Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Pro Evolution Soccer 2017

Pro Evolution Soccer 2017

Konami finpudser det fænomenale fundament fra sidste år.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Da Pro Evolution Soccer 2016 udkom på dette tidspunk sidste år, blev det hurtigt gjort klart for spillere verden over, at nu var PES og FIFA tættere end nogensinde, efter mange år hvor FIFA havde hersket i fodboldverdenen. Derfor har forventningerne til dette års PES- og FIFA-spil vokset sig ganske enorme efterhånden, og nu kan vi sandelig sige, at PES har leveret endnu en gang. Pro Evolution Soccer 2017 tager hvad PES 2016 gjorde rigtigt, og polerer det yderligere op, og forbedrer formularen med en række rettelser. Selvom mange af disse rettelser er ganske små, så klæder de alle spillet utrolig meget.

Den første ting som fans vil bide mærke i er, at når man tænder for spillet så er brugerfladen blevet forbedret siden sidst, og er nu mere brugervenlig på mange måder. Hjemmemenuerne har fået et opdateret design, og det nye setup gør at det er lettere at navigere. Alting er nu klart kommunikeret, og selve udseendet er mere behageligt for øjet. Det hele virker glat og stiligt, og det er ganske vigtigt når man tager i betragtning hvor meget tid man bruger i menuerne.

HQ

Brugerfladen er også forbedret når man er inde i selve kampen, og en af de mest kærkomne ændringer er, at nu viser spillernes ansigter sig på Game Plan-menuen. Selvom dette virker ligegyldigt, så får det hele designet til at se mindre kedeligt ud med tonsvis af tal og navne, og det ligner til og med et mere strategisk bord nu, hvor enhver habil manager kan planlægge sejren. Ikke bare dette, men forskellige taktikker kan nu tilgås hurtigere og lettere, og du kan hurtigt skifte fra All-Out-Attack til All-Out-Defence ved bare at trykke på få knapper. Samtidig viser spillet til og med hvordan opstillingen ændrer sig. Det er sandelig et skridt i den rigtige retning, og Konami har rettet op på en af seriens største fejl.

Dette er en annonce:

Den anden ting som folk hurtigt vil ligge mærke til efter den opgraderede UI, er grafikken på banen, og her skiller Pro Evolution Soccer 2017 sig virkelig ud. Ganske enkelt så er grafikken virkelig smuk, og animationerne virker glattere end nogensinde før. Det er her at meget af den ekstra polering kan ses tydeligt, og kigger man videoer igennem af kampens højdepunkter efter kampen af blevet fløjtet af, er det ganske betagende at se på. Det gælder både ved en fysisk glidende takling, eller når en spiller dribler med bolden, spillet er smukt at se på. Det ser alt sammen virkelig filmisk ud, og spillernes ansigter er lige så veldesignede som tidligere, særligt med de officielle partnerhold som Barcelona. Du kan klart se hvor stolte de er af deres visuelle gengivelse af banen og af spillerne, da genudsendelser af kampenes højdepunkter har en prominent plads i brugerfladen, og kan ses fra alle mulige forskellige vinkler, det er lige før de ønsker at du skal udforske den detaljerede grafik.

Pro Evolution Soccer 2017
Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

I forhold til det der faktisk sker på banen, så er der ikke sket synderligt meget sammenlignet med sidste års spil, selvom der er foretaget en række tekniske ændringer for at holde formularen frisk. Animationerne ser realistiske ud, men der kunne have været mere variation. Dog kan det ikke siges nok gange, at grafikken flyder ganske gnidningsfrit, som er altafgørende for ethvert sportspil. Dette gælder særligt når spillere skyder bolden afsted, og der er masser af variation i den måde du kan tilgå et skud på mål. Hvert skud føles unikt, og mål føles specielle - spillet opfordrer dig til at tænke på hvordan du ønsker strategisk at skyde på mål, og derfor føles målet som en kæmpe belønning. Faktisk er det at få bolden under kontrol, og få den sendt afsted i sidste øjeblik lidt af en prøvelse, og de computerstyrede hold vil forsøge at gøre det meget svært for dig at finde den nødvendige plads. Det føles aldrig for let eller for svært, bare udfordrende. Du arbejder hårdt for at finde en åbning, og hvert mål føles velfortjent.

