Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Vi anmelder Sonys Dualsense Edge

Sony har langt om længe udgivet deres egen Pro-controller til PS5, men er den ventetiden værd?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Sony har aldrig lavet deres egen "Pro"-controller før, faktisk. I stedet har strategien altid været at lade interesserede tredjeparter dyste om forbrugernes gunst, så vi har modtaget ret solide bud igennem årene fra virksomheder som Razer og Scuf, men endelig så Sony hvad Microsoft har formået at gøre med deres relativt succesfulde Elite Series-controllere, og introducerer os nu for "Edge".

Den introduceres til en pris på godt 1800 kroner, som er ret dyrt. Faktisk er den både dyrere end en Elite Series 2 med hele sit respektive kit, så med den ambitiøse prissætning, så er der brug for et slam dunk på nærmest samtlige parametre her. Og det er Dualsense Edge altså... ikke.

Lad os dog starte med alt det positive. Du får en decideret flot og velkonstrueret taske med, lidt ligesom med Elite Series 2, og den fremstår bundsolid. Herinde er der plads til de ekstra flappy paddles til ekstra funktioner bag på controlleren, forskellige slags hoveder til analogpindene og et langt, tykt og lækkert USB-C kabel. Det eneste der ikke er her er en opladningsmekanisme, for ovre hos Microsoft er de så rare at inkludere en genial opladningsdock. Godt nok er der hul bag i, så kablet kan listes ind og oplade uden at Edge skal ud af sit etui, men det er dog værd at notere at Microsoft på sin vis har inkluderet en ladestander i deres Elite Series 2, som mangler her.

Dette er en annonce:
Dualsense Edge

Selve controlleren tager udgangspunkt i det eksisterende DualSense-design, og det er kun godt. Den ligger glimrende i hænderne, føles solid at holde uden at blive tung. Den understøtter den fantastiske haptiske feedback som Sony har ført med siden starten på denne generation, der er nærmest ingen ankepunkter hvad angår knapper, responsivitet eller konstruktion. Men igen; det kan lige så let siges om den eksisterende DualSense til 490 kroner.

Der er dog masser af klassiske "Pro" features her. Du kan fæstne to "paddles" bag på (ikke fire som andre steder), som er udført i lækkert metal, der er trinvis lukkemekanismer af controllerens triggers, som kan gøre aktiveringen til noget der ligner et klik, i stedet et gradvist tryk, og der er yderligere to ekstra knapper under hver analogpind.

Det er software-implementeringen der imponerer mest her. Bare idet du starter din controller op mødes du af en lækker PS5-brugerflade, der gennemgår de forskellige funktioner, og lader dig skræddersy profiler der kan skiftes på et øjeblik. Der er sågar brugerfladeindlæg via Cards-systemet på selve konsollen, så det er informativt, let og lækkert at indstille. Sony har designet en førstepartscontroller, det er helt sikkert, og fordelen er at den er så nært integreret i hele systemet, at du kan droppe frustrerende elementer som en smartphone app til indstilling, eksempelvis. Det er alt sammen lige her - på din PS5.

Dette er en annonce:

Men det er ikke alt der er helt fryd og gammen, og når man tager i betragtning af Edge er en kende dyrere end mange konkurrenter, så er det bare afgørende at få med. Manglende "dock", okay, kun plads til to paddles bag på? Lige meget. Men hovederne til analogpindene er fæstnet med plastikhasper i stedet for med magneter, der gør det at swappe dem ret nervepirrende, da det hele sker via et plastikagtigt "klik".

Dualsense Edge

Og så er der den fandens batterilevetid der. Vi har allerede fået bekræftet at det fysiske batteri er på 1050mAh i stedet for de 1560mAh du finder i den almindelige DualSense, og rundt regnet gav det os en gennemsnitlig batterilevetid på cirka 4.5 timers brug. Det er med haptisk feedback slået til, og det er vel 20-30% mindre end den gennemsnitlige DualSense? Det er dog virkelig estimater det her, og det kommer an på hvilke spil, hvilken slags feedback, og hvordan brugsmønsteret ser ud. Lad os bare sige, at batterilevetiden er kortere, og så har vi ikke sagt for meget, eller for lidt.

Heldigvis er der også aspekter hvor Sony introducerer os for noget lidt nyt. Du kan eksempelvis skifte hele dit stick-modul ud, altså hele analogpinden, som gør at hvis din controller udvikler drift, eller bare almen slitage, så kan du købe et nyt modul direkte uden at skulle skifte hele controlleren. Dertil er der også en kabellås, som sætter fast henover kablet bag på, så det ikke kan hives ud. Smart.

For 1800 kroner, så burde Edge hverken have kortere batterilevetid, eller have ofret en lille dock til opladning. Den burde have det hele. Men når det så er sagt, så oser det her af førstepartsoverskud, og du får så sandelig en "Pro"-controller, når du investerer i en Edge.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold