Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Sharp Aquos 65EQ3EA

65 tommer 4K-fjernsyn, der ikke knuser sparegrisen fuldstændigt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

TV-markedet er stadig overophedet, og der er mange om buddet. En af dem der forsøger at genetablere sig på det danske marked er Sharp, der med deres Aquos-serie leverer Quantum Dot-paneler og Android TV-platform i et pænt og diskret design - og modsat mange andre er der her tale om et fjernsyn der efterlader et relativt lille, ja, fodaftryk.

HQ

Aluminiumskonstruktionen huser herudover et Harman Kardon-lydsystem, og der understøttes HDMI 2.1, eARC og måske vigtigst for os; ALLM. Men der er ingen VRR - og det er der en grund til.

Der er Dolby Atmos, DTS:X, HDR10, Dolby Vision og HLG. Altså; der er næsten fuld bingoplade, og vi mangler bare HDR10+, men i det mindste er der Dolby Vision.

De bruger Sharps egen Aquos UltraClear videoprocessor, og Quantum Dot hedder hos Sharp Q-Colour, og der er naturligvis integreret Google Assistant. Det er dog ikke super godt beskrevet hvad det er og kan.

Sharp Aquos 65EQ3EA
Dette er en annonce:

Det er sjovt nok et VA-panel som man kender det fra mange computerskærme med direkte LED-baggrundsbelysning, 94% DCI-P3 farvedækning og 78% BT.2020-dækning. Det er fint, men jeg undrer mig måske lidt over hvorfor det er at man har valgt at benytte et VA-panel.

Harman Kardon-delen er lavet kun med 1% forvrængning, og bruger af nedadrettede basenenheder. At kalde det "ba"s er måske lige i overkanten, men det siger alt om TV-lyd at Sharp - sikkert med rette - kan påpege at 1% forvrængning er 1/10 af den forvrængning man normalt oplever med TV-lyden. Til sammenligning har en billig forstærker i 1500 kroners segmentet jeg fandt hos en større dansk HIFI-forretning en forvrængning på 0.003%. Lyden er bedre end mange andre TV, men nogen soundbar er det ikke.

Det beskrives som rammeløst, det er det ikke, men den er rigtig nok tynd, undtagen i bunden, og der havde jeg nok foretrukket mere ensartethed, men da det er for at give bedre lyd og mulighed for at diskanterne rent faktisk kan "skyde" imod lytteren, så kan jeg lidt bedre leve med det.

Der er dobbelt fjernbetjening med, en klassisk fuldstørrelse med alle talon funktioner, og så en lille mini-en. Begge er lavet i sort plast med en overflade der skinner i et forsøg på at ligne noget metal.

Dette er en annonce:

Man har været ret ærlig og opgivet lysstyrken til mellem 4-550 NITS - desværre må marketingmaterialet være gammelt, for der er også support for Google Stadia. Til gengæld understøtters også Geforce Now.

Sharp Aquos 65EQ3EA

Fjernsynet er udsyret med en lyssensor der hjælper med automatisk tilpasning, og det er en af den slags features der faktisk er ret smarte når lysniveauet ændre sig drastisk i løbet af dagen.

Der er sjovt nok en masse apps; Netflix, Youtube og Prime der er præinstallerede, jeg er mest vant til Android-brugerfladen fra projektorer, så det er lidt gensynets glæde, det er enkelt og funktionelt. Og så understøtter det stort set alle streamingtjenester man kan ønske sig.

Noget jeg dog saver er eksempelvis at Bluetooth-versionen ikke er oplyst, og så er fire batterier altså lige i overkanten, og to fjernbetjeninger også for den sags skyld. Det gælder særligt når andre allerede er overgået til USB-opladning og solceller. Jeg savner også basale oplysninger som panelets native opdateringshastighed og ikke mindst dets muligheder for responstid.

Det forstår jeg så godt, for på trods af at det er en 2022-model med HDMI 2.1, så kører det 50Hz af hvad jeg kan finde ud af. Altså det er fint til TV, men nok ikke lige til gaming, da det ikke har 120Hz/VRR, og umiddelbart føles inputlag ret højt selv i Game Mode. Jeg har googlet mig frem til at det er på den forkerte side af 50ms, så er der altså langt ned til konkurrenterne der ligger under 10ms, enkelte endda under 6ms.

Sharp Aquos 65EQ3EA

Inde i fjernsynet finder man også andre bagsider af medaljen, en Quad-Core A55 ARM CPU, 2GB RAM og 4GB plads. Det er lige i underkanten for at sige det pænt. Til film- og TV-indhold er der gode kalibreringsmulighder, og der er også en fornuftig opskalering. Det er dog farverne der er den store stjerne, for de er faktisk forbløffende gode og "mættede" med et fotografudtryk, men ved hurtige bevægelser kan man godt fornemme at opdateringshastigheden halter. Film og serier leverer dog en solid præstation i en almindelig dansk stue, og med ditto forventninger til billedkvalitet.

Vi testede 65 tommer versionen der koster 9000, imens 55 tommer udgaven koster 7000. Problemet er bare at i det prislag er der mange konkurrenter med bedre og langt kraftigere baggrundlys, og ikke mindst native 120Hz-paneler der er væsentligt bedre til gaming. Sharp har klart tænkt de rigtige tanker, men der er en voldsomt konkurrence på markedet, og vil man være med i toppen hvor det er sjovt, så skal man være lidt mere ambitiøs.

07 Gamereactor Danmark
7 / 10
+
God farvemætning, anderledes design, nem og enkel brugerflade.
-
ikke 120Hz, væsentligt mindre lysstærk end konkurrenterne, sløv responstid.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Sharp Aquos 65EQ3EA

Sharp Aquos 65EQ3EA

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Kim Olsen

65 tommer 4K-fjernsyn, der ikke knuser sparegrisen fuldstændigt.



Indlæser mere indhold