Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Galaxy S22+

Samsung giver os en sikker efterfølger, en efterfølger der dog nok er blandt de mest træfsikre Androids på markedet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis du husker, så gav jeg S21+ et bragende 10-tal sidste år, og det, fortsat med god grund. I en verden der enten hælder imod mere tilgængelige og prisbevidste mid-rangere, eller ekstreme Ultra- eller Max-modeller, så formåede Samsungs gyldne mellemvej at være... ja, netop det. Det smukke nye design, det igen noget nær perfekte panel, den dynamiske software - det hele blev samlet ét sted. Nej, der var ikke nogen banebrydende 100x Space Zoom, men Samsung har fået ryddet så meget op i deres computational photography-algoritmer de seneste år, at S21+ tog direkte glimrende billeder - konkurrencedygtige billeder.

HQ

Og så er der så S22+, en smartphone der næsten lader til at have trukket det korteste strå i denne omgang. Ved første øjekast bibeholder den størstedelen af de samme designelementer, er positioneret på samme måder og har den samme kamera-hardware som før. Hvorimod den almindelige S22 fortsætter med at være positioneret bedre med sin lavere pris, og S22 Ultra nu på sin vis er en Note, hvor efterlader det S22+?

Det betyder at vi lige så godt kan få det af vejen først; hvis du har en "nyere" Samsung-telefon, så behøver du ikke en S22+. Men hvis du har en ældre, så er S22+ samtidig ikke noget skidt sted at springe til, for man kan enten vælge at se det som det akavede mellemste barn, eller... igen, den gyldne mellemvej.

Samsung Galaxy S22+

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at selvom at S22+ stort set ligner S21+, så er der én central forskel. Ligesom Apples iPhone 12- og 13-serie er kanten blevet skarpere, så hele telefonen får et mere "boxy" look som de engelsksprogede ville sige. Det kan mærkes, det kan ses, og det virker. Den er, præcis som sin forgænger, en af de mest behagelige telefoner at holde, at bruge - og de 195 gram gør at den også føles dyr. Desuden er jeg fortsat stor fan af S21-designet, med det bedre inkorporerede kamerahus, og selvom at det her kommer til at virke lidt... ja, dovent måske, så er det rart at se at det i det mindste er bundsolid æstetik der vender tilbage.

Dette er en annonce:

Samtidig leverer S22+ på alle de fundamentale fronter. Det 4500mAh store batteri gav mig strøm til halvanden dags relativt tung brug, der er denne gang 45W trådet opladning (som du dog skal købe en særlig lader for at få adgang til), højtalerne er både klare og høje og Samsungs supersoniske fingeraftrykslæser er eksempelvis en hel del bedre end den optiske Google bruger i Pixel 6 og Pixel 6 Pro. Kerneværdierne er på plads, så at sige.

Og så er det selve panelet. Igen er det Samsung der producerer de mest farverige, dybe og ovenud imponerende displays i branchen, og det fortsætter her. Det er stadig FHD+ opløsning, men denne gang kan det boostes helt til 1750 NITS, som i sig selv er uhyre tilfredsstillende. Desuden er det nu et LTPO display, og den kan justere fra 10Hz til 120H< dynamisk alt efter hvad du bruger den til. Det betyder bare at batteriet er det bedre, og vigtigst af alt at animationerne kun er endnu mere smoooooooth end før.

Under den relativt korte testperiode har jeg brugt den nye Vision Booster, der justerer kontrast og lysstyrke, og lige meget om du spiller Genshin Impact, Stardew Valley eller ser Wheel of Time, så er det et lysstærkt, kalibreret og velfungerende display.

Lækker konstruktion, solid batterilevetid, fantastisk display - så hvad med kameraerne? Jo, i brede træk er det lidt den samme hardware som sidste år, med en 50 megapixel f/1.8 hovedsensor med optisk stabilisering, en 10 megapixel f/2.4 70mm telefotolinse med 3x optisk zoom og en 12 megapixel f/2.2 ultra-wide på 120 grader. Der er alt hvad du skal bruge her, selvom at nogle måske vil savne mere vidtrækkende optisk zoom, men det er, som altid med Samsung, den samlede pakke der skal vurderes. Super Steady-video, autoHDR, 8K/24fps-optagelser, en reel, ægte ultra-wide på 120 grader - det er de små ting.

Dette er en annonce:

Samsung siger dog både at der er foretaget ændringer i softwaren, og at de nu bruger mere overfladeareal af sensoren, så den i princippet kan tage mere lys ind. Det kan man sagtens se ved brug af hovedlinsen, og selvom at det kan være på bekostning af farvebalance, så er billederne mere lysstærke end på en iPhone, eller en Pixel. Desuden bruges der en ny tetra-binning teknologi, som kan kombinere informationen fra fire pixels på én gang, og som giver et mere detaljeret og skarpt billede.

Samsung forsøger sig også med et nyt, selvopfundet begreb ved navn "Nightography", som åbenbart er en fælles betegnelse for alle de scenarier hvor software skal hjælpe med at finpudse billeder taget under mindre end ideelle lysforhold. Det giver 23% mere lys end S21-serien, og det kan virkelig, som i virkelig, mærkes.

Tilføj den nye RAW-app, der lader dig tilgå 16-bit RAW-filer, opgraderet auto-framing og flere granulære indstillinger, og så kan S22+ hænge med de tunge drenge, såsom iPhone 13 Pro og Pixel 6 Pro.

Samsung Galaxy S22+

Der er dog nogle få skuffelser her. Samsung tillader stadig ikke længere muligheden for at udvide hukommelsen med et microSD, og S22+ topper på bare 256GB UFS 3.1-plads. Der er 8GB RAM, som er rart, og mere end rigeligt, og det der 4500mAh-batteri er teknisk set mindre end det vi fik i sidste års S21+, selvom at jeg registrerede bedre batterilevetid.

Og så er der Exynos 2200 SoC'en. Vi snakker otte kerner baseret på ARM-arkitektur (ligesom Snapdragon), men det er nok i sandhed Xclipse GPU-modulet med RDNA 2 fra AMD, der for alvor har fået spilentusiaster op af stolen. Der loves Ray Tracing igennem det her partnerskab, og i de få spil vi testede, som primært skete igennem GeForce Now, så er der da også en detaljegrad, som vi ikke har set andetsteds. Hvorimod CPU'en kun er et par procent bedre end Exynos 2100-serien, så har vi set noget der ligner 20% bedre GPU performance.

S22+ er ikke det samme vandfaldsøjeblik som sin forgænger - det har de for meget til fælles til. Men hvad man dog let kan sige, er at det forbliver et sandt flagskib, der leverer på alle de parametre en kræsen kunde forventer. Det er en bundsolid smartphone, der gør hvad den skal, og introducerer nok forbedringer til at det er det hele værd, hvis du i forvejen stod med en lidt ældre telefon, og ønsker at opdatere.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

5
Samsung Galaxy S22+

Samsung Galaxy S22+

HARDWARE-TEKST. Skrevet af Magnus Groth-Andersen

Samsung giver os en sikker efterfølger, en efterfølger der dog nok er blandt de mest træfsikre Androids på markedet.



Indlæser mere indhold