Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Galaxy Watch 4

Samsungs nyeste smartwatches er ikke bare ny hardware, det er første gang vi stifter bekendtskabe med en ny æra for WearOS.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Lad os strukturere den her anmeldelse lidt anderledes, for den debat, den samtale, den vejning, der er situeret omkring Samsungs Galaxy Watch4 og Watch4 Classic, er unægteligt opdelt i to lige store bestanddele. På den ene side, så har Samsung bygget et nyt smartwatch, og det kræver naturligvis en anmeldelse. På den anden har de samarbejdet med Google om endelig at levere en strammere, mere uniform og strømlinet WearOS-oplevelse, der forhåbentlig endelig skal give os den der "Apple Watch for Android"-agtig følelse. Så under det nye OneUI, der ligger WearOS 3, starten på en ny begyndelse for Google, der langt om længe ønsker at høvle knasterne af deres smartwatch software.

HQ

Så der er altså spotlys på Watch4, der både skal være en tilfredsstillende Watch Active 2-efterfølger, men samtidig bevise at WearOS overhovedet har en fremtid.

Samsung Galaxy Watch 4

Lad os starte med det gode, for netop som efterfølger til Watch Active 2, så er Watch4 genialt skåret fra et hardware-perspektiv. Det nye hus er udført i såkaldt "Armor Aluminium", der har en blød og næsten nubret overflade, den nye FKM-rem føles fantastisk mod huden, og du kan stadig skifte remmene ud med universelle af slagsen, og de to knapper føles taktile og responsive at trykke på. Ydermere føles det bare godt at have på, og den 44 millimeter model vi har haft til test er også en perfekt størrelse.

Ikke bare det, WearOS 3 (igennem OneUI) flyver bare afsted med den nye Dual Core 1.18GHz AP, og takket være hele 1.5GB RAM og 16GB intern plads, så er det nok det bedst udrustede ur på markedet, der får lignende WearOS-ure til at se nærmest fjollede ud. Du får simpelthen ret meget... hardware.... for pengene her.

Dette er en annonce:

Ikke bare det, de reklamerede 40 timers brug holder også stik, og vi har set noget nær en fordobling sammenlignet med Watch3 fra sidste år. Uret lader også hurtigere op, og er kompatibelt med en del flere trådløse ladere end dit gennemsnitlige Android-ur.

Så set med de briller på, så er Watch4 er sand triumf, ikke? Jo, det er det. Hvis du ejer en Samsung-telefon. Fejlen er sådan set bare at tro, at nu hvor Google og Samsung samarbejder om den her software, at det så betyder at uret kan blive en slags universel go-to for alle Android-ejere. Det er virkelig, virkelig ikke tilfældet. Det her et Samsung-produkt, og det kræver stadig 100% en Samsung-telefon for at du kan få det bedste ud af det.

Men før vi når dertil, så er der flere gode nyheder. Den nye WearOS/OneUI-platform betyder at Samsung Watch4 nu har adgang til Google Play Store, hvorfra du kan hente Google Maps, Android Messages, og sågar Play Store-baserede urskiver, såsom Pixel Minimal. Det er en sand fryd at se forøget frihed her, og det gør det her ur markant bedre end sine forgængere i forhold til bredden af den software-understøttelse du kan tillade dig at forvente.

Samsung Galaxy Watch 4
Dette er en annonce:

Men hvis du gik og troede, at du, hvis du ville, kunne erstatte samtlige Samsung-løsninger og programmer, så tager du grueligt fejl. De fleste applikationer på Watch4 er af Samsung-varianten. Jo, som sagt kan du bruge Android Messages, men der er også ting du simpelthen ikke kan komme af med. Nej, Bixby kan ikke blive til Google Assistant, og Samsung Pay kan ikke forsvinde helt (selvom det ikke er lanceret i Danmark). Så vidt vi lige kan se kan Samsungs kalender heller ikke blive erstattet med Google Calendar, og heller ej kan du få Googles vejr widget. Jo, Samsung Health snakker med Google Fit, og det løser hele fitness-problematikken ved første øjekast, men hvis du egentlig kun ønsker at dele dine data med én software-gigant, så er det dog en skam at du ikke bare kan få friheden til at bruge Google Fit udelukkende.

Men klagerne til side, hvordan føles den her nye software-suite så? Det føles glimrende, og også relativt genkendeligt for dem der før har brugt Tizen. Ser du, selvom det er WearOS der ligger under, så opfører de her nye ure sig som Samsungs smartphones, det er Android under kølerhjelmen, men med et tykt OneUI-tæppe over, og det skal man være indstillet på. Du swiper op for indstillinger, til venstre for notifikationer og til højre for widgets, og det umiddelbare udvalg er stadig mest Samsung-fikseret. Det hele er dog grundlæggende tilfredsstillende fra et visuelt standpunkt, og som sagt glider det hele afsted uden videre ventetid.

Og der er mange muligheder også. Der er en BioActive-sensor som måler hjerterytme, accelerometer, gyroskop, en geomagnetisk sensor og en lyssensor, og tilsammen giver disse sensorer dig relativt præcis sundhedsdækning. Husk dog at det her ikke er et medicinsk instrument, og selvom vi ikke fik en række advarsler om at iltmætningen i vores blod var for lav, som andre anmeldere angiveligt har oplevet, så er det afgørende at se disse systemer for hvad de er; det er sundhedsguides i brede træk, der skal give dig et forenklet overblik - intet mindre.

Samsung Galaxy Watch 4

I brede træk er det her Samsungs bedst konstruerede smartwatch nogensinde. Det har det bedste display, den hurtigeste SoC, den mest robuste byggekvalitet og de bedste features. Så hvis du ejer en Samsung smartphone, så er der vitterligt ingen grund til at overhovedet at overveje en anden model.

Men hvis du sidder derude med en Pixel, en OnePlus, en Nokia, en Asus ZenFone, en Sony Xperia eller enhver anden smartphone, og har håbet at samarbejdet med Google ville skabe et klassisk "Apple Watch til Android", så er det ikke hvad Samsung har gjort her. WearOS giver flere muligheder, ja, men de muligheder er reserveret til Samsung-brugerne.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Samsung Galaxy Watch 4

Samsung Galaxy Watch 4

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Samsungs nyeste smartwatches er ikke bare ny hardware, det er første gang vi stifter bekendtskabe med en ny æra for WearOS.



Indlæser mere indhold