Dansk
Gamereactor
previews
Street Fighter X Tekken

Street Fighter X Tekken

Sonys lille bærbare Vita får snart besøg af spilbranchens to kampgiganter. Chris fortæller.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Forstil dig dette scenarie. Du og din gode ven har en hed diskussion om, hvorvidt grøn er en pænere farve end brun, og I kan bare ikke enes. Diskussionen spidser til, og det er lige før, at knytnæverne flyver til højre og venstre. Men inden du begynder at lammetæve din ven, burde du lige tjekke, om I begge har en PlayStation Vita i baglommen, for så er der håb forude. Street Fighter X Tekken er nemlig kommet til PlayStation Vita og den hede debat kan nu afgøres med et godt gammeldags virtuelt slagsmål.

Street Fighter X TekkenStreet Fighter X Tekken

Vita-udgaven af Street Fighter X Tekken byder på en masse nye lækkerier for de entusiastiske beat'em'up-spillere. Du får blandt andet adgang til tolv nye ansigter i form af Dudly, Elena, Christie, Lei, Blanka og Sakura. Disse nye eksklusive figurer får du kun med Vita-udgaven, men der er meget mere i godteposen. Som noget helt nyt kan du nu forbinde din PlayStation Vita med din PS3-konto og overføre de nye figurer til dit Street Fighter X Tekken-spil. Det er helt gratis, og dertil er det også muligt at spille cross-platform mellem Vita og PS3. Så har du en Vita i baglommen, en god Wifi eller 3G-forbindelse, og et par Street Fighter-venner, kan du nu tage et spil imod dem, mens du sidder i toget eller bussen, og de sidder derhjemme i dagligstuen foran deres PS3.

Street Fighter X Tekken Vita er ikke en port-udgave af det oprindelig spil. Spillet er udviklet med PlayStation Vitas funktioner i baghovedet.

Dette er en annonce:

Foruden de almindelig styreknapper, der er fælles for PlayStation Vita og en normal PS3-controller, har Vita-brugerne mulighed for at bruge skærmen og bagsiden, når de spiller. Skærmen er blevet inddelt i fire felter, og trykker du på et felt, aktiverer du en bestemt funktion tilknyttet det specifikke område. Trykker du for eksempel i nederste højre hjørne af skærmen (og din figur er i venstre side), vil din figur automatisk udføre et sparkeangreb mod din modstander; ligesom hvis du havde trykket pil ned og X.

Street Fighter X Tekken

Vita-brugerne har mulighed for at skræddersy disse funktioner til deres egne behov. Det giver en klar fordel over for PS3-brugeren, og udviklerne er stadigvæk i gang med at tilpasse funktionen, så der ikke opstår beskyldninger om forfordeling. Håbet med de nye muligheder er dog at kunne tiltrække nye spillere, så PS3- og Vita-brugerne kan kæmpe på lige fod. Derudover kan du også bruge skærmen som en almindelig touch-screen. Det gør det væsentligt nemmere, når man er i gang med at forme og farve sin helt egen Ryu.

Kigger du på bagsiden af din Vita, finder du samme funktion som på den forreste skærm. Ved at køre en finger ned ad bagsiden skifter du din figur ud med din anden valgte figur (tag-team mode), og kører du fingeren opad, aktiverer du et angreb samtidig med, at du skifter til din anden valgte figur. Igen tillader det Vita-brugeren at kombinere flere knapper med et tryk, men det er ikke altid, at det virker. Det er nemmere at køre fingeren nedad end opad, og det kan koste dyrebare sekunder i kampens hede.

Dette er en annonce:
Street Fighter X TekkenStreet Fighter X Tekken

Grafikken er også i top, og det er svært at se forskel på Vita- og PS3-udgaven. Den største forskel er de mindre fremtrædende farver i for hold til PS3-udgaven. Opløsningen er også blevet gjort mindre, men sidder du med Vita-udgaven længe nok, glemmer du det helt. Du har alt for travlt med at lammetæve din ven.
Street Fighter X Tekken til PlayStation Vita virker klart som et værdig produkt i Street Fighter-franchisen og giver entusiaster endnu mere grund til at anskaffe sig et eksemplar af Sonys nye håndholdte konsol. Udviklerne ville ikke sætte dato på, hvornår spillet udkommer, men hvis demoen er en indikation, varer det nok ikke længe før, at du kan finde spillet i butikkerne.

Street Fighter X Tekken
Street Fighter X Tekken
Street Fighter X Tekken
Street Fighter X Tekken
Street Fighter X Tekken

Relaterede tekster

4
Street Fighter X TekkenScore

Street Fighter X Tekken

ANMELDELSE. Skrevet af Jonas Mäki

Kampspilsverdenens absolut førende repræsentanter støder sammen i en drabelig duel. Vi satte Sveriges kampfreak mod vores egen Blichfeldt i anmeldelserne af Street Fighter X Tekken.Indlæser mere indhold