Dansk
Gamereactor
previews
Phantom Abyss

Phantom Abyss

Er du fan af Indiana Jones? Så bliver du nødt til at prøve Phantom Abyss.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Kan du huske åbningsscenen fra Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark? Der hvor Indy skulle manøvre sig igennem et antikt tempel fyldt med drabelige fælder og nye udfordringer rundt hvert hjørne. Måske vækkede det et ønske om at blive en eventyrlysten arkæolog og drage på lignende eventyr? Det gjorde det i hvert fald for mig, og hvis du også går med en lille Indy i maven, så kan vi nu sammen udleve drømmen i Team WIBY's temple runner Phantom Abyss.

HQ

Præmissen i Phantom Abyss er ganske simpel: Du skal forsøge at vove dig dybt ned i et farligt tempel fyldt med drabelige fælder for at finde et nærmest uvurderligt artefakt for enden af alle strabadserne. Der er tale om et asynkront multiplayer-spil, hvilket i dette tilfælde betyder, at du spiller ved siden af Phantoms (kopier af andre spillere, der har fejlet i forsøget på at slippe gennem templet). Det unikke ved konceptet er, at du kun har et forsøg inden templet forsvinder for evigt. Herefter bliver kun dit spøgelse tilbage, som en advarsel til kommende spillere.

Det lyder måske ildevarslende, men taget i betragtning af, at hvert tempel er tilfældigt genereret med forskellige rum, udfordringer, fælder, kister og meget mere, løber du aldrig tør for nye udfordringer. Det vil også sige, at hvert tempel kun kan blive vundet af én eneste spiller, hvilket gør, at man virkelig føler sig som noget helt særligt, hvis det rent faktisk lykkes.

Dette er en annonce:

Phantom Abyss er i grunden et parkourspil. At komme helskindet igennem templet kræver derfor både hurtige føder og skarpe beslutninger. Spillet er som udgangspunkt ikke alt for udfordrende, men det smider altid en fælde efter dig, når du mindst venter det. Derfor er spillet ret lige til at kaste sig over, da du for det meste hopper, glider eller undviger forhindringerne foran dig. Det virker som et af den slags spil, hvor du kommer til at fejle gentagne gange i løbet af den første time, men siden da får styr på mekanikkerne og langsomt kan komme dybere og dybere ned i templerne.

Phantom AbyssPhantom Abyss

For at gøre det hele smule nemmere (og mere lig Indiana Jones) har du en yderst praktisk pisk, du kan bruge til at svinge dig over eller forbi forhindringer eller bundløse skakter. Jeg kan ikke helt regne ud, hvordan en pisk er i stand til at slynge et fuldvoksent menneske horisontalt eller vertikalt igennem luften, men denne videospilslogik passer fint i et spil, der i forvejen er farverigt og lidt skørt i sin præsentation.

Selv med hjælp fra din trofaste pisk vil du mange gange komme til at lade livet i de farlige templer. Hvis du har set en fælde eller en forhindring i en Indiana Jones-film, kan du godt regne med, den også dukker op i Phantom Abyss. Fra roterende knivsblade, faldende platforme, store svingende penduler til giftige pile - næsten ethvert objekt i templet er designet med henblik på at stoppe uvelkomne gæster.
Det er her de mange spøgelser for alvor kommer dig til hjælp. Ved at se, hvordan tidligere spillere har måtte lade livet, kan du lære af deres fejl og undgå de mest drabelige forhindringer. Selvom spillet er i Early Access, så har Team WIBY gjort et glimrende stykke arbejde med altid at holde spilleren på tæerne. Det sikreste tegn på, at noget er helt galt, er derfor, hvis du føler dig sikker og komfortabel, for så lurer der næsten med garanti en pludselig død rundt om det næste hjørne.

Dette er en annonce:
Phantom AbyssPhantom Abyss

Phantom Abyss er et meget medlevende spil, og der er sjældent et moment, hvor du ikke har hjertet helt oppe i halsen. Fantomsystemet er virkeligt lidt af en genistreg, men det havde nu været sjovt, hvis der også var reel multiplayer, hvor du kunne konkurrere mod dine venner. Der er dog inkluderet et socialt aspekt, da du kan dele en kode til et tempel, du ikke kunne gennemføre, med en ven, der så kan forsøge at komme længere end dig.

Kreative ideer er der nok af i branchen, men få formår at blande dem så effektivt som team WIBY har gjort med Phantom Abyss. Hvad enten du vælger at udforske templerne nu, mens de endnu er under konstruktion, eller venter til, at spillet udkommer officielt, så vil du med garanti blive underholdt. Selvom spillet kun har været i Early Access en uges tid, så ser jeg allerede spændt frem til nyt indhold. For vi lov til at udforske nye templer inspireret af andre antikke kulturer? Vil nye fælder venter på os i fremtiden? Jeg glæder mig allerede til at få besvaret disse spørgsmål, men indtil da, er jeg også godt tilfreds med at kunne udleve min drøm om at være den næste Indiana Jones.

Phantom Abyss
Phantom AbyssPhantom Abyss
Phantom AbyssPhantom Abyss

Relaterede tekster

0
Phantom Abyss

Phantom Abyss

PREVIEW. Skrevet af Ben Lyons

Er du fan af Indiana Jones? Så bliver du nødt til at prøve Phantom Abyss.



Indlæser mere indhold