Dansk
Gamereactor
anmeldelser
The Fancy Pants Adventures

The Fancy Pants Adventures

Tændstikmænd i smarte bukser, herlige figurer og klassisk 2D-platformsgameplay er på menuen i The Fancy Pants Adventure. Emil har været i Squiggleville og anmelder.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

I en tid hvor spilproduktioner er blevet større, vildere, smukkere og dyrere, er det glædeligt at se, at der er et modspil til alle større tekniske- og gameplaymæssige 'nyskabelser'. For med hvert nyt 3D skoleridt og de nyeste inkarnationer af Gears of War, Halo eller Call of Duty, skyder en ny 2D-sidescrolling platformer op og dette er endda med et kvalitetsniveau i støt stigning. Med titler såsom Braid, Limbo, N+ og Super Meat Boy er det efterhånden blevet slået fast med syvtommersøm, at disse spil bibringer den rendyrkede, puritanske glæde ved platformspillet.

Men hvordan skaber man så nye innovationer på baggrund af denne meget veldefinerede og elskede genre? Fancy Pants Adventures et af de nyste skud på stammen til Xbox Live, der blander det velkendte med det kreative i sin søgen på originalitet, men er der overhovedet plads til flere titler i denne genre og kan Fancy Pants Adventures byde på noget nyt?

I Fancy Pants Adventures spiller man rollen som Fancy Pants Man, og ja du gættede det, han er kendt for sine enormt flotte bukser. Det unikke ved karakteren er i dette tilfælde at han er en tegnet streg, en stick-man, der lige akkurat er personificeret igennem sine bukser og eventuel hovedbeklædning. Fancy Pants Man bor i Squiggleville, hvor alt ånder fred og idyl, lige indtil en gruppe ubehagelige pirater stjæler kongens king-size badekar. En sådan handling kalder jo til aktion, så Fancy Pants Man bliver sat ind mod piraterne for at genvinde badekarret.

Efter at have banket piratkaptajnen, der i øvrigt har et fantastisk regnbuefarvet skæg, begår piraterne mytteri og kidnapper en lille pige, og så går turen ellers over stok og sten for vores kære helt i hans søgen efter at redde dagen og pigen. Så langt, så godt og hvis der på nuværende tidspunkt skulle være nogen tvivl, så er historien altså ikke en flerdimensionel, karakterdyb dannelsesberetning. Det er lettilgængeligt, hyggeligt og ganske ligetil, brygget på baggrund af en klassisk fortolkning af genrens narrative bagland og forforståelse.

Dette er en annonce:
The Fancy Pants Adventures

I kernen af spillets gameplay skal man forcere et utal af baner, alle med forskellige temaer, og på undervejs skal der samles items, Squiggles (spillets udgave af Marios mønter) og guldstjerner. Her bliver det virkelig en udfordring at styre sin samlermani, og man får en ualmindelig lyst til at spille den samme bane igen og igen, for lige at finde en ny dele af banen. Personligt kunne jeg ikke lade vær med at glædes over hvordan disse store, åbne baner hele tiden kombinerer udforskningen med sjove udfordringer, ofte givet af de mest fantastiske tegneseriekarakterer, der minder om en krydsning mellem Monty Python, Sesame Street og Vinden i Piletræerne.

Man møder både en sofistikeret frø med moustache, et egern med en mani for balloner, og to hippiehulemænd der lever i en sandgrotte, alle med skøn tekstbaseret og unik dialog. Smilet bredte sig oftest over ansigtet i mødet med disse figurer, og klarer man deres udfordringer, bliver man endda belønnet med nye hatte og bukser så man kan modificere sin karakter. Det samme gør sig gældende når man gennemfører en bane, og her bliver jagten på en 100% gennemførelse systematiseret, da man får et overblik over hvad man har opnået og hvad man mangler. Systemet minder fuldstændig som en mini-udgave af Little Big Planet, og det er mindst lige så underholdende.

Det der er med til at gøre Fancy Pants Adventures til noget ganske særligt, er spillets yderst særegne grafiske stil. Ikke nok med at hovedpersonen er tegnet som stick, så minder den verden, man bevæger sig i, om en tegneserie i en avis. Det er en blød streg med varme farver, og sammen med de førnævnte charmerende NPC'er og endimensionelle fjender giver det lyst til udforske universet yderligere.

Dette er en annonce:
The Fancy Pants Adventures

Personligt tænkte jeg tilbage på min uskyldige tid i folkeskolen hvor man delte åndssvage og primitive tegninger med sidemanden, og denne infantile og naive tilgang præger hele spillets visualisering. Det intet mindre end afvæbnende, og det bliver endda fulgt op med et soundtrack der i bedste indiepop-stil, kombinerer luftige synth-flader og dynamiske guitarer. Kvaliteten i musikken svinger dog en anelse, så hvad der i et level er et fantastisk track, bliver afløst af en halvsløj og sukkersød popmelodi uden samme nerve og kraft. Samtidig er musikken heller ikke altid velvalgt i forhold til det tempo, som banedesignet og styringen er gearet imod, hvor musikken oftest virker sløvende.

For Fancy Pants eventyr er ikke noget stille eventyr, og det giver sig især til kende i styringen, der oftest føles overivrig. Jeg vil ikke gå så langt som at kalde den upræcis, men der er dog gange hvor at det hele 'glider' lidt for hurtigt, og ved wall-jumping føles retningsbestemmelsen heller ikke altid lige intuitiv, hvilket ærlig talt er en anelse utilfredsstillende.

I forhold til N+, som Fancy Pants Adventures minder meget om, er styringen slet ikke ligeså knivskarp. Nu hvor vi befinder os i det kritiske hjørne, skal der også nævnes småproblemer med kammeraet og spillets collision detection, altså når man f.eks. "falder igennem" spilverdenen. Disse problemer var ganske sjældne, men mærkbare og irriterende, når de endelig viste sig.

The Fancy Pants Adventures

Spillets historie er i sig selv ikke et voldsomt langt bekendtskab, men med en god længde og med en fin variation for et spil i denne prisklasse. Men selv efter historien er afsluttet, er der flere udfordringer i form af Challenge Arcade Rooms og King of the Hill-multiplayer mode og co-op for op til fire spillere, begge dele både off- og online. Det er ligesom resten af spillet ikke nogen dyb oplevelse, men det skal i højere grad ses som et ekstra kirsebær på toppen af kagen, og altså ikke som et helt bageri.

Som det ser ud nu, er Fancy Pants Adventures en yderst velproduceret Mario-klon, og det er absolut et fornøjeligt bekendtskab. Det er knapt så svært som andre spil i samme genre, men samtidig ville det nyde godt af en større fokusering af sine nuværende gameplay-elementer og lidt flere innovationer under hjelmen. For når det sidste ord er skrevet, har man set det hele før, og også både dybere og mere interessant end dette. Men er man til en lettilgængelig oplevelse, uden de helt store udfordringer og tankevirksomhed, men med en uhørt charme, ja så er Fancy Pants Adventures et nærmere kig værd.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
Fantastiske figurer i originalt og smukt visualiseret univers, gode animationer, stimulerer ens samlermani og udforskningssans
-
Svingende musikkvalitet, ikke synderligt udfordrende eller innovativt, enkelte kedelige tekniske fejl
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

2
The Fancy Pants AdventuresScore

The Fancy Pants Adventures

ANMELDELSE. Skrevet af Emil Ryttergaard

Tændstikmænd i smarte bukser, herlige figurer og klassisk 2D-platformsgameplay er på menuen i The Fancy Pants Adventure. Emil har været i Squiggleville og anmelder.



Indlæser mere indhold