Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Test: Nokia N95 8GB

Nokia havde med N95 fat i meget rigtigt. Det var, og er stadig, en telefon med mange gode egenskaber. Kameraet var særdeles fremragende, når man sammenligner med andre kameramobiler, og de mange programmer og den store skærm, gjorde det til en særdeles veludstyret mobiltelefon, som Nokia selv betegnede som en lille computer.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Der var dog revner i lakken, og det overordnede finish var ikke for godt. Batterilevetiden var til grin, materialerne virkede lidt billige og plastikagtige, og GPS-delen... fy for en stinker.

HQ

Nokia har med N95 8GB været i tænkeboksen og forbedret mange af fejlene... det skal de have ros for. Lad os kigge på den.

Umiddelbart er det bare en sort udgave af N95, men der er forbedret og justeret flere steder. På den oprindelige udgave var der implementeret en ny form for menu. Punkterne kom frem i en roterende 3D-ring, og selvom det så lidt blæret ud, så var det voldsomt sløvt, og i sidste ende ret unødvendigt. Skal man lave den slags lir, skal man sørge for at telefonen kan trække det afsindigt flydende - som en varm kniv igennem koldt smør. Ringen er pist væk, og erstattet med mere statiske men også stabile menuer. Først var jeg lidt skuffet, men huskede så tilbage på den sløve ring...

Når det kommer til materialerne er jeg blevet positivt overrasket. De fleste tror sikkert den bare er sort, men der er sket noget mere. Bagsiden har fået en gummibelægning, og telefonen virker ikke længere så plastikagtig. Især dækslet ind til batteriet husker jeg som en meget skrøbelig sag, men med gummibelægningen er den straks mere solid og hårdfør. Om det er på grund af den sorte farve skal jeg ikke kunne sige, men skærmen virker også en anelse større.

På den gamle udgave var jeg ikke alt for tilfreds med selve skydemekanismen i skærmen. Den skød op og ned i lommen på mig, og jeg fik ufrivilligt ringet til flere kontakter på den måde. Selvom det stadig sker med N95 8GB, så føler jeg alligevel den er lidt strammere i leddene, og virker altså ikke lige så sløv.

Dette er en annonce:

Denne gang satser Nokia på at N95 også skal være en musikmobil, og har derfor udstyret telefonen med 8GB hukommelse. Det fungerer udmærket, men stadig ikke i en sådan grad at jeg ville erstatte den med min daglige MP3-afspiller. Nokia har derudover fået en aftale i hus med Colombia Pictures og Sony Pictures, og leverer derfor telefonen med filmen Spider-Man 3 indlagt på telefonen. Det er set før, tidligst med Motorola og Bourne Identity, men det er stadig en smart måde at vise hvad telefonen også kan bruges til. Ja, du kan faktisk se film på den.

Nokia N95 8GBNokia N95 8GB
Afsindigt mange fly i Nordvest / En lille stuepalme

Kameraet er det samme som det der sad i den originale N95, og det er sådan set helt i orden. Det tager stadig nogle ganske glimrende billeder, og det i en sådan kvalitet at de kan bruges til andet end baggrundsbilleder og sjov på nettet. Jeg har smidt nogle eksempler ind, så i kan se hvad jeg mener. Billederne er naturligvis skaleret ned så de ikke fylder så meget, men giver stadig en ok indikation om hvad kameraet præsterer.

Nokia N95 8GBNokia N95 8GB
Chico / Closeup af Fuji DVC-bånd
Dette er en annonce:

Lidt malurt skal der dog i bægeret, og her er det GPS'en der trækker ned. Hvorfor i alverden har Nokia valgt at holde på den latterligt dårligt GPS-del der også plagede den oprindelige N95? De har ellers bevist at de kan lave en rigtig god GPS-telefon med deres Nokia Navigator 6110, så hvorfor de ikke har prøvet at knytte de to produkter sammen, det fatter jeg ikke. GPS-delen er stadig noget hø, og jeg har brugt oceaner af tid på at fange et signal til satellitterne - flere gange valgte jeg helt at give op. Det er en forfærdelig skam.

Jeg var ikke glad for den første N95, og gav den som en af de få danske journalister herhjemme, nogle gevaldige prygl i min anmeldelse. Denne gang har Nokia gjort sig fortjent til en oprejsning.
De har formået at forbedre mange af de kritikpunkter som jeg personligt havde ved den første model, og så endda tilføjet 8GB så der er plads til noget musik på afspilleren.

Der er stadig tale om en meget dyr telefon, men denne gang kan jeg bedre acceptere det. Det virker som et langt mere helstøbt produkt, og jeg er sikker på den nok skal sælge godt.

Nokia N95 8GBNokia N95 8GBNokia N95 8GBNokia N95 8GB
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Godt kamera, masser af plads, sexet i sort.
-
GPS-en er stadig noget møg, En høj pris for en telefon
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

6
Test: Nokia N95 8GB

Test: Nokia N95 8GB

GADGET-TEKST. Skrevet af Mikael Hansen

Nokias grå N95 fik en del hug. Nu forsøger de igen med en sort udgave. Er den så bedre end forgængeren?



Indlæser mere indhold