Dansk
Gamereactor
previews
Life is Strange: True Colors

Vi har set Life is Strange: True Colors i aktion

Vi har taget et kig på den næste installation i Life is Strange-franchisen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Empati er et ord vi har været nødt til at lære at håndtere over det sidste års tid. Hvilket er blevet besværliggjort og trættende af den uventede pandemi, som har efterladt os skrøbelige, plagede, men på samme tid gjort os bedre til at mærke andres følelser på en dybere måde, præcis fordi vi ligesom dem har (og stadig er) i gang med at opleve noget ens. Empati er også det store og energiske tema som Life is Strange: True Colors er bygget op omkring - det nye kapitel i den populære episodiske antologi franchise, som er skabt af Dontnot, og som Deck Nine tidligere har bidraget til. Faktisk er Deck Nine, de sande udviklere af denne nye oplevelse som, på trods af at repræsentere et vigtigt skridt fremad sammenlignet med de to tidligere spin-off spil fra forskellige perspektiver, forbliver uændret i nogle af de aspekter som gjorde Life is Strange til et sandt kult-fænomen i blandt de grafiske eventyr i drama-genren.

I Life is Strange: True Colors tager vi rollen som Alex Chen, en ung kvinde som for nyligt er kommet ud af et hvirvel af plejefamilier, og som er klar til at starte et nyt liv i Haven Springs, en lille bjergby hvor hendes ældre bror Gabe bor. Alex og Gabe har ikke set hinanden i omkring otte år: ud fra den video præsentation vi så, er det ikke klart hvorfor de to søskende skiltes ad, men det er øjeblikkeligt klart at deres bånd - selvom det abrupt blev afbrudt flere år siden - ikke er blevet ødelagt. Når Alex ankommer til Haven Springs, er hun også bevæbnet med et stort talent for musik, og Alex møder også to nye karakter: Ryan - en god ven af hendes bror Gabe, som Alex har en bestemt kærlighedsfølelse overfor - og Steph, en ung kvinde som passer byens pladebutik, og som ligesom Alex har en stor kærlighed til musik.

Hvad der virker som et idyllisk øjeblik af glæde for Alex, efter flere års lidelse, bliver tragisk afbrudt af Gabe's pludselige død. Hvad der lader til at være et dramatisk dødsfald på grund af en ulykke, gemmer alligevel på en hemmelighed. Det er derfor, at Alex, som bliver hjulpet og støttet af sine nye venner, prøver at forstå årsagerne bag hendes brors uventede død, på trods af at det lader til, at hele Haven Spring-samfundet gør alt for at forhindre hende i at opdage sandheden omkring Gabe's død.

Life is Strange: True Colors
Dette er en annonce:
Life is Strange: True ColorsLife is Strange: True ColorsLife is Strange: True Colors

Præcis som i de forrige spil, så har Life is Strange: True Colors også flere grene af sit plot, som starter med et mysterium der skal løses (en forsvinding, en pludselig død, osv.) og der er flere virkelig interessante temaer tilknyttet, som virker til at være taget ud af mange teenage- og familie-dramaer, som vi typisk ser på TV. Familie, sorg, værdien af venskab, plagede liv er bare nogle af de temaer som Nine Deck Games vender tilbage for at udforske i True Colors, hvilket er ledsaget af det overnaturlige element, som er det uundgåelige varemærke for alle Life is Strange-spil. I denne omgang, kan Alex udnytte sin overnaturlige empatiske kraft: hun har faktisk evnen til at forstå og se folks auraer, og føle andre menneskers emotioner og forstå hvad de føler. Dette tillader hende at komme i kontakt med dem og opdage mere af deres hemmelige sider, men alt har en pris. Hvis Alex bliver inficeret af en følelse som er for stor og for svær at indeholde, kan hun miste kontrollen. Det bedste ved det hele er, at du kan kontrollere denne fulde kraft helt fra starten af spillet.

Denne nye mekanik tillader også True Colors at give mere og større frihed til spilleren i forhold til udforskning. Ved at interagere med andre mennesker, og bruge Alex empatiske kraft, kan spillere udforske og opdage Haven Springs indbyggere og deres mange hemmeligheder. Under præsentationen afslørede Deck Nine Games ikke præcis hvad de mente med denne udforskning, og hvis - sammenlignet med tidligere spil - at spillere ville have større frihed til at afvige fra den mere lineære vej eller, som skete med Dontnot's Twin Mirror, hvor vi kunne vælge at udforske et bestemt område, som vi ville have lyst. Vi håber på at vide lidt mere i den nærmere fremtid, som vi kommer tættere på spillets udgivelsesdato.

I forbindelse med dette, så kommer ventetiden på Life is Strange: True Colors ikke til at være lang, da spillet allerede har udgivelsesdato d. 10 september, og vil blive lanceret med en enkelt version hvor alle fem episoder er inkluderet. Vi kommer ikke længere til at skulle vente mellem hver udgivelse på en episode og så den næste. I True Colors kan vi selv vælge om vi vil spille hele oplevelsen, ligesom vi binger vores yndlingserier på Netflix, eller nyde den lidt af gangen i vores eget tempo. Under det event som vi deltog i, blev platformene som spillet udkommer på ikke afsløret, men vi vil holde jer opdateret med alt nyt i fremtiden.

Dette er en annonce:
Life is Strange: True Colors
Life is Strange: True ColorsLife is Strange: True ColorsLife is Strange: True Colors

Musik har altid været et stabilt element i alle Life is Strange spillene og det samme er sandt for True Colors. Ikke kun for spillets soundtrack, som altid har været et af de mest mindeværdige elementer af spillene i franchisen, og har haft større gode artister bag sig (Syd Matter til Life is Strange's OST, eller Daughters til Life is Strange: Before The Storm's OST), men det kommer også til at repræsentere de forskellige narrative tråde i spillet, givet Alex' gennemgående passion for musik. Det er skuespilleren Erika Mori, som ligger stemme og performance til protagonisten i spillet, mens det er den amerikanske singer-songwriter og YouTuber Mxmtoon (Maia) - som er en stor fan af Life is Strange - som synger Alex' sange. I den video vi fik previewet, spillede Mxmtoon en version af Readiohead's Creep, som gav os gåsehud, og som gav os håb for alt det fremragende musik som vi kan glæde os til i det endelige spil.

True Colors repræsenterer en ny slags start for Life is Strange, en mere moden måde at reflektere over de temaer som altid har været en del af spillene i franchisen. En vækst som kan opfattes, ikke kun som et resultat af en større introspektion af de tidligere problemer, men også som en del af et mere modent spil fra et teknisk standpunkt. Serien og spillet har taget store skridt i forhold til det første spil tilbage i 2015, og selv de sekvenser skabt med motion capture, som vi så under præsentationen, har et mere next-gen udtryk end nogensinde før. Efter dette glimt af Life is Strange: True Colors, kan vi ikke gemme en umættelig nysgerrighed omkring det endelige spil. Protagonisten Alex, har alle de kvaliteter til at etablere et ekstraordinært forhold til spilleren i et narrativ med potentielle historier som bare venter på at blive opdaget og bragt frem i lyset. Vi kan ikke vente på at opleve de mange følelser, som True Colors lader til at indeholde d. 10 september.

HQ

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold