Dansk
Gamereactor
previews
Saints Row

Vi har set gameplay fra det nye Saints Row

Saints-serien har længe haft brug for en frisk ny start, og det er præcis det Volition sigter efter.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Volition arbejder på et nyt Saints Row-spil, og selvom I netop har set den første trailer, så så vi det faktisk i aktion for noget tid siden i en eksklusiv briefing inden Gamescom. Sammenlignet med de nærmest absurde komedier vi tidligere har set fra studiet, så lader dette reboot til at være en en langt mere begrænset affære, rent tematisk i hvert fald. Dog forsikrede udviklerne os om, at spillet fortsat kommer til at dyppe tæerne i det absurde, og at humor forbliver en altafgørende del af spillets, og seriens, identitet. Det kan man sagtens se, bare ved at se traileren, men samtidig føles det her en del mere jordbunden, og i bedre overensstemmelse med de tre første spil rent stemningsmæssigt.

At få Saints Row tilbage til de spæde rødder er nok ultimativt en smart idé, da den førnævnte absurditet fra det fjerde kapitel ramte et punkt, hvor det hele var så langt ude, at det var svært at have nogen som helst form for føling med noget af det. Serien begyndte også småt at miste grebet om sin identitet der, og da det sidste spil udkom var der mange, inklusiv os, der nærmest ikke kunne forene det serien havde været, og det den var blevet til. Jo, Johnny Gat, Pierce og resten af banden var til stede, men superevner, et nærmest latterligt plot, hvor du er præsident af USA, ja, det hele blev bare for meget.

Saints RowSaints Row

Kernen i dette nye Saints Row er den her rebelske gruppe af trodsige unge talenter, der mener at det er tid for dem at træde frem på scenen. Fire venner beslutter derfor at forme deres egen bande, og ikke længere være småfisk i en stor andedam. I stedet vælger de at klatre op igennem fødekæden på deres egen måde. Det lyder måske som om at Saints Row siger farvel til hele det kaotiske fantasy-tema, som dominerede Saints Row IV, men spørger man Volition, så handler det primært at om at genvinde en form for kreativ frihed. Udviklerne er interesseret i at skabe en farverig, og alsidig, sandkasse at lege i, hvor det primære mål for spilleren er at have det sjov.

Dette er en annonce:

Den nye lokation hedder Santo Ilesco, og den består af ni forskellige distrikter, som tilsyneladende er distinkte, og unikke. Billederne vi fik vist fra er alle fra Sydamerika, så alt tyder på at det er derfra at Volition har draget inspiration, så du kan forvente støvede ørkener, svært befolkede storbyer og alt derimellem. Det daglige liv bør desuden blive bestemt af det distrikt du er i, altså om du befinder dig i et industriområde, eller i et af de mere luksuriøse distrikter. Desuden slår de også fast, at vertikalitet denne gang spiller en langt større rolle. Denne tætpakkede verden er blevet designet med "exploration in mind".

Saints RowSaints Row

Udover vores egen gruppe af nye Saints, så er der tre centrale faktioner i denne verden. Der er "Los Panteros", som er hårdtpumpende bodybuildere med tunge våben, og som bruger deres fysiske overlegenhed fremfor alt andet. Der er også en paramillitær organisation ved navn "Marshall Defense Industries", der har adgang til sci-fi agtige våben. Til sidst har vi "Idols", som er en gruppe hipster unger, der stormer slagmarken, men primært er skræmmende på grund af deres overvældende antal.

Og lad os så introducere vores nye crew: Eli er en rig universetssturderende, som står for at håndtere klientellet. Han ønsker at bygge en fair virksomhed fra bunden af, men er blevet overbevist om at Saints' måde at gøre tingene på også kan fungere. Neenah er en kreativ mekaniker, som ved alt om biler, og oftest er at finde bag rattet. Kevin er en DJ uden trøje på, naturligvis, der fremfor alt andet ønsker at mærke adrenalinen pumpe i årene, men som også går meget op i hans venners ve og vel. Vi spiller selv som den karismatiske og enigmatiske "The Boss", som man selv kan visuelt tilpasse.

Dette er en annonce:

Præcis som i tidligere kapitler i serien, så kommer tilpasning til at spille en afgørende rolle i Saints Row, og udviklerne har allerede slået fast overfor os, at der kommer til at være flere muligheder her end nogensinde før. Spillere kan ændre deres karakters udseende ved at forme deres ansigtsform, og deres kropper, og der kommer også til at være et utal af tøjbutikker spredt rundt i Santo Ilesco. Du kan også vælge din helts stemme fra adskillige typer. Nogle af de features vi så i Saints Row IV vender dog ikke tilbage, såsom "Sex Appeal"-slideren.

Saints Row

Indtil videre har vi kun set en ganske kort gameplay-sekvens fra spillets "pre-alpha", så vi kan endnu ikke sige alt for meget om selve spillet. Volition beskriver dog gameplayet som tilgængeligt, og fortsat meget arkade-agtigt. De påpeger desuden at bilfysikken er blevet forbedret en hel del. Naturligvis kan vi endnu ikke be- eller afkræfte det her, men vi så dog klip af køretøjer blive kastet rundt i real-time. Desuden lader det også til at de kan deformere i stor detalje.

Man bevæger sig igennem spillet på to måder: først og fremmest er der "tons of different story missions", som lader os møde og interagere med de forskellige karakterer. Hele kampagnen er dog tiltænkt co-op for to spillere, hvis du kan lide det sådan. På den anden side er det hele konceptet om at gro dit kriminelle imperium, hvor du bygger nye faciliteter såsom værksteder, diskoteker, millitær træningslejre og fastfood-restauranter. Ved at ekspandere dit imperium låser du op for nye missioner, og derigennem kan du tjene flere penge, og låse op for nye gameplay-muligheder. Det er ret tydeligt at der er stort fokus på hele "basebygger"-aspektet.

De aktiviteter fans eksempelvis elskede i Saints Row: The Third, vender dog alligevel tilbage. Fanfavoritten Insurance Fraud vender eksempelvis tilbage, og her er det, som bekendt, målet at gøre så meget skade på din egen person som overhovedet muligt. Desværre afslørede udviklerne ikke hvilke andre aktiviteter der vender tilbage, men det bliver nok en form for "greatest hits".

Saints Row

Hvis du endnu ikke har fået fingrene i en PlayStation 5, eller en Xbox Series X, så bare rolig, Saints Row kommer også til PlayStation 4 og Xbox One, når det ankommer næste år. Det vides dog ikke om hvorvidt man kan spille co-op på tværs af generationer.

Men når det så er sagt, så var vi meget imponerede over det vi så, og har nu høje forventninger til at Volition kan genoplive serien med maner, ved at skrabe noget af al fedtet af, og give os en mere fokuseret oplevelse.

HQ

Relaterede teksterIndlæser mere indhold