Dansk
Gamereactor
previews
Spider-Man: Shattered Dimensions

Spider-Man: Shattered Dimensions

De seneste års Spider-Man-spil har haltet en del, men det vil Shattered Dimensions rette op på. Der er både friske ideer og guf for de langhårede fans, så fire forskellige udgaver af superhelten mødes i spilform.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

De fleste tegneserie-universer er et stort sammenrend af alternative verdner, dimensioner og virkeligheder, og Marvel-universet er ingen undtagelse. Siden Spider-Man debutterede i 60'erne, har der optrådt over 30 forskellige alternative udgaver af figuren i diverse serier og enkeltudgivelser. I Spider-Man: Shattered Dimensions får vi lov at hilse på fire af dem.

Spillets historie omhandler en mystisk artefakt kaldet the Tablet of Order and Chaos. I starten af spillet bliver den slået i fire stykker under en drabelig kamp mellem Spider-Man og en skurk, og stykkerne havner i hver sin dimension. Fire forskellige Spider-Mænd må altså nu finde resterne af tavlen og bringe dem sammen igen, for at genoprette universernes orden.

Spider-Man: Shattered Dimensions
Amazing Spider-Man

Først er der The Amazing Spider-Man. Det er den "rigtige" Spider-Man - ham fra filmene og tegneseriehæftet nede i kiosken. Dernæst har vi Spider-Man Noir, der lever i en dyster udgave af 1930'ernes USA og slås mod lede gangstere. Spider-Man 2099 er en fremtidsudgave af helten, der blandt andet har små vinger mellem arme og krop, så han kan svæveflyve i kortere perioder. Endeligt har vi Ultimate Spider-Man, der stammer fra en genfortælling af den oprindelige Spider-Man-skabelseshistorie, og fokuserer på Peter Parkers teenage-år.

Dette er en annonce:
Spider-Man: Shattered Dimensions
Spider-Man Noir

Hver dimension byder på sin egen grafiske stil, og sit eget gameplay, så der på en måde nærmest er tale om fire spil i ét. Amazing er Spidey som vi kender ham. Her er gameplayet og kamp meget fokuseret på mobilitet, akrobatik og at slynge sig rundt i net. Som noget nyt kan Amazing Spider-Man lynhurtigt forme forskellige våben ud af sit net, som for eksempel store køller eller kugler. Tidligere Spider-Man-spil har mest foregået i New York, men i Shattered Dimensions kommer man blandt andet ud i junglen.

Som navnet antyder udspiller Spider-Man Noirs dele af spillet sig i en dyster udgave af 1930'ernes USA. I modsætning til Amazing-delene af spillet, der er farverige og som taget ud af tegneserierne, så er Noir-verdenen nærmest Batman-agtig i sin brug af skygger og nattens mulm og mørke. Her er der er fokus på at snige sig rundt og forblive uset.

Spider-Man: Shattered Dimensions
Spider-Man 2099
Dette er en annonce:

Spider-Man 2099's verden er neonbelyst fremtid med tårnhøje skyskrabere. Her er masser af basejumping og kamp i frit fald, og ved hjælp af sine små vinger kan Spider-Man navigere gennem luften.

Ultimate Spider-Man minder som udgangspunkt om Amazing Spider-Man, men så alligevel ikke. I denne del af spillet er alting renderet med cell-shading og meget stærke farver, så det nærmest ligner en tegnefilm, og så Spider-Man udstyret med den sorte symbiot-dragt kendt fra flere af tegneserierne og den tredje film. Symbiot-dragten giver Spider-Man nye kræfter, så han for eksempel kan skyde sorte pigge ud af brystet. I dette univers skal der blandt andet slås mod SHIELD-tropper og Carnage-symbioter. Ultimate blev først afsløret i går på Comic-Con i San Diego, så vi ved endnu ikke så meget om gameplayet i denne del af spillet.

Selvom universerne er meget forskellige, både stilistisk og gameplay-mæssigt, så har de også nogle fælles træk. Det er jo trods alt stadig Spider-Man, så derfor har de nogle fælles evner. Og låser man op for en ny evne med én udgave af Spider-Man, eller finder en ny combo, så bliver den også tilgængelig hos de andre.

Spider-Man: Shattered Dimensions
Ultimate Spider-Man

Spillet er primært i tredjepersonsperspektiv, men skifter nogle gange også til førsteperson. Det sker blandt andet i visse bosskampe, så man rigtigt kan give skurken på munden (ens næver styres med hver sin analoge stick), men vi har også set eksempler på førstepersonsvinklen når Spidey for eksempel kravler op ad mure.

Nedenfor kan du desuden set et interview med Stephane Gravel, producer på Spider-Man: Shattered Dimensions, som vi snakkede med under E3-messen tidligere denne sommer.

HQ
Spider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered Dimensions
Spider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered DimensionsSpider-Man: Shattered Dimensions

Relaterede tekster

Spider-Man: Shattered DimensionsScore

Spider-Man: Shattered Dimensions

ANMELDELSE. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Fire forskellige Spider-mænd i ét spil. Ambitionerne er høje, og med Spider-Man: Shattered Dimensions skal det lykkes. Læs her i anmeldelsen hvordan det går...



Indlæser mere indhold