Dansk
Gamereactor
hardware-tekster

Samsung Curved CJ791

Samsungs kurvede altmuligmand har et års tid på bagen, men den er alle pengene værd.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Hvis der er én tendens der lader til at herske på monitor-markedet i disse dage, så er det fokusset på alt-i-én design. Heldigvis har vi, med tiden, nemlig set produkter ankomme, som langt om længe gør op med den enten/eller-kultur, der ellers har domineret. Vælg mellem design og værdi, vælg imellem Thunderbolt og DisplayPort, vælg mellem opløsning og billedhastighed - nej tak du, ikke længere.

HQ

Der findes uden tvivl bedre altmuligmænd på markedet end Samsungs CJ791, og det det skyldes mest af alt nok at den har omtrent to år på bagen efterhånden, men det er dog én de skærme vi har testet det sidste stykke tid, der på mest helstøbt vis udlever drømmen om "jack-of-all-trades". Den er flot designet, tilbyder en nogenlunde tidssvarende og responsiv brugsoplevelse og kan i dag fås til en fin penge.

Samsung Curved CJ791

Først og fremmest er CJ791 decideret pæn at se på fra alle vinkler. Jo, det er godt nok plastik i aluminiumseffekt det hele, men det forhindrer ikke effekten i at være... ja, effektiv. Hele rammen er malet blank sølv, og ligeledes er den tunge cirkulære fod, der dog ligner at der skulle have været en Qi-lader i, men som Samsung tydeligvis glemte. Bag på er det en mere mat og knækket hvid, der dog stadig er smagfuld. Der er dog begrænsninger ved det her design, da den ikke kan svinges fra side til side overhovedet. Dog tilbydes der ret markant manipulation i dybden, og du kan næsten trykke den så langt ned, at det ligner at den er designet til en tegnestue.

Bag på finder vi overraskende mange inputs. Der er DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, to Thunderbolt 3-porte og to USB upstream-porte, så du kan tilslutte dit tastatur og din mus. Strømforsyningen afgiver sågar 85 watt til de her porte, så du kan lade din telefon, eller din bærbar op, igennem dem. Samsung har desuden tilføjet nogle overraskende habile højtalere, som lyder en hel del bedre end gennemsnittet.

Dette er en annonce:
Samsung Curved CJ791

Selve panelet er et 21:9 UWQHD (ultra-wide) 1440-panel af QLED-varianten. Dengang blev panelet kritiseret for ikke at udfordre Apples Display XDR-opløsning på 5K, men i dag fremstår det mere absurd. Netop fordi displayet skal kunne lidt af hvert, så er 1440p spredt over de 34 tommer ganske rammende, og netop fordi det er et 10-bit panel, så dækker det 125% sRGB, og 100% DCI-P3, som er mere end nok til at tillade både relativt professionel billed- og videoredigering, men også gaming uden at farverne fremstår kølige, eller sågar ukorrekte.

Hvad der dog er i den lave ende er lysstyrken, som man ellers troede skulle være i højsædet, når det nu specifikt er et QLED-panel fra Samsung. Vi kom frem til cirka 320 NITS sustained, som ikke rigtig er nok til en reel HDR-certificering. Dog målte vi bare 3 millisekunders forsinkelse, og takket være FreeSync-certificering, så ser alt relativt gnidningsfrit ud. Der er 100Hz om bord, og nogle vil sikkert synes at alt under 144Hz er for lidt, og det er også fint, men når nu der er tale om et bredt, slankt, smukt og alsidigt display som det her, så virker 100fps i de fleste spil som rigeligt.

Samsung Curved CJ791
Dette er en annonce:

Vi havde lidt problemer med det ani-glare lag Samsung har lagt oven på, som gør at farverne kan fremstå lidt flade, og kontrasten lader også til at lide en smule. Det gør dog at CJ791 er mere brugbar i flere situationer, når nu den ikke reflektere al sollys omkring dig tilbage i hovedet på brugeren.

Priserne er faldet lidt det seneste år, og du kan i dag få CJ791 til omtrent 5500 kroner. Det lyder af meget, men det er dog ret vildt hvor mange scenarier det her display mestrer til fulde. For de penge kan du få højere opløsning, bedre billedhastighed og meget mere, men samlet set, så får du her størrelse, bredde, 100Hz, FreeSync, solid konstruktion, godt udvalg af porte, fede højtalere og meget mere. Den er let anbefale.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold