Dansk
Gamereactor
Serieanmeldelser
Love, Death & Robots Vol. 3

Love, Death & Robots Vol. 3

Endnu en vild samling af glimrende sci-fi kortfilm, så let kan det siges.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

"Jeg er lidt træt af historier om rummet", sagde min kæreste til mig engang. Jeg var forarget over hvor bred og generaliseret den holdning var. "Historier om rummet" - hvad mente hun overhovedet? Jo, hun mente nok i gåseøjne science fiction, men ikke alle historier om, eller i, rummet er direkte sci-fi, om ikke andet på samme måde. Rummet er en slags platform, en måde at kontekstualisere en anden historier, der kan antaget et utal af andre former.

HQ

Min chok til side, så gik der lang tid hvor vi holdt os til mere jordbunden underholdning, og pludselig kom den dag hvor vi faldt over Love, Death & Robots. Jeg gjorde som jeg altid gjorde, jeg gav hende et såkaldt "elevatorpitch", og skeptisk sagde hun ja. Når man forsøger at forklare at der er tale om en sci-fi antologiserie i forskellige animationsstilarter skabt af manden bag Deadpool til en der er træt af sci-fi - ja, så må man forvente lidt sund skepsis.

Men vi gik i gang, og vi så hele sæsonen i én køre, alle 18 episoder. Nu spejler jeg mig ikke altid i Klaras kærlighed i en given serie eller film, men det ville samtidig være løgn at påstå andet, end at ens partner oftest kan fungere som en slags katalysator - hendes besættelse forstærkede min egen - og lad mig bare lige slå følgende fast med syvtommersøm; hun elskede det.

Love, Death & Robots Vol. 3

Måske handlede det mest om formatet, snarere end at hver enkelt episode var noget der ræsonnerede dybt. I en antologi vil alle historier, ganske naturligt, ikke slå lige så hårdt, men der var bare noget med den måde serien blandede humor, gys, skæve opsætninger og netop den narrative bredde som netop sci-fi kan levere, der ramte en nerve hos hende, og derigennem hos mig. Sonnie's Edge, Suits, Good Hunting og Millers egen Ice Age - der var nu ret mange guldkorn.

Dette er en annonce:

Nu er en tredje sæson så landet, noget Klara markerede i vores ellers ret travle børneprægede kalender for lang, lang tid siden, og på en enkelt aften, men vores febersyge søn sovende imellem os arbejdede vi os igennem de ni afsnit.

Samlet set er det en præcis lige så eklektisk samling som forventet, hvor der både er højdepunkter og enkelte missere. Det er svært at sige noget definitivt om en så broget samling historier, men det er så absolut nødvendigt at belyse David Finchers Bad Travelling, en mildest talt genial kortfilm på 17 minutter om en besætning på havet på en fremmed planet, der invaderes af en tilsyneladende intelligent gigantisk krabbe, der har fået smag for menneskekød. Fincher selv siger at han gik efter en Alien-agtig stemme, og nøj han rammer plet.

Ligeledes er der andre højdepunkter, såsom den næsten dialogløse Jibaro fra Alberto Mielgo, der også instruerede den fikse The Witness i den første sæson, og så Millers egen Swarm, som for alvor byder på flot, farverig animation. Desuden giver Night of the Mini Dead en vild, kondenseret og isometrisk fortolkning af en zombie-apokalypse, og selvom at det hele bliver lidt rudimentært, så er det nu og da en sjov idé kompetent udført.

Der er da også enkelte skuffelser. Særligt Kill Team Kill har hverken en skæv visuel identitet, eller noget synderligt innovative at sige, udover nogle i sandhed grusomme dødsfald. Ligeledes er åbningsalven, Three Robots: Exit Strategies, der er seriens allerførst "efterfølger", ret kedelig, og hverken humor eller ideer lander. Faktisk er det en ret bizar måde at starte sæsonen på, og selvom at de tre robotter er sjove, så bliver det kun tydeligere hvor middelmådig kortfilmen er overfor resten af sæsonen, som den skrider frem.

Dette er en annonce:
Love, Death & Robots Vol. 3
Love, Death & Robots Vol. 3

Samlet set er det klart at Tim Miller fortsat håndplukker de noveller og ideer, som bliver en del af hver sæson, og kvaliteten er, igen samlet set, skyhøj. Mere end noget andet dog, så beviser den tredje sæson, igen, at det her format så absolut er noget Netflix bør holde fast i, og nu hvor de nylige fyringer primært er gået ud over animationsprojekter, så kunne man umiddelbart frygte at den tredje sæson her er knald eller fald for Love, Death & Robots.

Forhåbentlig kan stærke seertal, og stærke anmeldelser, kun slå yderligere fast at Millers idé om en serie bestående af gakkede, uhyggelige, bizarre og innovative sci-fi kortfilm bør bestå, og den tredje sæson bær stolt faklen videre. Jo, den er en kende kort, som gør at det hele føles overstået før det nærmest er gået i gang. Men Love, Death & Robots fik min kæreste til at sætte "noget med rummet" i kalenderen - det bør sige en hel del.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold