mundfish har svaret på nogle få spørgsmål, så vi har samlet svarene, vores forhåbninger og bekymringer i én artikel.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Helt ærligt; det må næsten være de fleste der ikke har kigget på Atomic Heart igennem de sidste års udvikling, og ikke, bare én eneste gang, ladet sig imponere over kombinationen af kunstnerisk udtryk og design, samt tilsyneladende detaljeret grafik og Bioshock-lignende mekanikker og systemer.

Fra starten af udviste den relativt uprøvede udvikler, Mundfish, et talent for at sammensætte en verden fuldstændig stopproppet med flot arkitektur, skræmmende science-fiction og opfindsomme fjender. Det sovjetiske islæt skadede ikke ligefrem, og gav det hele et dystert look.

Se bare den seneste gameplay trailer, som godt nok ikke viser gameplay i real-time, men vidner alligevel om et væld af interessante, kraftfulde mekanikker, spændende, alsidige fjender at bruge dem og en verden der nærmest bugner af interessante ting at se. Det er, med andre ord, uhyre sjældent at se det fra en udvikler, der ikke har noget mindeværdigt, færdiggjort projekt bag sig.

Atomic Heart
Dette er en annonce:
Atomic HeartAtomic HeartAtomic HeartAtomic Heart

Og den sidste bemærkning der er mere afgørende end man umiddelbart skulle tro. For vi er skeptiske af en grund. Vi har alle set imponerende projekter blive afsløret før, for så at se et markant anderledes endeligt produkt adskillige år efter. Enten det ellers har udvikleren direkte snydt, og fremvist spillet på en sådan der umuligt kan realiseres.

Kan du eksempelvis huske RAW? Spillet søgte om finansiering via Kickstarter, og lovede ærlig talt guld og grønne skove - dog stod det hurtigt klart, at folkene bag virkelig ikke var til at stole på. Ligeledes er det endnu alt for tidligt at vurdere om lignende projekter, såsom S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chernobyl eller Little Devil Inside, kan indfrie de høje forventninger.

Så "har" vi på Atomic Heart? Jo, i den ene lejr synes spillet en kende stort, lidt for finpoleret og ambitiøst for en udvikler, der vitterligt aldrig har udviklet et stort spil før. Ser du bort fra Soviet Lunapark, en slags VR-demo, så er det her deres eneste spil, og ikke bare det, vi har ikke hørt om nogle veteraner fra andre studier, der leder an her. Så hvor kommer ressourcerne fra? Spillet har ingen Kickstarter, IndieGoGo eller Fig, og der er ingen annonceret udgiver - det er midler der kommer fra Mundfish selv, tilsyneladende gennem investeringer udefra.

Dette er en annonce:
Atomic Heart
Atomic HeartAtomic HeartAtomic HeartAtomic Heart

På den anden side, så har studiet været ret konsekvente i deres fremvisninger, og har desuden i flere omgange vist os gameplay i real-time, der stemmer overens med de mere lineære trailere. Ligeledes har de indgået i samarbejder med Nvidia om optimering og implementering af Ray-Tracing og DLSS, og desuden kommer det til Game Pass på selve lanceringsdagen gennem et samarbejde med Microsoft. Selvom dette ikke bekræfter et vist kvalitetsniveau på egen hånd, så må vi antage at både Nvidia og Microsoft har set spillet, oplevet det og haft møder med studiet.

Så det er situationen omkring Atomic Heart. Selvom at der fortsat ringer alarmklokker et sted i baggrunden, så må man bøje sig for, at spillet virkelig ser... ja, storslået ud. Og derfor rettede vi nogle ret enkle spørgsmål imod studiet, for at høre lidt om planerne bag. Deres svar var korte, men oplysende. Du kan se dem herunder, og af frygt for at noget går tabt i oversættelsen, så har vi efterladt svarene som vi har fået dem.

Først handler det lidt om spillets struktur, og vi spurgte blandt andet ind til den åbne verden, til udviklingsprocessen, og til den anslåede spilletid:

Det var i første omgang meningen at spillet skulle være landet i 2020 - hvad skete der under udviklingen, der forårsagede en forsinkelse af denne kaliber? Var det ambitionsniveauet?
"At that time, we decided that the game needed more time to realize our vision, and the scope has also changed. We do not want Atomic Heart to be a rushed release since we've put so much soul in this project."

Kan I måske uddybe lidt omkring spillets åbne verden? Kan spillere navigere et stort åbent område, eller er den form for bred men lineær opsætning vi har set tidligere fra eksempelvis Dishonored?
"Let's say that we definitely won't compete with games like Assassin's Creed or GTA in terms of world size, but there will be enough interesting things to explore and uncover."

Og nu hvor vi er ved struktur - hvor lang tid regner I med at det vil tage spillere at gennemføre?
"We're aiming for around 20 hours for the critical path, and even more, if you want to do all the side activities."

I forhold til udviklingen, hvad har så været den største udfordring i forbindelse med tilblivelsen? Har det været tekniske udfordringer, eller kunstneriske?
"A bit of both — for a new team with such an ambitious first project there were challenges for sure. This has been an amazing journey and we can't wait to welcome players in the world we created."

Atomic Heart
Atomic HeartAtomic HeartAtomic HeartAtomic Heart

I forhold til selve ideen bag, så ønskede vi også at vide om hvorvidt Mundfish anser dette som første skridt på vejen imod en reel "franchise":

Anser I Atomic Heart som første skridt på vejen imod en serie, og har I ideer om hvordan I kan ekspandere universet?
"We have ideas about how to expand the franchise with novellas, comics, etc. We already have ideas on the sequel, and we really hope that players will like"

Her til sidst (vi fik ikke lov til at stille mange spørgsmål), så ønskede vi også at vide lidt mere om monetariseringen bag. Når nu vi ikke ved hvor ressourcerne er kommet fra, så kunne det jo være at der allerede var konkrete planer om en form for Live Service-struktur med mikrotransaktioner. Men sådan lader det ikke til at være:

Monetariseringstid! Vil spillet benytte sig af yderligere monetarisering i form af mikrotransaktioner, Battle Pass, Loot Boxes eller sågar NFT'er - og hvis ja, så får I her chancen for at forklare lidt om hvordan de passer ind i spillets struktur
"Atomic Heart is a full-price, AAA single player adventure with no additional bells and whistles, period. And of course, we are looking at how the industry is evolving, and there are some interesting trends that can be explored in the future. We'll share DLC plans later, and we don't have any thoughts on NFT at this moment."

Mere fik vi desværre ikke lov at spørge om, men studiet bag var ganske ærlige, og legitime i deres måde at række ud til medier på, som alt sammen styrker vores tro på, at det de fremviser virkelig er den ægte vare.

Naturligvis er der stadig ét stort åbent spørgsmål: Bliver det sjovt at spille? Se der må vi vente til "*****ber", som vi går ud fra er december. Du kan dog se de nyeste trailere herunder.

HQ
HQ
HQ
Atomic Heart

Relaterede tekster

1
Atomic Heart Annihilation InstinctScore

Atomic Heart Annihilation Instinct

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

Forulempet af en talende and og stikirenddreng for en liderlig AI - Annihilation Instinct er lige så underligt som hovedspillet, men er det også lige så godt?

Atomic HeartScore

Atomic Heart

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

Du er tilbage i USSR, og du aner ikke, hvor heldig du er.Indlæser mere indhold