Dansk
Gamereactor
Serieanmeldelser
She-Hulk: Attorney at Law

Vi anmelder hele She-Hulk: Attorney at Law

Den lidt spøjse Marvel-serie var i vores øjne bedre end ventet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg er som mange andre kørt en smule død i Marvel Cinematic Universe, særligt når vi snakker om de serier, som løbende får premiere på Disney+. Hvor de ofte begynder med fine ambitioner, er det ligesom de langsomt falder tilbage i et forudsigeligt og sikkert spor, der hverken føles unikt eller interessant, hvilket eksempelvis var tilfældet med Ms. Marvel. Så jeg var en smule bekymret inden premieren på She-Hulk: Attorney at Law. Heldigvis har Marvel og Disney valgt en anden retning og leverer en komisk, mindre seriøs og ikke mindst mere unik udgave af den klassiske superheltebaggrundsfortælling.

På mange måder gør det serien langt nemmere at overskue. Fremfor konstant at skulle orientere sig i det evigt ekspanderende MCU, kan man også blot se serien som en gang afslappet torsdagsunderholdning, hvilket hænger sammen med, hvordan serien er skruet sammen. Med ni episoder er der rigeligt med tid til at udfolde plot og karakter - måske endda en smule for meget - og hver episode byder reelt set på sin egen lille aflukkede fortælling, selvom der også er en overordnet progression.

Fremfor at føles som et ambitiøst superhelteshow har mange af episoderne mere karakter af kortere anekdoter centreret omkring Jen Walker (aka She-Hulk) og hendes daglige kamp i den komplicerede verden af jura. Selve superhelten She-Hulk fremstår mere som en birolle, mens advokaten Jen Walker er seriens omdrejningspunkt. Men det fungerer, fordi Tatiana Maslany ubesværet portrætterer begge roller.

She-Hulk: Attorney at Law
Dette er en annonce:

Da dette trods alt er en Marvel-produktion, er der selvfølgelig også masser af superhelteaction, og vi ser flere gange She-Hulk slippe sit voldsomme temperament løs og uddele alvorlige bøllebank til værdige, og nogle gange knap så værdige, ofre. CGI-scenerne virker til tider en smule rå og nemt gennemskuelige, men det er ikke helt så slemt, som man kunne have frygtet med udgangspunkt i seriens originale trailer. En gang i mellem virker bevægelserne stive og forcerede, men ellers er det acceptabelt.

Men tilbage til historien, for det er her She-Hulk fungerer bedst. Grundet det episodiske design, er der sjældent en klar skurk, som Jen kontinuerligt modarbejder. I stedet rummer hver episode sine egne udfordringer af personlig, legal og nogle gange også fysisk slags. Tim Roth som Abomination og Jameela Jamil som Titania giver fint modspil uden fuldstændigt at falde over i den klassiske skurkerolle, og da karaktergalleriet ofte skifter, når man sjældent at gennemskue hverken skurke eller rivaler fuldt ud.

Skuespilpræstationerne er generelt i den gode ende, også selvom ikke alt det materiale, de får at arbejde med, er lige velskrevet. Særligt supportrollerne overgår ofte hovedrollerne med fine præstationer, med Wong (Benedict Wong) og Daredevil (Charlie Cox) blandt højdepunkterne. Når først disse karakterer begynder at indtage skærmen, er det ligesom Jen glider en smule i baggrunden. Det gælder særligt i seriens afsluttende episode, hvor det hele går fuldstændigt bananas, og serien i mine øjne mister for meget af sit fokus.

She-Hulk: Attorney at Law
Dette er en annonce:

Men det gør nu ikke så meget får den overordnede oplevelse, for som sagt skal She-Hulk mere ses som afslappende underholdning end en banebrydende superhelteserie. Og som sådan fungerer det glimrende. Det er alt sammen forholdsvis ukompliceret med en hektisk, glidende handling, og seriens producere har fået ret meget ud af det lidt skøre koncept. Ikke alle Marvel-serier bør være sådan her, men som et afbræk må det siges at være tiltrængt.

HQ
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold