Dansk
Gamereactor
nyheder
Resistance: Fall of Man

Sonys kamp mod kirken

Resistance: Fall of Man i modvind

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Da du spillede Resistance: Fall of Man, så lagde du sikkert ikke engang mærke til, at du på et tidspunkt skød Chimera-soldater ned i en kirke, men det gjorde til gengæld den engelske kirke. De er nemlig skuffede og vrede over at Manchester Cathedral bruges som baggrundstapet for en hulens masse skyderi og mener ikke at Sony, der som bekendt udgiver spillet, har været deres opgave voksen nok.

Nigel McCulloch, biskop i Manchester sagde følgende om sagen:

"At en international udvikler/udgiver af spil genskaber en af vores største katedraler i fotorealistiske rammer og så beder folk om at have skuddueller på dette sted, er nærmest ufatteligt og det er højst uansvarligt."

Fra Sonys side forlyder det at firmaet har fået de nødvendige tilladelser for at kunne genskabe katedralen i spillet, og at Resistance: Fall of Man intet som helst har med virkeligheden at gøre. Det er et spil der foregår i en alternativ fortid. En talsmand fra Sony sagde følgende:

"Resistance: Fall of Man er et fantasy science fiction-spil der ikke bygger på virkeligheden. Spillet foregår i en alternativ og mytisk version af Europa engang i 1950'erne, hvor fjenden er en fremmed race, der vil udslette menneskeheden. Vi mener selv at vi har søgt om og fået alle de tilladelser, der skal til for at genskabe disse elementer i spillet, men vi kontakter naturligvis katedralens bestyrelse for at kunne snakke med dem om deres bekymringer og tanker i forbindelse med spillet."

Manchesters gejstlige får dog opbakning af premiereministeren Tony Blair, der forleden sagde at store internationale firmaer bør tage det ansvar der hviler på dem og at det er en problematisk situation.

Hvad siger du? Er det i orden at spilfirmaer bruger institutioner, steder eller personer som det passer dem i spilsammenhænge. Hvor sætter du selv grænsen? Giv din mening tilkende i kommentarstrengen.

Resistance: Fall of Man
Resistance: Fall of Man
Resistance: Fall of Man

Relaterede tekster

Resistance: Fall of ManScore

Resistance: Fall of Man

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Tanggaard

Er det Halo, er det Gears of War eller Half-Life 2? Nej, det er Insomniacs forsinkede bud på et ægte actionspil. Tanggaard fortæller alt om en af maskinens første FPS-oplevelser...Indlæser mere indhold