Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Steelseries Prime

Steelseries nye rene eSports serie byder på et væld af muligheder, og vi starter med at kigge på grundmodellen

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Steelseries har leveret seriøs gaminghardware, længere end de fleste af deres kunder har levet, og det kan næsten undre, at man først nu har en separat serie med rene esportsprodukter. Tanken bag er, at producenten godt ved, hvad brugerne spiller, og derfor er alt andet end det mest nødvendige til netop dette formål fjernet for at få omkostningerne ned og tilgængeligheden tilsvarende op.

HQ

Prime består pt. af et headset og tre mus. De hedder Prime, Prime+ og Prime Wireless. Og her har man ramt hovedet på sømmet, for navnet alene siger ret klart og tydeligt hvad man får.
Tingene er prissat rimeligt aggressivt, Prime koster 549,- vejledende, men kan fås til under 500 kroner, hvis man leder lidt. Steelseries har altid været gode til at holde prisen sådan nogenlunde fornuftigt nede, i forhold til at de er et kæmpe brand med enorme udgifter til marketing.

Steelseries Prime

Musene er ikke overraskende bygget op om samme grundskabelon, hvorefter der er smidt lidt ekstra på, for dem der er interesserede i den slags. Prisspringene er faktisk ganske rimelige, og jeg havde måske forventet at både Prime+ og Prime Wireless havde kostet 100-150 kroner mere i butikkerne. Alt er naturligvis lavet sammen med "verdens førende esportsudøvre," hvilket vi må antage inkluderer FunPlus Hoenix og FaZe Clan, samt Team OG. Altså ret tunge spillere i branchen, og nogen der nok har slidt en mus eller tre ned til printet.
Alle tre bruger Steelseries nye Prestige OM kontakt, en optisk-magnetisk type, der bruger små men kraftige neodymium magneter, du ved den slags der burde sidde i dine dyre headsets, men ikke altid gør det. Denne magnet trykker til en stålfjeder, som så aktiverer en optisk kontakt. Det er altså en fysisk modstand, der er i museknapperne, men dit tryk er på en fjeder, hvor modstanden er magnetisk. Det medfører at den i øvrigt voldsomt dimensionerede fjeder ikke har samme fysiske slitage, som man ser det i traditionelle musekontakter. Jeg vil dog sige, at det snart er mange år siden, at jeg har slidt kontakten i en mus op; det plejer at være selve skallen, der er problemet. Men 100 millioner klik ser bare godt ud når man skal opremse specifikationer. Steelseries har i modsætning til Razer lavet en model med afbrudt lys, dvs. at man i stedet for at lade lys igennem, afbryder lyset. Der sidder en afsender og en modtager, og når man trykker, så bliver den lysstrøm, der konstant måles, så afbrudt, og der er signal. Højre og venstremuseklik er i øvrigt ikke helt ens i lyden, og jeg tænker om de måske endda ikke engang er 100% opbygget.

Det er et system, der danner grobund for nogle ekstremt seriøse dobbeltklikhastigheder, og selvom at selve aktiveringen er svagt tungere end konkurrenterne, så kan jeg virkeligt godt lide det.

Dette er en annonce:

Grundmodellen Prime vejer 69 gram, Prime+ 71 gram og Wireless 80 gram. Det er altså ikke tunge mus, men lette og meget konkurrenceorienterede. Selv den mindste Prime grundmodel som vi har her er dog lavet ret solidt, og man sidder aldrig og er bange for, at det er tynd plast, der kollapser lige om lidt.

Alle tre modeller har samme ergonomiske design, og det er lidt højere end mange andre af den type mus, men det passer mig glimrende. Det gør dog også, at det er en lidt høj ryg på musen, der er mindre optimalt ift. Claw-style greb på musen, rimelig ok til Finger-Grip, og rigtigt god til Palm-Grip.

