Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Samsung Galaxy Watch6 Classic

Vanvittigt lækkert, super funktionelt og ikke så dyrt, som frygtet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Samsungs serie af Smart Watches hedder ikke overraskende Galaxy Watch, og kommer i både en moderne og en "Classic" udgave, som vi her kigger på i en 47mm udgave med 5G. På trods af dette er prisen "kun" 3.700 kroner, men kan man nøjes med mindre størrelse, og ingen 5G, så kan man få et Galaxy 6 ur for 1.000 kroner mindre. Men Classic udgaven er altså bare mere luksuriøs og mere hverdagsur-orienteret end den almindelige udgave, der ligner mange andre fitnessure, upåagtet at det er et lækkert design. Dog er Classic udgaven i stål, hvor den normale er i Aluminium. Jeg kan ærlig talt bedre lide stål. Men Classic vejer så også noget, der ligner det dobbelte af den "normale" version. Vi er dog stadig under 60 gram...

HQ

Det er virkeligt lækkert lavet, remmen sidder perfekt, urkassen er højpræcisionsarbejde, og selve urkransen i stål er super lækker og funktionel. Den er ligeledes tyndere end tidligere modeller, og på den måde er den reelle skærmstørrelse forøget - ikke dårlig tænkt. Uret er med safirglas og med IP68 certificering, og det kan tåle 5ATM, der burde dække dagligdagsbrug, selv i det danske sommervejr. Og husk nu at selvom at 5ATM teoretisk betyder "let svømning på lavt vand," så skal man op på mindst 10ATM for at det er decideret vandtæt, og saltvand er nu engang bare meget anderledes end regn- og drikkevand.

Samsung Galaxy Watch6 Classic

Uret er delvist lavet til at fungere sammen med den nye Samsung Fold, hvor man kan fjernstyre zoom og ikke mindst det at tage billeder og video - men jeg har svært ved at se, hvorfor at det ikke også kan gøres med andre Samsung mobiltelefoner. Samme Fold5 fokus går igen i marketingsmaterialet, men man glemmer helt, at Watch 6 har en væsentligt bedre skridttæller end mange andre mærker, og den tæller også når håndleddet er i ro, hvor mange andre fitness og smarture er afhænge af bevægelse for at kunne registrere antal skridt. Søvn-overvågningen er også exceptionelt god, og noget mere fintfølende, end hvad andre tilbyder.

Som med så mange andre Smart Watches er der også en voldsom helbredsovervågning, en PPG-sensor måler både puls og hjerterytme, og kan endda advare brugeren, hvis der er problemer der kræver en rigtig hjerteundersøgelse. Da mit helbred er fint, fik jeg heldigvis ikke mulighed for at prøve det. Og så vil jeg faktisk godt give ekstra point for et klik-slip system til urremmen.

Dette er en annonce:

Batteriet på 425 mAh bliver markedsført som "nok til en hel dag" - men jeg fik uden problemer to en halv til tre dage ud af en fuld opladning trods hård daglig brug med mange checks, indstillinger og skift. Og her er det interessante for nogen måske, for alle basisfunktioner er der stadig adgang til med uret, inklusiv opkald, sms og musikstreaming med Deezer og Spotify. Jeg ville ønske, at flere firmaer understøttede dette, inkl. Tidal som jeg selv bruger meget.

Samsung Galaxy Watch6 Classic

På trods af, at det er solgt som et mere klassisk smartwatch, så er der en enorm fokus på fitness og træning, med en masse beskeder fra dit ur omkring optimal forbrænding og andet, og da det konstant måler dig, er det vel teoretisk mere præcist end en personlig træner. Som andre moderne fitnessure er der også hele træningsprogrammer indbygget. Viljen til at følge dem, følger dog desværre ikke med i prisen.

Der er ikke overraskende et væld af remme at vælge imellem, og der er masser af interfaces, man kan downloade både gratis og i betalte udgaver. Jeg fandt dog ret nemt et custom design, jeg godt kunne lide, på Playstore, og det var ganske gratis.

Dette er en annonce:

Er man til et mere konservativt udseende smartwatch, så er Samsung Galaxy Watch 6 Classic i min meget subjektive optik svær at komme uden om, og jeg havde faktisk frygtet, at det ville være dyrere, end det er. Faktisk overvejer jeg kraftigt at købe et, når jeg returnerer mit anmeldereksemplar. Og hvor det er svært at forsvaret et køb af LTE modellen til 350 kroner ekstra, når jeg alligevel altid har min telefon på mig, så er det nu alligevel billigt for at kunne være fuldstændigt uafhængig af sin mobil, når man skal træne eller cykle.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
+
Fantastisk lækker byggekvalitet. Meget præcise målinger. Kan stort set erstatte din mobil.
-
Designet er ikke for alle. Batteriet holder væsentligt længere end konkurrenterne, men er ikke på niveau med et dedikeret fitness-ur.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold