Dansk
Gamereactor
previews
Sniper Elite 5

Sniper Elite 5 er sjovt men ikke synderligt innovativt

Vi fik frie tøjler til at spille den anden mission i Sniper Elite 5.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Lad mig da lige starte med at slå fast, at hvis du har spillet et Sniper Elite-spil før, så har du allerede dér en ret klar idé om hvad det er Sniper Elite 5 står til at kunne tilbyde. Dette femte kapitel i den WWII-baserede skydespilsserie centrerer sig endnu engang om protagonist Karl Fairburne, der skal dybt ind bag fjendens linjer for at finde ud af mere om en dyster plan, og naturligvis for at eliminere Nazi-ledere på stribe. Det ligner utrolig meget det som andre Sniper Elite-spil har tilbudt før, udover at du denne gang skal bytte Tyskland, Nordafrika og Italien ud med Frankrigs frodige landskaber. Jeg har faktisk udforsket denne verden ret indgående, eftersom jeg, som en del af et preview event, fik frie tøjler til at spille den anden mission.

Uden at afsløre alt for meget, så handler missionen om at Fairburne skal bevæge sig igennem et fransk landdistrikt, tværs af marker og enge for at ende foran et gigantisk palæ, der bruges som base for en ledende Nazi-general involveret i et mørkt plot ved navn Projekt Kraken. Selvom at jeg endnu ikke ved meget om hvad Kraken reelt set er, så ved jeg at spillet foregår lige omkring selve D-dag i 1944, og omkring de sidste måneder af krigen. Kraken har noget at gøre med at stoppe de allieredes fremtog, og sikre sejren.

HQ

Lige siden serien trådte væk fra mere lineære baner, så har hele ideen med strukturen været at få præsenteret gigantiske sandkasser, hvor du selv vælger vejen frem. Det gælder så sandelig også for Sniper Elite 5, og her får du muligheden for at udforske det gigantiske landdistrikt jeg nævnte før, der byder på masser af separate gårde, som du frit kan udforske, tonsvis af millitære poster og et utal af hemmeligheder at finde. Kronjuvelen er dog førnævnte palæ, der består af adskillige etager, har en gigantisk kælder og en række flotte haver. Der er sågar en dyb voldgrav rundt om området, så du er tvunget til at benytte en række små hængebroer for at få adgang.

Dette er en annonce:

Rebellion er efterhånden blevet virkelig gode til at designe baner med muligheder, frihed og strategiske overvejelser, og det gør sig så sandelig også gældende her. Hvis du har tålmodigheden, og kun dræber når det er absolut nødvendigt, så er du aldrig reelt set i fare. Er du mere aggressiv anlagt, så vil nazisterne svare igen med direkte beskydning, men faktisk kan du, hvis du er god til at bevæge dig, ramme og igen træffe solide strategiske beslutninger, eliminere truslen helt, for fjenderne respawner ikke. Der er dem der er.

Sniper Elite 5
Sniper Elite 5Sniper Elite 5

Heldigt er det, at mekanikkerne associeret med dine våben fortsat er bundsolide. Der er fortsat noget dybt tilfredsstillende ved at ramme plet adskillige hundrede meter væk, og at se dit projektil rejse elegant imod dets mål, og ramme via det ikoniske X-Ray kamera. Dette er i øvrigt blevet forbedret, så nu kan projektilet bande idet det rammer knoglen, som gør føre til andre skader. Ikke at det betyder noget, eftersom et X-Ray skud i sig selv betyder at du har ramt dit mål.

Dette er en annonce:

Skyderierne er faktisk virkelig effektive og underholdende, men det er nok mere bevægelse der er dette femte kapitels centrale innovation. Du kan klatre op af slyngplanter, glide ned af skrænter og bruge ziplines til at besejre dybe voldgrave - du har generelt bare flere værktøjer til at bevæge dig som en rigtig snigeskytte, der er dybt erfaren, og skal bevæge sig gnidningsfrit bag fjendens linjer. Gameplay føles bare mindre begrænset den her gang, og som resultat er det også federe at spille.

Sniper Elite 5
Sniper Elite 5Sniper Elite 5

De gode nyheder fortsætter, for dem af jer der ønsker genspilningsværdi, ja det lader Sniper Elite 5 også til at kunne tilbyde. Ligesom Hitman-serien kan du takle dit mål på et utal af måder, alt efter hvad du selv foretrækker. Ved at gennemføre låser du op for nye startlokationer, nye våben og værktøjer og modifikationer der gør den pågældende bane en del sværere. Kernemissionen er den samme, men måden du håndterer det på kan variere vildt.

Men alt i alt, selvom at Sniper Elite 5 er uhyre velpoleret og solidt sammensat, så gør Sniper Elite 5 ikke meget vi reelt set ikke har set før. At jeg er nødt til at highlighte bevægelser som den eneste reelle innovation siger en del her, og hvis du trænger til noget nyt, så får du det bare ikke. Hvis du dog i stedet tørster efter mere Sniper Elite, der giver dig velkendt design, velkendt frihed og velkendte mekanikker - så leverer Rebellion så også.

Relaterede tekster

9
Sniper Elite 5Score

Sniper Elite 5

ANMELDELSE. Skrevet af Anders Fischer

Rebellions spilserie bliver bare bedre og bedre for hvert eneste kapitel der udkommer.Indlæser mere indhold