Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Sony WH-1000XM5

Sony leverer et drastisk redesign, og resultatet er fortsat godt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Selvom at der naturligvis er en række hovedtelefoner der er relativt lette at anbefale til den tilfældige entusiast, så lader eksperter til at være relativt enige om, at den kronede konge de sidste par år har været Sony, der først med WH-1000XM3 og så efterfølgeren XM4 formåede at levere glimrende aktiv støjreduktion, solid byggekvalitet og alle de mange features som netop kendere forventer.

HQ

Selvom at Sony har siddet tungt på tronen, så hviler de dog ikke på laurbærene, for de helt nye WH-1000XM5 er ret anderledes end sine forgængere. Det starter med selve konstruktionen, for selvom at de kommer i samme farver, så kan disse nye af slagsen ikke foldes sammen, men sidder, ligesom Boses NC700, med kopperne foldet indad i et derfor forstørret og mindre transportabelt etui. Det er en lidt pudsig designfilosofi, når nu de havde skudt papegøjen med tidligere pladsbesparende designs.

Sony WH-1000XM5

Det nye design synes dog renere, og selvom at de ikke ligefrem er "små", så er de overraskende lette med sine 249 gram, og det sker ved at overgå til en konstruktion udelukkende af plastik. Det gør dem fleksible og lette, men sammenlignet du med andre konkurrerende modeller, så er det måske en kende for meget funktion over form. Du betaler trods alt næsten 4000 kroner for de her, så måske lidt aluminium, eller kanvas, eller sågar faux læder havde været at foretrække.

Så her til at starte med lader vi til at være kommet lidt mærkeligt fra start, for godt nok er de lækre at se på, men det hele er lidt for simpelt, og manglen på en transportabel fold er et ærgerligt skridt tilbage. Men det er altså indtil du får dem på.

Dette er en annonce:

Kigger du specifikationerne ser det først skuffende ud, for Sony har faktisk nedgraderet fra 40 millimeter neodymium drivere til 30 millimeter, men det viser sig faktisk at levere en ret anderledes profil. Væk er den til tider tunge bas fra XM3 og XM4, og det Sonys lydfolk har gjort er at konstruere det mest rene lydbillede vi har hørt udover hos Apples AirPods Max. Der er en ret vild tonal balance imellem alle lagene, og det er virkelig en fryd at lytte til. Dog er det værd at slå fast, at hvis du er "fan" af XM4'erne eksempelvis, så vil XM5 ikke nødvendigvis føles som en naturligvis videreudvikling - de er ret anderledes.

Der er stadig samme fantastiske aktive støjreduktion over hele linjen, der stadig sker via en kombination af feedback- og feedforward-mikrofon, der henholdsvis fanger støj inde og udenfor øret. Der er nu to QN1-chips i stedet for en, og det kan nu altså mærkes. Det er svært at bedømme andre ANC-hovedtelefoner efter at have prøvet AirPods Max, men gud hvor er de her effektive, og man behøver ikke at leve med Apples ret vilde begrænsninger heller.

Sony WH-1000XM5

Den touch-baserede styring fungerer på samme måde, og er relativt effektivt i det hele taget. Desuden er der nu fire dedikerede mikrofoner til samtale, og dem vi testede med kaldte XM5'erne lige så godt som at have selve telefonen op til øret. Tilføj cirka 30 timers batterilevetid, og så har du et headset der kan næsten det hele.

Dette er en annonce:

WH-1000XM5 er ikke en traditionel efterfølger, og det føles ikke som om de kommer fra en producent der ved at de i forvejen sidder tungt på tronen. Nej, i stedet er det her lidt mere modigt, og det sker sjældent at der er så store forskelle imellem to generationer i samme produktlinje. Men imponerende er det, og du finder et af de reneste lydbilleder og den bedste ANC, ingen tvivl om det, selvom at der nu er en begrænsning mere eller to.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold