Dansk
Gamereactor
Serieanmeldelser
Ms. Marvel

Vi anmelder første episode af Ms. Marvel

Marvel kommer rigtig godt fra start, selvom at det hele føles genkendeligt.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er på tide at Marvel forsøger at skabe lidt alsidighed i deres line-up af helte der "får" en Disney+ serie, ingen tvivl om det. Jo, WandaVision repræsenterer fortsat et skridt i den rigtige retning, og også Loki skal have ros for at prøve noget nyt, men her snakker jeg ikke om den stilistiske ramme, men om hvilke karakterer der befinder sig i centrum. Moon Knight var en solid start, og forhåbentlig vilogså She-Hulk: Attorney at Law give os en markant anderledes hovedkarakter med nogle helt andre definerbare træk.

Men inden er det Ms. Marvels tur til at få rampelyset, og selvom at der er tale om endnu en "coming-of-age" opbygning, eller i superhelteregi; "en origin story", så er det igen Disneys forsøg på at lege lidt mere med tanken om hvad man kan tillade sig at forvente fra store Marvel-produktioner på Disney+.

Her introduceres vi for Kamala Khan, en amerikansk muslim fra New Jersey, der er fuldstændig besat af superhelte, og i helt særlig grad Captain Marvel. Jeg ønsker ikke at spoile for meget, men hun kommer, på sigt, til at "arve" nogle af hendes kræfter, men historien handler mere om Kamalas liv ved siden af alt det her.

Dette er en annonce:

Det vigtigste ved det første afsnit er dog, trods alle de her narrative detaljer om karakterer og motivationer, at Ms. Marvel, ligesom den kommende She-Hulk serie, forsøger sig med en lidt komisk og "low-stakes" tone, der giver os et mere personligt, tilforladeligt og tilnærmelsesvis mondænt perspektiv. Verden er ikke som sådan i fare her, og pointen er egentlig at give os en mere innovativ, lavpraktisk indfaldsvinkel.

Ms. Marvel

Så, virker det? Ja, det gør det faktisk meget af tiden. Det første afsnit får konsekvent en til at trække på smilebåndet, og særligt den kærlige men ironiske måde serien indtil videre håndtere religion, tradition og kultur rammer en ret perfekt balance. Det hjælper også at stort set samtlige skuespillerpræstationer er bundsolide her, hvor særligt Zenobia Shroff som Kamalas mor, Mohan Kapoor som far, samt naturligvis Iman Vellani som Kamala selv er direkte geniale.

Desuden er der et tegneserieoverlag på hele det første afsnit, som lader til at være et slags udtryk for Kamalas fantasi, der overlapper med den rigtige verden. Det er et innovativt udtryk uden tvivl, selvom at vi princippet har set den her barnagtige grafik før, du ved, det der er taget direkte ud af skolenoter? Du kan se det ret tydeligt i traileren også.

Dette er en annonce:

Det vigtige er at det virker, alt det der normalt ikke virker når tonen skal være mere seriøs, såsom konsekvent overforbrug af kendte popmelodier, grafik der står i kø for at fange opmærksomheden og en hurtig og til tider ujævn tone - det fungerer fordi det er sådan Kamalas liv er, og seriens første afsnit synes helt og holdent dedikeret til hende, og hende alene.

Ms. Marvel

Ujævnheden gør dog til tider at visse replikker virker en kende indstuderede og særligt én sekvens på skolegangen er bare lidt for smart-i-en-fart. Og når ja, naturligvis bliver hun småmobbet, og hvis du kommer direkte fra den fjerde sæson af Stranger Things, så ved du hvor destruktivt den slags kan se ud, og hvor urealistisk det kan portrætteres, og det er det samme her.

Men pointen er at selvom at Ms. Marvel er endnu en "origin story" i en syndflod af fortællinger med samme særpræg, så gør serien nok, for nu, for at skille sig ud, og det er rart at se at Marvel fortsat kan presse citronen lige akkurat nok til at det føles friskere end det bør.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Ms. Marvel (Disney+)

Ms. Marvel (Disney+)

SERIES-TEKST. Skrevet af Jakob Hansen

Vi har endelig set serien til ende og fortryder lidt, at vi ikke stoppede halvvejs.



Indlæser mere indhold