Dansk
Gamereactor
gadget-tekster

Røde Wireless GO II

En essentiel opgradering til enhver der ønsker at lave video på farten.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Jeg ved ikke om I har set det, men vi er faktisk begyndt at dække elbiler. Det er ikke noget der sådan rent redaktionelt fylder, men det er dog en slags sidegesjæft der har vist sig at være uhyre populær. Her opstår problematikken dog også, for videoerne der dækker de her køretøjer filmes, sjovt nok, oftest på farten, og har krævet at jeg udvider mit ekspertiseområde, og det udstyr jeg bær rundt på, til at inkludere et lille produktionsstudie på farten.

HQ

Tilbage i juni filmede jeg oppe i Odsherred, og blev simpelthen slået omkuld af én central problematik; vindstøj. Jeg filmer faktisk fra en iPhone 13 Pro, som takket være et glimrende kamera og en dertilhørende DJI OM 5 faktisk tager direkte imponerende billeder, men mikrofonen? Nej, det går ikke.

what is a guy to do? Jo, den billigste og mest effektive løsning viste sig at være Røde Wireless Go II, et nærmest gnidningsfrit sæt trådløse mikrofoner, som tilsluttes via et SC-kabel til en smartphone, og et sted i kanten af en t-shirt eller skjortekrave. Resultatet er nærmest professionel lyd, og når ja; så koster sættet omtrent 1500 kroner.

Røde Wireless GO II

Lad os lige tage et skridt tilbage; hvad får du? Jo, du får to mikrofoner, en til dig og eventuelt en gæst, der kan være aktive på samme tid, samt en receiver der kan sættes på et standard DSLR-kamera, eller tilsluttes en iPhone, eller en Sony Xperia for den sags skyld. Alle tre enheder tændes, og så er der faktisk hul igennem. På smartphones er der ikke behov for en app, det hele er plug n' play.

Dette er en annonce:

Selve mikrofonerne optager via en omnidirektionel transducer, som føres i frekvensbåndet 50Hz til 20kHz, og de virker på en afstand op til 200 meter. Ikke bare det, hver af disse har cirka syv timers batterilevetid når du optager ukomprimeret, og den samme timesats kan opbevares lokalt. Der er sågar en lille lavalier 3.5 millimeter port på siden, hvis du bare vil bruge enheden som modtager, og ikke som selve mikrofonen.

På hver enhed er der to knapper, en mute-knap og en med et dB-symbol, som automatisk cirkulerer imellem tre presets, 0dB, -12dB og -24dB. Ved at downloade selve appen kan du på mere granulært niveau justere de tre presets, men under min test fungerede de faktisk totalt efter hensigten. Hele svineriet lades via USB-C.

Røde Wireless GO II

Det mest overraskende er at Røde faktisk konsekvent giver dig mere end hvad du har betalt for. Med til et Wireless Go II kit følger tre SC20 USB-C til USB-A kabler et 3.5 millimeter TRS-kabel og en lille pose til at opbevare det hele i. Posen er rimelig ærgerligt designet, og har ikke rigtig plads til det hele, men den her slags gavmildhed til prisen er nærmest overvældende. Der er sågar tre vindhætter med til mikrofonerne for at eliminere den sidste udefrakommende støj i ringe lydforhold, og så har du altså noget der ligner et slam dunk.

Dette er en annonce:

Man kan sikkert finde andre løsninger, og man kan sikkert tweake som ind i helvede med Rødes Central-applikation, en app der tillader ret præcis redigering og optagelse via både iOS, Android, Windows og Mac, men for mit vedkommende kunne jeg mærke en så gigantisk forskel fra start af, at den forblev på -12dB hele tiden. Vindhætten eliminerede den sidste vindstøj, og en opladning var nok til hele processen, der varede over cirka en uges brug.
I kommer til at kunne mærke forskellen i de næste par videoer, men brugervenlighed, gavmildhed, kvalitet og konkurrencedygtig prissætning gør det let at forstå, hvorfor Røde er go-to for både helårsprofessionelle, og hobbyister som jeg selv. Bum.

10 Gamereactor Danmark
10 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold