Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Splinter Cell: Conviction

Splinter Cell: Conviction

En, to, tre lejesoldater tilbage, de ved endnu ikke at deres kollegaer var ude for et mindre uheld på den anden side af døren og står og småsnakker om at stjæle slik fra børn.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Nu skal jeg træffe et valg: vil jeg brase ind i rummet som en anden action-helt, eller tage den rolige vej i mørket hvor jeg har al magten?

Sam føler sig lidt småsur, så jeg sparker døren ind, og inden de tre tåber ser sig om, har de hver især fået en kugle i panden.

I det nyeste spil i Splinter Cell-serien har Ubisoft Montreal valgt en anden retning end Sams tidligere udskejelser. Med et mere råt udtryk, samt en hovedperson, hvis alder er begyndt at vise sig, er der i denne omgang lagt op til en mere brutal tilgang til missionerne.

Historien er en viderefortælling af tidligere spil, i sådan en grad at nye spillere kan risikere ikke at forstå hvem eller hvad, der bliver talt om. En velvalgt rollebesætning lindrer uvidenheden, da samtlige karakterer bruger deres tid på skærmen fornuftigt, ingen luftige taler eller samtaler der føles som en evighed. Inden længe vil alle have et godt greb om historien og aktørerne. Der er ingen deciderede lavpunkter i historien og tempoet holdes højt, så interessen holdes ved lige.

Dette er en annonce:

Når alt er sagt og gjort, de sidste patroner er affyret, og Sam har nået hans mål vil rejsen dertil helt sikkert stå som en god omgang underholdning for langt størstedelen af spillere.

Præsentationen er umådeligt flot, hver enkelt lokalitet skriger autentisk æstetik, om det er en lille promenade i Malta eller en ombygget privatlufthavn føles det som et sted, der rent faktisk eksisterer og ikke bare i en spil-designers hoved.

Splinter Cell: Conviction

Persongalleriet er ligeledes ganske fremragende portrætteret, Sam Fisher ligner ikke en spilhelt eller en superagent, han ligner et forpint menneske der er ved at være oppe i alderen men stadig har nogle øretæver der mangler at blive delt ud.

Dette er en annonce:

De andre karakterer som historien drejer sig om er alle distinktive og har godt med personlighed i deres kropsprog. Anderledes er det med de anonyme lejesoldater og andet småkravl der skal ned med nakken, de er ensformige droner der skulle iføre sig tylskørter for at skille sig ud.

Når Sam Fishers listesko første gang skal snøres føltes det mere jordnært end tidligere spil, en større følelse af at være noget så skrøbeligt som et menneske, hvis eneste rustning er snilde. Du kan selvfølgelig stadig, når alt går som planlagt, opleve en rus der kun kommer, når grænsen har rykket sig, og du føler dig som noget nærmere en superhelt, end et menneske. En oftest glimrende kunstig intelligens, med kun få instanser af komplet idioti gør oplevelsen komplet.

I løbet af Sam Fishers omtrent seks timer i felten vil du, under alle omstændigheder skulle banke noget fornuft ind i skallen på nogle stædige mennesker der åbenbart ikke ved at Sam Fisher har en dårlig dag.

Det er utroligt brutalt, nogle spillere vil muligvis syntes det er for meget, men i historiens kontekst og med den desperation der gennemsyrer Sam vil det virke som et nødvendigt onde. Oven i hatten ser det også helt usædvanligt realistisk ud når hr. Fisher har fået nok og giver de stakkels mennesker deres livs omgang prygl. Den lækre lyd gør Fishers's vredesudbrud til højdepunkter i spillet, da den brutale realisme virkelig sætter spilleren i den eddikesure agents sted.

Der vil være situationer hvor evnerne som en musestille spion ikke er nok til at redde dagen, og der skal banes vej gennem terrænet på den gammeldags manér, med bly og næver. I disse situationer tager Splinter Cell: Conviction en helt anden identitet, ildkampe krydret med abnormt flot animerede nærkamps-manøvrer minder meget om et spil som Uncharted, dog uden samme akrobatiske evner til rådighed.

Snigmords-purister vil ikke bryde sig om de nye tiltag, men jeg var godt underholdt både i skyggerne og i mundingsildens glød.

Splinter Cell: Conviction

Hvis mere end én person vil trække i det kropstætte tøj med lamper i panden, er der god mulighed for det her: en kooperativ kampagne i form af en prolog, med to toptrænede spioner fra hver deres lejr i hovedrollerne. Prologen er, som prologer ofte er, en kort fornøjelse, men som introduktion til de velimplementerede kooperative elementer virker det ganske fortræffeligt. Der er godt med plads og variation til at eksperimentere med taktikker. Sam er ingen steder at finde, men det er en god mulighed for at se om fire øjne er bedre end to.

I den kooperative ende af spillet findes også muligheder for at spille med musklerne i forskellige miljøer med iscenesatte udfordringer. Det minder til dels om Batman: Arkham Asylums udfordrings-baner, men med en ekstra spiller i felten bliver det en helt anden cocktail af sprængte pærer, nervøse vagter, pandeskud og kæmpe smil på læberne.

Bag kulisserne bliver dine eskapader i banerne talt op og omregnet til point der kan spenderes på at opgradere dine våben og din spions yndlings-dimser.

Det er også muligt at spille mod andre, i en bane fyldt med computerstyrede fjender der udgør slagmarken, de mange ekstra kombattanter sætter for alvor gang i hvad der ellers ville være en meget tam test af sine nyfundne evner som snige-ekspert.

Alt fortalt, så er dette et glimrende spil der bør købes. Sam Fisher vil under spillerens kontrol underholde på andre måder end tidligere. Hvis forudindtagelser om seriens snigeri-rødder kan ignoreres, vil dette kapitel levere en skøn spiloplevelse for alle med trang til et hævntogt med knald på.

Splinter Cell: Conviction
HQ
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Fantastisk realistisk udseende, glimrende kooperative spilmuligheder.
-
Til tider sløret tale - slå undertekster til.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Brugeranmeldelser

  • Kannushi
    Der var engang for længe siden, dengang stealth-spil var socialt acceptable, et lille spil der hed Splinter Cell. Det tog udgangspunkt i det simple... 6/10
  • Nike
    Jeg sammen ligner meget Splinter Cell serien med mit eget liv. Vi startede begge som en ting, men har siden hen udviklet sig til noget helt andet,... 8/10

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold