Dansk
Gamereactor
esports
Counter-Strike: Global Offensive

Transkønnet CS:GO-spiller blev bandlyst fra ESL-turnering

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Counter-Strike: Global Offensive-scenen har været genstand for diskussion omkring inklusion på det seneste med oprettelsen af særlige kvindeligaer, der skal afholde kvinder og mænd fra at dyste mod hinanden. Dog er eSport langt fra den eneste sportsgren hvor kønnene separeres, men endnu ikke har vi hørt om nogle der er blevet forvist fra turneringen på grund af deres køn.

Det er dog sket nu, for GeekReply kan nemlig rapportere, at et hold af transkønnede CS:GO-spillere ansøgte om at deltage i kvindeligaen ved Female Open Summer 2017 ESL-turneringen på Munich Finest Gaming-festivalen. De fik et direkte afslag fra ESL med mistanke om at de havde i sinde om at snyde sig ind i kvindeturnering for at klare sig bedre. Derudover mente ESL på daværende tidspunkt at der kunne være konsekvenser for ansøgerne for at "fake their gender".

Dette har naturligvis skabt røre blandt fans, og ESL svarede hurtigt at holdet kunne deltage, hvis bare de kunne levere et pas for hver deltager der beviser at deres registrerede køn er kvinde. Og det kan de jo naturligvis ikke.

Holdleder Sly Buehl Rigilio har sagt følgende om at være transkønnet eSportsspiller:

"Gaming has always helped me cope with the burden of not being able to express my true feelings fully...As you've probably heard, we're not very welcomed in this community, at least among the average player. [But when] I met a group of other transgender girls, things started to look up from there"

Hvad synes du om sagen?

Counter-Strike: Global Offensive

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold