Dansk
Gamereactor
artikler
The Last of Us

The Last of Us: Et møde med Tess

Vi talte med Naughty Dogs Neil Druckmann og skuespiller Annie Wesching omkring historien i The Last of Us og introduktionen af Joels forretningspartner Tess.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Naughty Dog har skabt sig et ry for fremragende historiefortælling med Uncharted-serien, men The Last of Us er alligevel noget særligt. Det er en modig ny retning mod noget, der måske er lidt sværere for de fleste spillere at sluge - det er ikke så meget et fantastisk eventyr som det er en følelsesmæssigt drænende oplevelse. En barsk verden befolket af overlevende, der ganske vist stadig er mennesker, men har mistet det meste hvis ikke al deres menneskelighed.

The Last of Us

Takket være tidligere trailere og gameplay-klip har vi allerede mødt hovedpersonerne Joel og Ellie, det umage par der rejser gennem Amerika i et forsøg på at bringe hende i sikkerhed og væk fra militæret i karantænezonerne. Joels forretningspartner Tess blev for nyligt introduceret i historietraileren, og Gamereactor deltog i et telefonmøde med creative director Neil Druckmann og skuespilleren Annie Wersching (bedst kendt for at spille Renee Walker i to sæsoner af 24 Timer), der spiller rollen som Tess.

"Tess er en figur, der nærmest er Joels partner i denne verden. I starten af spillet bor Joel i karantænezonen. Han bevæger sig på det sorte marked, hvor der er rigeligt med smuglervarer, der er illegale i karantænezonen. Ham og Tess håndterer våben, stoffer, handler med rationeringskort, og Tess er på mange måder et spejl af Joel, en der er villig til at gå langt for at overleve i denne verden", forklarer Druckmann, da han bliver bedt om at introducere figuren.

Dette er en annonce:
HQ

Og selvom Druckmann ikke føler, at nogen af figurerne er skabt med andre stykker fiktion eller figurer i tankerne, peger han dog på No Country for Old Men og Anden Verdenskrigsromanen Tyvenes By som inspirationskilder.

Naughty Dog har bevidst været ret vage omkring historien indtil nu, men i den seneste trailer får vi nogle flere figurer at se, samt starten af Joel og Ellies eventyr.

"Der er et tema, som vi så småt begynder at vise med denne trailer, nemlig at man prøver at holde sig på afstand, for det kan have konsekvenser at tage sig af andre i denne verden. Når man ikke kun tænker på sig selv, udsætter man sig selv for risiko. Og det ser man begynde at udspille sig, da Ellie bliver introduceret som led af en mission, hvor man skal smugle hende ud af byen, og du ser nogle af de spændinger udspille sig i traileren mellem Joel og Tess", siger Druckmann.

Dette er en annonce:
The Last of Us

Annie Wersching indrømmer at hun er forholdsvis ubekendt med gaming (hun aner ikke hvem Lara Croft er), og dette er den første gang hun er del af en spilproduktion. Til spørgsmålet om hvad der tiltrak hende til rollen som Tess, svarer Wersching:

"Kombinationen af at arbejde med Naughty Dog, der er så velansete, og at materialet på en måde virkede bekendt, fordi det omhandler en stærk, hård kvinde, kombineret med at det er en genre, der var ny for mig. Det gjorde det alt sammen ekstremt, ekstremt interessant".

Forud for telefonmødet fik vi lidt baggrund fra PR-folkene, der virkede opsatte på at få os til at spørge om inkluderingen af stærke kvindelige figurer som Ellie og Tess. Det er et emne, der har fået en del opmærksomhed gennem den seneste tid, for eksempel gennem voldtægtskontroversen omkring det kommende Tomb Raider, og Twitter-kampagnen der satte fokus på kvinders vilkår i spilbranchen (#1reasonwhy). Men Neil Druckmann føler ikke rigtig, at de bevidst skaber stærke kvindelige figurer.

The Last of UsThe Last of Us

"Målet med alle vores figurer er, at vi forsøger at have nogle interessante modsætninger og komplekse figurer, der har forskellige dimensioner i sig. Og det der er ved det er, at i denne verden er der gået 20 år siden infektionen, så de fleste hvis ikke alle de figurer, du støder på, er meget viljestærke. De er i høj grad overlevere i denne verden, Tess er ingen undtagelse, hun er en stærk overlever. Lige så stærk og hård, og på nogle måder stærkere end Joel er i denne verden", siger Druckmann.

"Det er interessant fordi der er så meget på spil for dem i deres hverdag. Rundt om hvert hjørne venter liv eller død", siger Annie Wersching. "Sådan var det også lidt i 24 Timer, der var også meget på spil idet at de prøvede på at forhindre verdens undergang. Men her er det hele rigtig, rigtig umiddelbart. Det er nærheden i liv og død, der sætter så meget på spil og gør alting så meget desto mere intenst og interessant".

The Last of Us

"Af en eller anden grund føler jeg, at Tess ser lidt af sig selv i Ellie. Hun ser sine yngre dage, og hun ved hvordan Ellies liv vil blive i denne verden. Så der er bestemt en sammenhæng i den forstand. Det er det, der gør disse figurer så spændende, og samtidigt er der nok også lidt moderinstinkt. Hun vil gerne beskytte og tage sig af Ellie, men på samme tid sætter hun også sig selv først", afslutter Wersching.

HQ

Relaterede tekster

The Last of Us RemasteredScore

The Last of Us Remastered

ANMELDELSE. Skrevet af Lee West

Click...click...click. Lyden af de muterede clickers er nøjagtig så ubehagelig, som den var for mig i sommeren 2013. Jeg har halvklamme håndflader, og det er ikke...



Indlæser mere indhold