Dansk
Gamereactor
previews
Super Street Fighter IV

Super Street Fighter IV

Vores fighting-guru Øystein har sat sig ned med en tidlig version af Super Street Fighter IV. Er de nye figurer fede? Er der nok nyt i forhold til sidste års suveræne Street Fighter IV? Øystein har svarene.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Introduktionsvideoen starter op, og til min lettelse har Capcom fjernet den forfærdelige intro-sang "Indestructible", som de brugte i åbningen til SFIV. I stedet får vi serveret et kavalkade-remix af diverse kendte Street Fighter II-melodier. Som veteran af serien kommer jeg straks i den rette stemning, og jeg trykker start umiddelbart efter filmen er færdig.

Efter at have valgt Ken og spillet i 45 sekunder er det første indtryk der slår mig, at jeg stadig spiller Street Fighter IV, bare med opgraderede menuer og ti nye figurer. Man får slet og ret følelsen af at der ikke er sket det store siden sidst.

Men efter at have spillet nogle flere runder mærker jeg at der faktisk er sket en god del mere end jeg først fik indtryk af. Spillet har fået en lille forøgelse af farten, hvilket gør at flowet i spillet føles bedre og mere optimalt end tidligere. De nye baggrunde er også lækre, og grafisk og animationsmæssigt virker spillet mere poleret end forgængeren. Lydbilledet er generelt forbedret, og man kan mærke 5.1 surround-effekten både i musikken og lydeffekterne.

En af nyhederne i efterfølgeren er at de klassiske bonusbaner fra Street Fighter II er tilbage. Bilknusning og tøndetæsk er et morsomt gensyn. Det er ikke lige så let at få "perfect" som resultat som det var i gamle dage, og det gør faktisk minispillene til en lille ekstra-udfordring.

Dette er en annonce:

Hver figur har fået tildelt to forskellige Ultra Combos, Focus Attack er blevet lidt hurtigere, og de fleste har fået et par små balancejusteringer i forhold til resten af persongalleriet. Den endelige dom over hvor meget de små justeringer hjælper i forhold til den samlede balance mellem spillets figurer må vente til jeg har prøvet det færdige spil, men det er helt tydeligt at Capcom har brugt megen tid og ressourcer på balancering.

Efter at have spillet et stykke tid og testet de nye figurer, synes jeg det virker lovende for Street Fighter IV-fans. De nye figurer integrerer fint med oprindelige 25, med én undtagelse: Hakan, som er en af de nye, virker malplaceret og passer ikke lige så godt ind i Street Fighter-universet som de andre, uden at jeg rigtig kan sætte fingeren på hvorfor.

Eftersom de nye figurer er den største nyhed i spillet, har jeg lavet en hurtig oversigt over de ny ansigter du bliver gjort bekendt med i Super Street Fighter IV.

T.Hawk er en indianer født i Mexico. M.Bison dræbte T.Hawks far sammen med flere andre fra hans stamme, da de blev jaget væk fra deres land mens han stadig var barn. T.Hawk har bosat sig i Mexico igen, og har et brændende ønske om at hævne sig på Bison og Shadaloo. T.Hawk dukkede for første gang op i Super Street Fighter II.

Dette er en annonce:

Dee Jay er en smilende og dansende kickboxer fra Jamaica. Efter stor success som kunstner har Dee Jay taget en pause fra sin musik og er trådt ind i kampsportsarenaen. Dee Jay dukkede første gang op i Super Street Fighter II. Han er også den eneste Street Fighter-figur, der er blevet designet af Capcoms amerikanske afdeling.

Cody har i længere tid kæmpet for at stoppe Madgear-banden, som har kidnappet hans kæreste Jessica. Desværre for Cody lokker Madgear-banden ham i en fælde, og Cody bliver sendt i fængsel for en forbrydelse, han ikke har begået. Cody dukkede første gang op i Final Fight.

Guy praktiserer en form for ninjutsu. Guy er blevet portrætteret af Capcom som en asiatisk mafiachef i Japan Town-distriktet i Metro City. Han har tidligere hjulpet Cody med at bekæmpe Madgear-banden og finde Jessica. Guy dukkede første gang op i Final Fight.

Adon var engang Sagats elev, og er nu begyndt at eksperimentere med at blande Muay Thai med akrobatiske teknikker. Efter at Ryu slog Sagat i Street Fighter-turneringen mistede han respekten for Sagat, og er nu tilbage i turneringen for at bekæmpe ham. Adon dukkede første gang på i det første Street Fighter-spil.

Dudley er en sværvægtsbokser fra overklassen i England. Han stræber efter perfektion, både inden for og uden for ringen, og opfører sig altid som en gentleman. Dudley dukkede første gang op i Street Fighter 3rd Strike.

Makoto praktiserer Rindouan-karate og bliver nogle gange forvekslet med en mand. Hendes største rival er Ibuki. Makoto dukkede første gang op i Street Fighter 3rd Strike.

Ibuki er opvokset i en skjult ninjalandsby, hvor hun blev oplært i dødelige ninjuitsu-teknikker. Ibuki dukkede første gang op i Street Fighter 3rd Strike.

Juri arbejder for organisationen til Seth (S.I.N) og praktiserer Taekwondo. Hun er den første karakter i Street Fighter-universet som er fra Korea. Juris første optræden er i Super Street Fighter IV.

Hakan er tyrkisk oliebryder med mørk rød hudfarve og en kraftig accent. Hakans første optræden er i Super Street Fighter IV.

Efter min session med Super Street Fighter IV sidder jeg tilbage med et indtryk af at Capcom vil levere et produkt som Street Fighter IV-fans vil kunne lide. Alt tyder indtil videre på at Capcom har været gode lytte til fansenes ønsker omkring gameplay-justeringer og nye figurer. Kombineret med ny og opgraderet online-funktionalitet som Endless Battle, Team Battle og Replay Channel (som det ikke har været muligt at teste i denne version) kan dette nemt blive et af de største kampspil i år. Det bliver spændende at se hvordan den endelige version bliver, men indtil videre lover det godt for alle som kunne lide Street Fighter IV.

Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV
Super Street Fighter IV

Relaterede tekster

Super Street Fighter IVScore

Super Street Fighter IV

ANMELDELSE. Skrevet af Jonas Mäki - Gamereactor SE

Et af forrige års allerbedste spil er blevet piftet op, finpudset, udvidet med endnu mere indhold og fået bedre online-støtte. Er Super Street Fighter IV alt det, som vi har ønsket os?Indlæser mere indhold