Musen har en mat overflade, der godt nok ikke er gummibehandlet, men alligevel har ret meget greb og et aftageligt kabel. Der er RGB i musehjulet, og musene er lavet i ABS plast. Overfladen har det fantastiske navn "VDI30 Tactile Microtexture Body". Hvor jeg elsker marketingslingo.

Det er ikke nogen hemmelighed at vi anmeldte de tre Prime mus samtidig, og for mig er det vigtigt at understrege at de faktisk er mere forskellige end man lige skulle tro.
Der er tydelig og hørbar forskel på lyden når man kligger, såvel som på sideknapperne, Primes tommelknapper på siden er ekstremt responsive, men er i modsætning til Wireless modellen ikke plane. Det, at den forreste nærmest går ind i musen på Prime (og Prime+), er ikke helt optimalt, og selvom det er pænt, så kunne tommelknapperne i min verden have været bedre. Der er som man nok forventer, kraftige PTFE fødder på under musen.
Hvad musehjulet angår, så er det tungt. Der er ekstremt meget modstand, når man vil klikke det, også for meget. Det havde jeg ikke lige regnet med når produktet er beregnet til konkurrencebrug. Samtidig formår det at virke billigt og er utilfredsstillende at scrolle med, og det er noget man jo bruger ret meget i hverdagen. Det er ikke kun Steelseries, det er næsten alle fabrikanter, der halter bagefter på netop dette, og det er for dårligt, med de priser man tager og de mange års udvikling hos alle i branchen. Prime har dog samtidig det musehjul, der er suverænt nemmest at aktivere, men da det også føles som det billigste, så er jeg ikke helt sikker på, om det skal "spilles til," før det fungerer optimalt, eller om forskellen, der reelt ikke burde være der, skyldes, at man som anmelder ofte får tilsendt produkter fra første produktions-run.

Dette er en annonce:

Der er et kabel der kan tages af, og det hedder et Super Mesh Cable med blød mikrofiberkappe. Det fungerer glimrende, og jeg havde ingen problemer med modstand i kablet. Det synes dog ikke at være helt det samme som det der følger med som "reservedel" til den trådløse udgave hvor stoffet sidder langt mere stramt, men de produkter vi får til test er ofte også nogle af der ruller af produktionsbåndet, og ofte med en advarsel om at det endelige produkt vil være en smule anderledes.

Steelseries Prime

Sensoren er i udgangspunktet en TrueMove Pro på 18.000 CPI som laves af Pixart. Men med en + variant i Prime+, og en Air variant i Wireless udgaven. Jeg har lidt svært ved at gennemskue hvad den store forskel på sensorerne er, andet end at den trådløse ikke kan håndtere lige så hurtige accelerationer. Tracking er som forventet til UG med kryds og slange, så for forbrugerne betyder det nok ikke det store.

Softwaren er som altid, Steelseries Engine, der nu er blevet integreret i totalstyringssoftwaren Steelseries GG, og den opdateres overraskende tit. Den kan alt hvad man ønsker, og med et rimeligt overskueligt interface, men de burde måske overveje at gemme nogle funktioner væk. Softwaren kan nemlig mange ret avancerede ting, og mange funktioner tænker jeg at flertallet af brugerne ikke bruger, ganske enkelt fordi at de ikke behøver, eller ikke ved at det kan lade sig gøre.

Trackingen er som sagt rigtigt god, og man kan dobbeltklikke på ganske imponerende vis - men tommelfingerknappen og særligt musehjulet er ikke i en kvalitet der passer til en mus der koster 549 kroner vejledende, og som skal forestille at være til hardcore konkurrencebrug. Markedet er overmættet med produkter, så man skal altså kunne levere på alle punkter, også selvom at de to mest basale ting, tracking og højre/venstreklik, er i orden.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Steelseries Prime

Steelseries Prime

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

Steelseries nye rene eSports serie byder på et væld af muligheder, og vi starter med at kigge på grundmodellen



Indlæser mere indhold