Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Neo QLED QN90B

Vi har brugt Samsungs nyeste 2022-model som en monitor.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Da Samsung kontakede os for at høre om vi ville anmelde de helt ny 2022 QLED-modeller, så pitchede de QN90B anderledes. I stedet for at sende en 55 tommer model, eller sågar 65, der lader til at være den nye etablerede standard, så sendt de den allermindste på "bare" 43 tommer, og det var der en ret god grund til. Samsung mener nemlig, at QN90B i 43" let kan være din næste monitor.

HQ

Og ved et hurtigt øjekast, så er der umiddelbart noget om snakken også. Jo, du skal umiddelbart være interesseret i den hybridagtige designfilosofi, og have både en nyere konsol, og en PC tilsluttet, samtidig med at du nyder godt af de Tizen-baserede smart features, men hvis du passer på brugerprofilen, ja så er der, igen, noget om snakken.

Takket være den nyere, lettere skulpturede stander, så ligner QN90B også lidt en gigantisk monitor, og denne model er ikke udstyret med nogen One Connect-boks, så forbindelserne sidder bagi. Her har vi hele fire HDMI 2.1-porte, hvoraf én er eARC til en soundbar, to USB 2.0, Ethernet og optisk lyd. Derudover har vi følgende specifikationer.

Samsung Neo QLED QN90B

4K-opløsning (3840x2160)
Refresh Rate: 120Hz
VRR Variable Refresh-Rate
Auto Low Latency (ALLM)
FreeSync Premium
HDR10-, HDR10+ og HLG-understøttelse
Dolby Atmos (native decoding)

Dette er en annonce:

Takket være Samsungs MiniLED-panel med Quantum Dot-lag kan man sagtens, som i sagtens, se lysstyrke på over 1100 NITS sustained, og vi målte sågar toppe på over 2400 NITS ved HDR-afspilning. Det betyder desuden at du over 100% sRGB, over 100% Rec. 709 og næsten 100% DCI-P3 - målt på alle relevante parametre er det her et fantastisk panel, særligt hvis du i forvejen sidder i lysstærke omgivelser, hvor der virkelig er behov for at modvirke udefrakommende lys fra eksempelvis vinduer.

Det kommer sig altså også til sin ret i spil, hvor solid HDR-implementering, som Forza Horizon 5, Hitman 3 eller sågar Cyberpunk 2077 virkelig får et skub på kontrasten som følge af den højere NITS-kurve. Der er bare mere lys at lege med, og derfor større mulighed for netop at skabe kontrast. Ja, Neo QLED overfor eksempelvis OLED er en markant anderledes oplevelse med forskellig styrker og svagheder på hver side af den sag, men man kan bare ikke afskrive den massive fornøjelse det er at lege med så mange NITS, særligt når spillene, igen, har en solid HDR-implementering.

Desuden formåede vi at måle markant bedre inddeling af lyset i mørkere scener, og Samsung har virkelig forbedret den her teknologi igennem årene, der i dag begrænser såkaldt "bleed" fra de forskellige dimming zones og "Halo-effekter" fra lyse objekter i en given scene. Selvom at det kan forekomme, så sker det sjældent at øjet drages imod omkringliggende lys. Det bliver kun bedre at farverne opgraderes fra 12-bit til 14-bit.

Samsung Neo QLED QN90B
Dette er en annonce:

Desuden er de indbyggede 4.2.2-højtalere på 60 watt ret solide, og er uden tvivl en del bedre end de indbyggede monitor-højtalere man normalt støder på. Dertil skal man tilføje en responsiv fjernbetjening, det perfekte partnerskab imellem én af HDMI 2.1-portene og en ny konsol, masser af smarte TizenOS-baserede features såsom Game Bar 2.0, Multi-View og Ambient Mode+, og så har du noget der begynder at ligne en virkelig effektiv altmuligmand, der let kan stå på et større skrivebord, men give dig alt hvad du ønsker dig.

Vi er naturligvis der hvor den reelle innovation sker ved Samsungs nye OLED Quantom Dot-paneler, som vi ihærdigt afventer her på redaktionen, men som både monitor og "lille" fjernsyn er de nye MiniLED-baserede Neo QLED-modeller fantastiske. Igen; hvis du passer på brugerprofilen, så får du godt nok meget for pengene, selvom at sådan et her koster ret mange penge.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold