Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Sonos Beam 2nd Gen

Sonos gør det igen, igen... okay, ja igen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Ja, ja, jeg ved det skam godt, det er ved at blive absurd. Men det er vitterligt utroligt, hvordan Sonos kan blive ved med at lancere produkter, der ikke bare så legende let integreres i det smarte hjem, men som tilbyder en uhyre håndgribelig værdi til både den musik du ønsker at høre, og de film og serier du ønsker at se. Det handler om brugervenlighed, byggekvalitet, lyd og opsætning, og i alle departementer jeg har kunne sætte op i mine noter, så direkte excellerer de, igen.

HQ

Denne gang er det en genopfrisket udgave af et af deres mest tilgængelige produkter. For hvis du godt kan lide Sonos, og har leget med tanken om at investere i en soundbar fra dem, men samtidig synes at de 7500 kroner du skal give for en Sonos Arc er lige i overkanten? Ja, så har du hele tiden haft Beam. Sonos siger godt nok at Beam primært er designet til mindre fjernsyn, og det giver som sådan også god mening, men det er samtidig det Sonos-produkter, der mest direkte appellerer til den mere prisbevidste forbruger.

Sonos Beam 2nd Gen

For cirka 3500 kroner, under halvdelen af Arc, så er Beam direkte konkurrencedygtig overfor de fleste på markedet, og det fede har hele tiden været, at du ikke ofrer noget i forhold til udformningen, byggekvaliteten eller pålideligheden igennem appen. Beam er et Sonos-produkt hele vejen igennem, og det betyder let opsætning, fine indstillingsmuligheder og pålidelig afspilning.

Det ændrer sig ikke ved denne Beam 2nd Gen, men det er jo et plus mere end noget andet. Det er det samme basale ydre, og det er svært at forestille sig større ros end det, samme touch-baserede knapper på toppen, samme mesh rundt om - ja, den kan hænge på samme beslag faktisk.

Dette er en annonce:

Så hvad er nyt? Jo, den primære tilføjelse er Dolby Atmos-understøttelse, som er en teknologi udviklet af Dolby Laboratories, og som egentlig bare tilføjer højdekanaler, enten via dedikerede drivere eller igennem software, der skaber en mere omsluttende effekt ved at kaste lyd "over" lytteren. Det er en måde at gøre lyd mere tredimensionel på, og i Sonos Arc er der netop dedikerede enheder til at skabe den her højdeeffekt.

Sonos Beam 2nd Gen

Så hvad har Beam 2nd Gen? Jo, den har faktisk ikke flere drivere. I stedet har de fire drivere fået nye "arrays", det vil sige designerede afspilningskanaler. I stedet for tre, er der nu fem, og disse to nye skyder netop lyden opad for at skabe Atmos-effekt. En ny processor gør at Beam kan benytte såkaldt "HRTF", eller "head-related transfer function", en teknologi der kan give indtrykket af højde uden at lyden decideret skydes vertikalt.

Det er alt sammen meget godt, men virker det? Ja, gu' fanden virker det, og glimrende også. Hvorimod Beam først imponerede ved at pakke imponerende bred lyd ned i en ret lille soundbar, så er det kun blevet bedre ved Atmos-implementering.

Dette er en annonce:

Der er også en eARC-port, som i øvrigt er nødvendig for Atmos, som dog giver en række andre fordele, og den lanceres sågar til selvsamme MSRP, som den forrige Beam gjorde. Om hvorvidt den første generation så bliver billigere, ja det kan vi kun gætte på.

Men det er vitterligt vildt hvor meget lyd du får for pengene her, og derfor bør dommen også reflektere det. Beam er den soundbar vi vil anbefale alle, der ikke ønsker at ofre flere tusinde kroner på en Arc, og via Atmos-tilføjelsen, så er den kun mere brugbar, funktionel og effektiv end den var før.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold