Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
film-anmeldelser
The Super Mario Bros. Movie

Vi anmelder Super Mario Bros-filmen

Miyamoto-san kan endelig se sin 40-år gamle skabning på det store lærred. Filmen er fyldt med spas og nostalgi, men ender desværre nogle gange med at fremmedgøre seere, der ikke er godt inde i Mario-stoffet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

"It's-A me, Mario!" - catchphrasen, der genkendes verden over, kan endelig høres på det store lærred. Og hvor er det fedt, at Mario endelig får den filmatisering, han fortjener. Nintendo har i for mange år været for påpasselige med oversættelser af deres stjernemaskot til andre medier udenfor spil - især efter fiaskoen Super Mario Bros. fra 1993. Men efter nogle få satsninger, herunder en Nintendo-forlystelsespark, kan vi endelig se tegn på flere tværmedielle projekter med Mario. Selveste Shigeru Miyamoto er co-producent på den aktuelle animationsfilm, hvor Illumination står bag. Resultatet er en film, der er en must-watch, for dem, der har forelsket sig i den ikoniske blikkenslager, selvom filmen kan virke en smule akavet, for dem, der ikke kender til spiluniverset.

Jeg synes, at det var en ret fascinerende oplevelse, siden Mario-universet altid har haft et underliggende syret islæt (manden spiser bogstaveligt talt svampe), lige siden han først blev introduceret i 80'ernes 2D-spil. Filmen lykkes dog med at fortælle et underholdende og fokuserede narrativ, med et ellers ret simpelt persongalleri. Filmen tager nogle ricisi, herunder Chris Pratts portrættering af Mario, men slipper for det meste godt afsted med det.

Plottet viser os en forfriskende 'origin story' af Mario og Luigi, som unge og hårdtarbejdende blikkenslagere, der bor i Brooklyn. Med en fed 80'er-stemning, refererer scenerne tilbage til spillets oprindelse i 80'erne, hvor Nintendo kæmpede for at overleve. Brooklyn-scenen skaber en god kontrast mellem det mere jordnære miljø, og det syretrip, der er The Mushroom Kingdom.

The Super Mario Bros. Movie
Dette er en annonce:

Og herfra tager filmen fart. Fra det sekund blikkenslagerduoen ankommer til Mushroom Kingdom, er filmen et non-stop actionspækket brag af referencer og nostalgi. Man skal ikke forsøge, at drage nogle logiske konklusioner, for det, der foregår på skærmen. Lad dig i stedet rive med af den skøre rejse, der er The Super Mario Bros. Movie - filmen tager sig i den grad ikke seriøst.

Selvom det hele er en smule åndssvagt, går det ikke udover filmen. Jeg havde travlt med at grine af og nyde alle referencerne, som filmen leverer til os fans. Og det er på godt og ondt. For dem, der ikke kender til Mario-universet, kan filmen være en anelse fremmedgørende. Men selvom der ikke, som sådan, er nogen kanon til den såkaldte 'lore', var der alligevel nogle aspekter ved filmen, der ikke fungerede særligt godt - som f.eks. den uhyggelige Luma, eller den Mad Max-lignende fortælling bag gokart-vognene.

Når det så er sagt, synes jeg, at filmen fungerer som en fremragende gave til fans af universet, og man kan mærke, at vi er øverst på prioritetslisten. Selvom The Last of Us overraskede mig med en imponerende fortælling, og Sonic lykkedes noglelunde med at skabe en farverig filmatisering sidste år, så synes jeg, at The Super Mario Bros. Movie overraskede mig, ved at være en fuldkommen uforbeholden kærlighedserklæring til Mario.

The Super Mario Bros. Movie
Dette er en annonce:

Hyldesterne til Dry Bones, Cheep-Cheep, Koopa og Spiney er bare nogle af de herligheder, som filmen byder på. Jack Blacks portrættering af Bowser stjæler hele rampelyset. Han er uden tvivl det bedste ved filmen, og jeg vil ikke afsløre nogen af de scener, der udelukkende bæres af ham. Han er den bedste castingbeslutning i filmen, og det var meget tydeligt, at han fik enorm meget frihed til at lege med rollen som Bowser.

Næstefter Black, synes jeg, at Anya Taylor-Joy gør det fantastisk som Princess Peach. Og til dem, der føler sig stødt af hendes portrættering, kan jeg fortælle jer, at hun også fremstilles stærk i spillene, særligt i Super Mario Odyssey.

Til sidst vil jeg gerne tage hatten af for soundtracket, der inkorporerer lyde fra mindst 20 Mario-spil. Lydbilledet får dig virkelig til at føle dig hjemme.

Stemningen i salen var todelt, efter rulleteksterne kom. Halvdelen sad med et stort smil på læben, og den anden halvdel sad forundrede over en børnefilm, der ikke gav mening. Men selvom filmen var overvældende, tog det intet væk fra filmoplevelsen. Jeg er sikker på, at mit syvårige barn, kommer til at elske denne film.

The Super Mario Bros. Movie
The Super Mario Bros. Movie
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold