Dansk
Gamereactor
previews
Lego Harry Potter: Years 5-7

Lego Harry Potter: Years 5-7

Den klodsede udgave af Harry vender tilbage til Hogwarts, og det kan ende som det bedste LEGO-spil hidtil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

LEGO-spil kommer med en garanti: spil for alle, uden fine fornemmelser, utroligt sjove, ekstremt stilede. Traveller's Tales har rigeligt med erfaring i produktionen af disse parodier, i en sådan grad at vi kan stole på deres formel.

Og det er med denne tanke, at vi træder ind i et lille rum dedikeret til Lego Harry Potter: Years 5-7, en bevidsthed om at selvom vi sandsynligvis kommer til at se et godt spil, vil der ikke blive vist meget, der er nyt nok til at skrive om.

Det er ikke svært at bemærke lighederne mellem de forskellige Lego-spil. Kontekst og figurer ændrer sig, men gameplayet er altid det samme, og den visuelle stil nærmest identisk. Men denne gang tog vi fejl.

Lego Harry Potter: Years 5-7
Dette er en annonce:

Ved første øjekast bærer spillet alle de sædvanlige kendetegn for serien. Udviklerne viser us et område nær The Burrow, Weasleys hus. Visuelt ser det ud som det plejer, bortset fra en baggrund, der næsten virker håndmalet. Forskellen i den grafiske stil mellem baggrunden og de sædvanlige 3D-Legofigurer er tydelig, og både slående og fascinerende. Det er åbenlyst en mindre detalje, men det viser sig snart, at det kun er toppen af isbjerget.

Udviklerne bruger lejligheden til at vise de forskellige puzzle-mekanikker, en essentiel del af alle Lego-spillene, men denne gang er alt forbedret. I de første Lego-spil var opgaverne begrænsede til at skulle finde nogle manglende klodser, eller aktivere trykplader med flere figurer. Lego Harry Potter: Years 5-7 viser os hvordan serien har udviklet sig ved at introducere forskellige typer puzzles.

Lego Harry Potter: Years 5-7Lego Harry Potter: Years 5-7

Nogle puzzles kan kun løses ved at bruge magi, især gennem brug af Leviosa-besværgelsen, der kastes med B-knappen. At binde en enkelt besværgelse til en knap viser hvor vigtig Leviosa bliver i dette spil, da den skal bruges til mange puzzles, selvom den senere i spillet også skal kombineres med andre. For eksempel har udviklerne tilføjet noget, de kalder "argumenterede besværgelser", der kan spille en vigtig rolle i nogle puzzles. Disse besværgelser reagerer på omgivelserne og forandrer dem. En vandbesværgelse kan for eksempel få klatreplanter til at vokse, mens en ildbesværgelse kan brænde buske, og så videre.

Dette er en annonce:

Andre puzzles kræver brug af dine kæledyr, der kan klemme sig gennem trange passager og aktivere knapper eller hente genstande. kasser fra Weasleys' Wizard Wheezes-butik fungerer som Mary Poppins' taske, og spytter særlige (og ofte enorme) genstande ud, der lader spilleren udføre visse handlinger, såsom at gå på væggene. Vi kan bygge køretøjer til at overkomme vise udfordringer. Og endelig er der de traditionelle puzzles, der kun kan løses af bestemte figurer.

Lego Harry Potter: Years 5-7

Hvad der dog mere end noget andet får os til at værdsætte Traveller's Tales arbejde, er opmærksomheden på de mange detaljer. Spillet er inspireret af filmene, men vi kan ikke undgå at bemærke nogle mystiske elementer, som en hjemsøgt del af The Burrow.

"Denne del er kun med i bøgerne", fortæller udvikleren. "Vi ville introducere nogle detaljer, som kun de mest omhyggelige læsere af bøgerne vil bemærke. Så vi har lavet et spil inspireret af både film og romaner, ikke for at forvirre dem, der kun har set filmene, men for også at begejstre fans af bøgerne".

Lego Harry Potter: Years 5-7
Lego Harry Potter: Years 5-7Lego Harry Potter: Years 5-7

Endelig er den grafiske raffinering, som Lego-spillene har opnået, ganske enkelt forbløffende. Vi har allerede talt om de smukke baggrunde, men vi er også nødt til at nævne den ekstraordinære lyssætning i Lego Harry Potter: Years 5-7. Den giver spillet en mørkere tone, og pastelbaggrundene gør det til tider uhyggeligt. Derudover tog udviklerne sig tid til at vise os en bane, hvor spillet bliver til en 2,5D-platformer. Det er ikke nyskabende (hvem sagde Little Big Planet?), men yderligere et tegn på hvordan de har forsøgt at variere gameplayet.

Lego Harry Potter: Years 5-7 udkommer til jul, og for en gangs skyld vil vi gerne inkludere det på vores liste over årets mest ventede spil. Taget i betragtning hvor mange hardcore-titler, der lander i de næste måneder, er det nødvendigt med en casual-titel, og dette spil er det oplagte valg. Alt tyder på at det nye Lego Harry Potter sætter en ny standard for Traverler's Tales spilparodier.

Relaterede tekster

6
Lego Harry Potter: Years 5-7Score

Lego Harry Potter: Years 5-7

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Lego og Harry Potter kombineres på ny, men holder formularen stadig eller er magien efterhånden blevet for svag? Læs med her og få svaret...

3
Lego Harry Potter: Years 5-7

Lego Harry Potter: Years 5-7

PREVIEW. Skrevet af Lorenzo Mosna - GR IT

Den klodsede udgave af Harry vender tilbage til Hogwarts, og det kan ende som det bedste LEGO-spil hidtil. Vi tog er nærmere kig på spillet og fortæller om det nye.



Indlæser mere indhold