Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Steelseries Arctis Nova 7 Wireless

Steelseries opdaterer den nyere Nova-underside med stærke produkter.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Det er svært at komme uden om at SteelSeries i længere tid har haft godt styr på de trådløse headsets, hvilket firmaet cementerede med den succesfulde Arctis-serie, hvor særligt de trådløse varianter skilte sig ud ved at være aldeles solide til stort set alt slags spilbrug.

Man behøver ikke at bruge særlig lang tid med den nye serie fra den danske producent, før det igen står klar at målet igen har været et levere headsets der kan bruges bredt.

Navnet for hele serien er denne gang Arctis Nova, og mere specifikt har vi i denne anmeldelse kigget på Arctis Nova 7 Wireless, som i firmaets nye produkt-regi altså er modellen lige under den absolutte topmodellen som har fået efternavnet Pro.

Steelseries Arctis Nova 7 Wireless

Forskellene modellerne igennem er ikke mange, men alligevel nok til at man bør overveje hvad man ønsker fra sit trådløse headset. I Nova 7-modellen er der derfor ikke længere nogen Active Noise Cancelling-funktion til hørekopperne, ligesom også læder-materialet fra de dyrere modeller er skiftet ud en såkaldt "AirWeave Memory Foam"-konstruktion. Måske mest mærkbart er dog at det kun er Pro-modellerne der får den ladestation/lydkort med, som giver adgang til SteelSeries fortrinlige system hvor løbende kan skifte mellem to batterier. 

Det er naturligvis en smagssag om man har brug for Active Noise Cancelling mens man spiller, men personligt har jeg ikke på noget tidspunkt under denne test, siddet i en situation hvor jeg har manglet funktionen. Da Nova 7 heller ikke er et headset jeg nødvendigvis ville anbefale at bruge når man er på farten, til trods for at det fint lader sig gøre, er det heller ikke her noget jeg har manglet.

I forhold til valget af materiale til selve ørekopperne, fortrækker jeg faktisk AirWeave-løsningen, der godt nok ikke er lige så isolerende som læder-varianten, men til gengæld bedre sørger for at holde temperaturen omkring ørerne nede under længere brug.

Dette er en annonce:

Uden udskiftelige batterier, er det i stedet via USB-C at man nemt og rimelig hurtigt kan oplade headsettet. Et par timer i stikkontakten giver op til 38 timers trådløs brug, mens kombinationen af trådløs og Bluetooth vil resultere i op til 26 timer brug ifølge producenten selv. Oplevelsen under denne anmeldelse modsvarede fint disse udmeldinger. 

På venstre side findes to knapper (Power og Bluetooth), samt et lille scrollwheel med fin taktil balancefunktion, som bruges til chatmix. Brugen af Power og Bluetooth-knapperne kunne godt have været bedre udpenslet, og både det fysiske feedback fra knapperne, såvel som det lille audiosignal der noterer når de aktiveres er løst bedre på tidligere headset-modeller fra SteelSeries.

Steelseries Arctis Nova 7 Wireless

På venstre man et scrollwheel til volume, en mic-mute knap og en af de bedste integrerede mikrofoner jeg har set i et headet. Det er en lille detalje, men at man har taget tiden til så nydeligt at sørge for at mikrofonen smelter sammen med resten af headsettet, er en visuel perle som designteamet bag fortjener ros for. At mikrofonen samtidigt befinder sig i den bedre ende af skalaen for integrerede mikrofoner, er en yderligere bonus.

På lydsiden er det tydeligt at Nova 7 i højere grad er designet til spil end musik og film. Tuner man det rigtigt (via SteelSeries GG-softwaren) byder headsettet på god stereo-seperation og fine detaljer, med en bas der ikke er alt for overvældende. Standard-indstillingerne er dog skuffende, og det virker lidt underligt at potentialet i headsettet er større end det man mødes af fra starten. Til film og musik bliver det dog aldrig helt godt, da headsettet har svært ved at holde styr på detaljerne og det hele derfor har en tendens til at lyde mudret når det går mest hektisk for sig. 

SteelSeries Arctis Nova 7 fører de gode traditioner videre fra tidligere generationer af trådsløse headsets, og trods at det kvalitative spring fra generation til generation ikke er lige så stort som sidst, er der ingen vej uden om at her igen er tale om et velfungerende headset til spilbrug. Her bydes ikke på lydoplevelse der vil forbløffe, men snare en total-oplevelse af noget der virker velkendt og et headset der i høj grad gør hvad det lover.


Dette er en annonce:
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold