
Hvis der er én ting, jeg virkelig godt kan lide ved Samsung, er det deres vilje til at eksperimentere. Det ender ikke altid godt, når de mere eller mindre udgiver prototypeteknologi til fuld pris, og det er ikke altid, at produkterne bider sig fast i markedet (for eksempel den mærkbare skærmbøjning i deres foldetelefoner og det problemplagede, buede kantpanel i Odyssey G9). Men jeg kan godt lide, at de tager chancer, for på mange måder laver virksomheden de mest innovative gadgets i hvert produktsegment. Det er ros, Samsung fortjener, og Ark 55" er også sådan et produkt. Ren kvalitet og noget, der måske snarere hører til på et messegulv i Las Vegas end på mit skrivebord.
Så hvad er Ark? Det er en 55" ultra-curved QLED-skærm baseret på et VA-panel med 165Hz opdateringshastighed, 16:9 billedformat med fuld baggrundsbelysning og maks. 420 nits lysstyrke. Det er også et tv med indbygget tuner, og så er det hele optimeret til spil. Den har et massivt 35 kg tungt bordstativ, der giver dig mulighed for at rotere skærmen fra landskab til portræt med én hånd, og selve skærmen kan skifte billedtilstand på blot ét sekund. Samtidig har skærmen en meget jævn billede-i-billede-tilstand samt en dedikeret Bluetooth-kontrolboks (kaldet "Ark Controller") til at håndtere styring og funktioner, og der er indbygget understøttelse af både Freesync såvel som G-sync. På papiret er denne skærm et monster, og det bør den også være, for prisen lyder på hele £2.599. Ja, britiske pund og ikke kroner.
Ideen fra Samsungs side er, at du skal finde plads til dette monstrum på dit skrivebord og bruge det til pc- og konsolspil, men der er ærlig talt ikke mange skriveborde eller rumløsninger, der vil fungere til denne gigantiske skærm, der bedre egner sig som et gaming-tv. Men 55" er måske også lige i overkanten, hvis du skal bruge det som gaming-tv i din stue, hvilket betyder, at jeg har lidt svært ved at se, hvor Ark egentlig hører hjemme. Jeg forstår heller ikke rigtig, hvad flip-tilstanden til for, da den ekstreme krumning betyder, at den ikke rigtig fungerer til for eksempel at køre vertikale spil eller til kontorarbejde i applikationer som Skype eller Telegram.
Selve skærmen er dog fremragende. Billedet er krystalklart, lyst og byder på fin kontrast og sort, på trods at den aldrig kommer i nærheden af en OLED. 420 nits er en anelse dæmpet i forhold til max lysstyrke for 'ægte HDR', men jeg kan stadig godt lide billedets fremtrædende styrke, og HDR ser fint ud her. Responstiden er 1 ms, og mængden af inputlag, vi har målt, er op til 3,6 millisekunder, hvilket må siges at være glimrende.
Jeg har siddet med min PS5 tilsluttet til Ark i de sidste par dage og spillet The Last of Us: Part I blandt andre spil, og det er i høj grad en imponerende spilskærm. Det faktum, at jeg kun kan bruge én HDMI-kilde ad gangen, og at selve skærmen er lidt for buet til min smag, sænker vurderingen en anelse, men Ark er stadig imponerende på mange måder. Jeg ville have foretrukket, at den var baseret på IPS og bygget i 21:9-forholdet, hvilket ville have gjort den perfekt til blandt andet flysimulatorer og racersimulatorer, men for hvad det er, er dette et rigtig stærkt produkt, der overgår næsten alle konkurrenterne på markedet.
Der retfærdiggør dog på ingen måde den vilde pris på £2.600. Til den pris kan du købe en LG OLED C2 55" og en ny computer og endda stadig have penge til overs - en løsning jeg klart vil anbefale, hvis du drømmer om en slagkraftig 55"-skærm.