Dette er en annonce:

Der er sket en meget subtil justering af kampenes generelle tempo, som vi synes tager et vigtigt skridt væk fra arkadedesign og nærmer sig simulation. Der er nu en stærkere sans for realisme i kampene, og holdene har en stærkere identitet takket være de bedre definerede sammensætninger, hvor holdets dynamik ændrer sig baseret på sammenspillet, og ikke bare den enkelte spillers statistik. Eksempler på dette indbefatter blandt andet gnidningsfri angrebstaktik, og passeringen af bolden imellem spillerne. Der er mere at tænke på, og flere muligheder end nogensinde før.

HQ

Træning kan hjælpe spillere med at lære at angribe bedre, såvel som at få en basal føling på forskellige slags afleveringer, løb og stikninger. Disse hjælper dig desuden også med at mestre det forsvarsbaserede spil. Som med tidligere kapitler er det at forsvare ikke nogen let opgave, og skal times til perfektion før det er effektivt, særligt i forhold til glidende taklinger. Bærer du dig forkert ad bliver du hurtigt belønnet med et gult kort, så det er lidt af et ansvar at skulle spille forsvar. Der er dog masser af muligheder for at mestre systemerne, og du kan blandt andet instruere dit hold til at presse angriberne tilbage.

Som tidligere nævnt, så er mange af ændringerne dog subtile. Alle aspekterne af en typisk kamp, om det så foregår mest i angrebet eller i forsvaret, fungerer ganske fint, men nogle af animationer har det med at gå lidt fra hinanden. Der er ingen beklagelser her fra i forhold til det generelle gameplay, som jo i sidste end er det et ordentligt fodboldspil drejer sig om. Afleveringer føles belønnende og præcise, og der er nok nuance i bevægelserne til at du føler dig på toppen når holdet fungerer. Samtlige aspekter af oplevelsen føles poleret, og de ændringer der nu engang er, er implementeret med ynde.

I forhold til de forskellige dele af spillet, så er det Master League der har modtaget mest kærlighed. Som det er med spillet generelt, så er brugerfladen ganske simpel, og er bedre forklaret takket være nye menuer og introduktioner, men det er sansen for detaljerne der imponerer. Du ser din brugerskabte manager og spillerne en del mere udenfor banen end i tidligere kapitler, og Messi bliver eksempelvis årets spiller når din manager slutter sig til klubben, som er et fint initiativ. Det fungerer på samme måde som andre karrieredele i andre fodboldspil, med transfervinduer, forhandlinger, budgetter og alle disse dele er let tilgængelige og fungerer fint.

Pro Evolution Soccer 2017
Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017Pro Evolution Soccer 2017

At have licenser i Champions League, Europa League og AFC Champions League betyder, at disse ligaer nu findes i spillet, og der er også Become A Legend for dem der ønsker kun at være én spiller. Online-dele som MyClub var ikke tilgængelige i anmeldelsesperioden, men der lader til at være stor variation i online-delen. MyClub, Online Divisions, Online Competition og Team Play Lobby er bare nogle af de mangle muligheder for dem der ønsker at spille med andre. Selvfølgelig er elefanten i lokalet spillerudvalget, og efter sidste års skandale er der pres på Konami om at levere i år. På dette tidspunkt er holdene uddateret, men vi er blevet lovet opdaterede holdopstillinger snart.

Når man tager spillet i betragtning som en helhed, så er alle vores klagepunkter relativt små. Kommentarsport eksempelvis, bliver mærkbart meget genbrugt, med kommentarer som "good defence, plain and simple, good defence" fra Jim Beglin der dukker op igen og igen, men udover små repetitioner i lyd og billede, så er der ikke meget galt med dette års udgave. Den rebalancerede kampmotor fungerer fantastisk, og leder til sublime kampe og føles naturlig. Konami har taget hvad der fungerede i sidste års udgivelse, og har poleret det yderligere op i år. Det er for tidligt at sige hvordan dette års rivalkamp imellem PES og FIFA vil udvikle sig, men vi kan sige med sikkerhed, at Pro Evolution Soccer 2016 er et fantastisk fodboldspil, som er mere end et kig værd for fans.

HQ
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Smuk grafik, behagelig tilgang til offensiv strategi, forsvar er svært men fair, brugerfladen er forbedret.
-
Lidt ensformige animationer, lidt repetitivt kommentarspor.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold