Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Steelseries Arena 7

Steelseries forsøger sig med et sæt PC-højttalere - og det er de sluppet ganske fornuftigt fra

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Markedet for PC højttalere har i lang tid været domineret af enkelte dyre løsninger, rigtigt mange billige, og så rigtig hifi, selv har jeg brugt aktive Earthquake M8 med 2" bånddiskant og 8" aramidbasenhed - den slags har det bare med at både koste spidsen af en jetjager, og de fylder ærlig talt ret meget da de er lavet til at spille en op til dans i en stue, og ikke et i et gaming setup. Noget der kan levere bare procenter af ægte hifikvalitet og ikke fylder for meget er der langt imellem, og jeg har i tidens løb leget med mange PC-højttalere, stort set alle er forfærdelige.

Ind fra højre kommer Steelseries Arena serie. Arena 3 er et sæt små højttalere, Arena 7 er de samme højttalere med en subwoofer, og Arena 7 er Arena 5 + to trådløse baghøjttalere og en centerhøjttaler. Jeg har ikke haft det store held til at få ud af Steelseries om man kan købe baghøjttalere og center som løs pakke eller separate, hvilket i min optik øger værdien hvis man reelt kan opgradere et sæt Arena 7 til et sæt Arena 9. I behøver ikke betale mig royalties for ideen - bare gør det, det er genial forbrugerservice.

Selve højttalerne er ret åbenlyst en lukket to-vejs konstruktion med en massiv semi-transparant halvkugle bagtil der indeholder 4-zoners RGB elementet som er meningen skal være reaktiv igennem Steelseries eget PrismSync system. Der er en 0,75" silkediskant og en træmassebaseret 3" mellemtoneenhed. Selve kabinettet kan i øvrigt vinkles - det har jeg ikke set før. Ret smart. Der er gummi under hver stander, og de står ret solidt fast.

Steelseries Arena 7
Dette er en annonce:

Subwooferen har en 6.5" enhed i ukendt materiale og uspecificeret forstærkning. Den er diskret, men føles ikke helt lige så velbygget rent kvalitetsmæssigt som højttalerne. Hele systemet står til et maksimalt SPL på 100 dB og en frekvensrespons på 35-20.000 Hz uden der er defineret referenceniveau eller frekvenskurver tilgængelige af nogen art. Jeg vil dog vove påstanden at i hvert fald de 35Hz nok er målt ved en reference på 70 eller 75 dB da en 6.5" basenhed, selv med voldsomt mekanisk vandring, vil have svært ved at producere 35Hz ved 100 dB. Til Steelseries forsvar skal det dog siges at det magter konkurrenterne heller ikke at oplyse på nogen måde.

Der forbindes nemt til PC med USB kabler og der er sågar Bluetooth, og der er både Playstation og Mac kompatibilitet, og hvis ikke er der både optisk med pass-thru endda og 3.5mm Aux indgang også - så er næsten alt vist også dækket. Til min store overraskelse er alle inputs åbne på en gang. Men det gør faktisk at man kan afspille Tidal over Bluetooth på telefonen og have sin spillyd på samtidig. Ikke dumt. Der er en enkelt drejeknap der primært fungerer som volumenknap på højre højttalers fod men den kan dog bruges til andet - det blev den stort set ikke i mit tilfælde, og selvom at det er oldnordisk, så er analoge knapper altså bare herlige.

Softwaren er Steelseries GG der indeholder Spatial audio i form af deres Sonar software der også byder på spilspecifikke lydprofiler og 10 bånds equalizer. Som en lille bonus er der et USB-C til USB-A kabel med, en lille ting, men god kundeservice.

Prisen er 2.500 kroner. Det er faktisk billigere end hvad jeg frygtede, for gode PC-højttalere er bare altid dyre.

Dette er en annonce:
Steelseries Arena 7

Lydkvaliteten er overraskende god. Der er et reelt stereoperspektiv, men uanset hvad jeg gjorde var der konsekvent en smule ekkoeffekt på gengivelsen, selv med al software fjernet og dobbelt-check af lydindstillingerne lykkedes det mig ikke at slippe af med ekkoeffekten. Der synes at være en god opløsning af lyden, og særligt mellemtonen får rent faktisk lov at blive hørt, men nu er det også ret nemt at justere subwooferniveauet, og generelt må bassen siges at være ret stram på trods af at det er et basreflekssystem. Rent dynamisk er det rigtig fint til gaming, god tunge skud når der affyres højkalibervåben eller kanoner, men der er stadig et stykke op til en rigtig hifihøjttaler hvis man hører klassisk musik. Talegengivelsen er ligeledes meget tydelig uanset videomateriale eller det benyttede spil, og selv ved tunge basdrøn kommer enheden relativt hurtigt tilbage til udgangspositionen, så fornuftig transientkontrol.

Det er absolut et af de mest neutralt-lydende og velopløste PC højttalersæt jeg længe har hørt, men 2.500 kroner er jo så også nogle penge - men har man muligheden vil jeg klart vælge dette frem for et sæt hovedtelefoner for retningsidentifikationen er stadig ret god, og så er det bare en mere rar og naturlig måde at opleve lyd på.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer


Indlæser mere indhold