Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Tritton Detonator

Vi har testet de nyeste Xbox 360 Tritton hovedbøffer, men eksploderer lyden virkelig i øregangene? Læs dommen lige her

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

En hotdog med det hele, tak. Brød, pølse, tre striber af kulørt sovs og lifligt krydret med våde agurker og to slags løg. Det er det det hele, og det er godt nok dejligt. Men tænk sig, at man kommer hen til pøllemanden og forventer en hotdog med det hele, men ikke kan få ketchup eller syltede agurker? Den går ikke, kammerat.

HQ

Men sådan en pølsemand er Tritton. I hvert fald i forhold til de Tritton-headsets jeg har prøvet igennem tiden. For de kan simpelthen så meget godt, og planter oftest store knytnæver i munden på konkurrenterne på markedet - men men - så er der altid lige en ting, der mangler. En svipser af de større. En fodfejl af de bredere. En bums af de grimmere. Jeg tror efterhånden I forstår, hvad jeg mener.

I Trittons Detonator Headset til Xbox 360 er det bassen, der mangler. Det kan simpelthen og uden pølsens omsvøb siges så let. Bassen føles oftest ikkeeksisterende, og har hverken fylde eller moment igennem lydbilledet. Det er selvfølgelig noget pjat, for selvfølgelig er Trittons headset ikke uden form for bas, men lydbilledet er løftet meget markant, så fokus ligger på en samuraisværdsskarp diskant og en meget fyldig og bred mellemtone. Når lydbilledet placerer sig sådan, er det nærmest selvsagt at lyset ikke kan brænde i begge ender, men det er forbandet ærgerligt og synd. For Trittons lydbillede er nemlig rigtig flot, og med de sidste manglende undertoner kunne Detonator headsettet nemt have sikret sig en de facto standard lydkvalitet.

Tritton Detonator

I de snørklede gange på Pillar of Autumn i Halo bliver lyden af plasmariflernes sitrende skud flot gengivet, og i Ghost Recon: Future Soldier kan man adskille de enkelte riflers karakteristiske lyde meget præcist. Selv i Rocksmith leverer Detonator et meget flot og klart lydbillede, dog med en enkelt svipser i RHCP's "Higher Ground," hvor mellemtonespektret ikke er differentieret nok. Men det skyldes i højere grad spillet end hovedtelefonerne, så det tager vi lidt let på. Med få og opsummerende ord, så er lyden enormt flot, men der mangler altså lige den sidste bund i stortrommen, før vi er helt i mål.

Dette er en annonce:

Ser vi bort fra det, så mener Tritton, at de har lavet et meget elegant og flot headset, og efter lidt tid i selskab med dem er jeg meget tilbøjelig til at give dem ret. Med sit på en gang højglans- og matsorte finish og asymmetriske hørebøffer minder designet mere om et F117A stealth-fly end et kedeligt Beats Audio-headset. Det er fedt, at man tør at skille sig ud hos Tritton, og det får man helt sikkert bonuspoints for i min bog. Tritton er endda så unge og smarte, at de mener, at deres headset er elegant nok til at man snildt kan flå det ud af konsollen og kaste det direkte i iPod'en eller mp3-afspilleren efter eget valg. Det er måske lige at stramme den, for kodeordet i denne sammenhæng er headset. Detonator er nørdet og har en indgang til mikrofon, så lad os nu ikke overdrive de gode takter. Jeg kunne i hvert fald ikke drømme om at tage dem med nogen steder i offentligheden, men uden at være dobbeltmoralsk mener jeg samtidig også, at de principielt er pæne nok til at man kunne, hvis man ville. Det må være op til ens egen forståelse af hvad der er moderigtigt.

Tritton Detonator

Efter man har taget dem med i bussen, og kommer tilbage til underholdningsalteret, så kan man sætte stikket tilbage i sin kabelcontroller, hvor man finder en række velkendte funktioner. Der er skru op og ned for lydstyrke og mikrofon, og mute for begge dele også. En mute-knap til hovedtelefonerne er faktisk en dejlig ekstra feature, så man kan høre noget, hvis naboen/kæresten/svigermoren kommer forbi og spørger efter sukker/massage/kærlig leg uden tøj på - og så må i selv finde ud af hvem, der spørger om hvad.

Mikrofonen virker også fuldstændig efter hensigten, og en smart feature er den lille SVM-knap der sidder på kablet, hvor man virkelig kan efterprøve sin egen stemmes feedback, hvis man skulle have brug for det. Jeg kan sagtens leve uden, men det er rart at muligheden er der. Dog finder man igen en lille stor fejl ved mikrofonen, idet at der ikke er nogen lås eller fatning i headsettet til den aftagelige mikrofon. Det vil i parksis sige, at mikrofonen godt kan ryge ud af headsettet, imens man sidder og koordinerer et angreb i CS:GO eller lignende. Det er noget værre sjusk, og en meget dum detalje, der er blevet overset hos Tritton. Det er muligt, at der blot er tale om, at vi har fået et mandagseksemplar til anmeldelse, men sådan er livet nu engang, og en mikrofon der sidder løst, det koster uanset hvad.

Dette er en annonce:

Hvis man foretrækker sin lyd uden de helt store armbevægelser i bassen, og ikke er synderligt begejstret for at tale i fastlåste mikrofoner, så er Detonator både et flot, velbygget og yderst vellydende headset, der helt klart dine hårdt tjente penge værd.

Tritton DetonatorTritton Detonator
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Barberknivsskarp diskant og en meget varieret og lækker mellemtone, flot design, god byggekvalitet, klar og naturlig lyd i mikrofonen.
-
Flad bas uden den nødvendige bund, ingen lås eller fatning mellem headset og mikrofon
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
Tritton Detonator

Tritton Detonator

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Emil Ryttergaard

Vi har testet de nyeste Xbox 360 Tritton hovedbøffer, men eksploderer lyden virkelig i øregangene? Læs dommen lige her



Indlæser mere indhold