Dansk
Gamereactor
artikler

Vi anmelder SNES Mini

Mike har kigget nærmere på Nintendos nyeste nostalgikonsol, og han er ret begejstret.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Vi er alle, også os her på Gamereactor og hver og en af jer, vokset op med Nintendo i vores liv i et eller andet omfang. Om hvorvidt din ven ejede en af deres konsoller hvor du spillede lidt fra tid til anden, eller at det var via et begrænset lejemål i en tid hvor det at leje konsoller ikke var synderligt mærkværdigt. Ja, alle stødte på Mario og hans venner på et eller andet tidspunkt, men mange af os stødte ikke bare på dem, vi forelskede os. Vi forelskede os i gaming netop på grund af Nintendo, og de konsoller, spil og verdener de skabte.

Da NES Mini-konsollen landede i sin tid fik vi tilbudt et glimt tilbage til vores barndom (eller for retro-folket derude, til den foregående uge) via en fantastisk men uddateret samling af klassikere. Det var en storslået succes, og efterspørgslen var overvældende, og nu ønsker de at gøre præcis det samme med SNES. Men, denne gang betyder den inkluderede software, at vi får indhold serveret til der er bare en smule mere relevant.

Men, du vinder lidt og taber lidt, fordi vi foretrækker faktisk formen af NES Mini, med dens mere klassiske skarpe kanter og mere robuste udseende. Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System (eller SNES Mini som vi fremover vil kalde den) er tyndere, blødere og mindre brutal end sin forgænger, men samtidig lidt mindre charmerende i det samlede billede. Vi kan stadig rigtig godt lide designet, og endnu en gang kan du glædeligt stille denne op på trofæhylden når du til sidst er færdig med alle spillene på den.

Vi anmelder SNES Mini
Dette er en annonce:

Tilsidesætter vi det nuttede design en smule, så er den afgørende faktor for SNES Minis succes dens software. Ja, der er så sandelig spil der føles en smule forældede, men kvaliteten og kompleksiteten er der i en grad der bare ikke var til stede på NES Mini. Selvom det er sandt at de fleste af spillene ikke kan sammenlignes med deres moderne konkurrenter - altså spil som Shovel Knight der efterligner stilarten fra æraen men med en opdateret mekanisk opsætning - så er der nok variation og kvaliteten i en række af spillene, der gør dem hver at genbesøge. Endnu bedre er variationen, der gør at der burde være noget for enhver smag.

Bilspilsfans har to absolutte klassikere at afprøve i form af Super Mario Kart og F-Zero. Begge spil svinger skærmen fra side til side alt imens du knuser det ene hjørne efter det andet med stor fart, og særligt F-Zero tilbyder pulserende grafik som måtte have været storslået dengang. Vi burde også nævne Star Fox (og Star Fox 2, et spil der blev udviklet i 90'erne, men første debuterer via denne konsol i 2017), hvor der stadig er fart på, men bare igennem verdensrummet i stedet for på racerbanen.

Vi er ikke bange for at indrømme, at når man spille SNES Mini til anmeldelse, gjorde vi vores længste holdt ved Super Mario World, et platformspil der på mærkværdig vis stadig føles dugfriskt selv den dag i dag. Det er en fantastisk, nostalgisk omgang uden tvivl, og fans vil uden tvivl nyde at besøge et af Marios vigtigste eventyr. Super Mario World 2: Yoshi's Island er også ældet med ynde. Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars gjorde på den anden side ikke noget synderligt for os; det var ikke et spil vi spillede dengang, og ikke et vi ønsker at besøge på ny i 2017. Simpelt formuleret, så kommer du ikke til at nyde hver og en af de titler der ankommer sammen med konsollen.

Nostalgiske kampspilsfans kan nyde gode gammeldags titler som Super Punch Out, men højdepunktet er uden tvivl Street Fighter II Turbo, et spil der ikke behøver nogen introduktion, og som fortsat er fandens god underholdning, og den underholdning forøges kun af at have en ven at spille med. Der er endnu mere action at finde i form af Mega Man X og Contra III: The Alien Wars, og begge af disse sci-fi-spil er udfordrende og sågar brutale til tider. Vi burde desuden nævne Super Ghouls 'N' Ghosts i samme åndedræt, for det er et ganske fortrinligt platformspil, der skiller sig ud via sin særlige visuelle stil.

Dette er en annonce:

The Legend of Zelda: A Link to the Past er blandt de mere robuste og indholdsrige spil på SNES Mini, og står som endnu en ikoniske titel fra en af de mest ikoniske serier. RPG-entusiaster får desuden også Final Fantasy III at bryde med, og sågar også Secret of Mana. Derudover er Earthbound også en del af samlingen, et spil som den afdøde Satoru Iwata var programmør på i sin tid.

Vi anmelder SNES Mini

Der er også en række andre kerneserie fra Nintendo repræsenteret, hvoraf Donkey Kong Country er blandt de vigtiste, for det ser stadig vidunderligt ud, og føles godt at spille. Kirby Super Star er en samling af minispil, der tilbyder masser af variation og muligheder, men når det gælder den lille, lyserøde fætter, så foretrækker vi altså Kirby's Dream Course, som benytter golf-inspireret gameplay og det gør dette spil til et af de mere særskilte i pakken.

Har vi gemt det bedste til sidst? Det er der uden tvivl nogen der vil synes, da de eneste spil vi endnu ikke har nævnt er Super Castlevania IV, som ser fantastisk ud takket været vidunderlig, tidløs grafik og et lige så skønt soundtrack. Det sidste spil der er inkluderet i samlingen, og dermed den anden halvdel af svaret på den ovenstående spørgsmål, er spillet der definerede "metroidvania"-subgenren, nemlig Super Metroid. Spillets popularitet er kun vokset ved hjælp af Metroid: Samus Returns, men originalen er i sandhed en klassiker.

Vi kiggede på samtlige af de spil der er inkluderet på konsollen, og det er sikkert at sige at der er nogle fantastiske spil her, med masser af timers underholdende gameplay fra nostalgiske fans. Mange af disse titler har defineret deres respektive genrer, og deres samlede indflydelse på branchen og på medie kan ikke underkendes.

Vigtigst af alt er selve emuleringen af disse titler gjort med masser af sans for detalje, og ligesom med NES Mini er der indstillinger at afprøve, der dikterer oplevelsen (4:3, Pixel Perfect og CRT Filter). Derudover er der introduceret save-punkter, der gemmer hvor du er kommet til i de diverse spil, så her har du samlet set en masse spil der bare venter på at blive oplevet på ny, og de er mere tilgængelige end nogensinde før.

NES Mini-konsollens succes blev først og fremmest drevet af nostalgi, men vi vil vædde med at SNES Mini kan tilbyde langt mere, og forberede forhold for spilleren over hele linjen. Controllerne tilbyder eksempelvis flere input-muligheder, og der er også længere kabler til dem. SNES-konsollens ekstra hestekræfter betyder derudover at spillene ser betydeligt bedre ud end på NES, og det hjælper også på den samlede appel.

Den er også fantastisk let at sætte op. Konsollen får strøm via et micro USB-kabel, og signalet sendes til skærmen via HDMI, der er inkluderet i æsken. At navigere på tværs af brugerfladen er også ganske simpelt, og præsentationen fungerer som den skal.

For retrogamere og Nintendo-fans er SNES Mini endnu et "must have". Vi har brugt masser af kvalitetstid med denne lille maskine, og den er uden tvivl en forbedring sammenlignet med forgængeren.



Indlæser mere indhold