Dansk
Gamereactor
previews
World of Warcraft: Shadowlands

World of Warcraft: Shadowlands - En Ny Begyndelse

Den kommende udvidelse vil introducere os for en helt ny WoW-oplevelse, der passer bedst til dem der aldrig har spillet Blizzards ikoniske MMORPG.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

World of Warcrafts episke saga vil fortsætte idet Shadowlands ankommer, en udvidelse der tager spillere til de dødes land efter Synvalnnas Windrunner ødelægger den nuværende Lich King Bolvar Fordragons krone. Nye områder, dungeons, raids og mange andre overraskelser venter på at blive udforsket og besejret i Shadowlands, men det er faktisk ikke det vi vil snakke om i dette preview.

Til sidst vil vi godt nok kigge nærmere på det nye indhold, nok når der er en beta-version tilgængelig, men for nu har vi besluttet at drage fordel af denne alpha-version for at kigge nærmere på udvidelsens store hovedfokus; en helt ny udgave af World of Wacraft, der primært er designet til dem der enten aldrig har spillet før, eller ikke har spillet i lang, lang tid.

World of Warcraft: Shadowlands
Dette er en annonce:
World of Warcraft: ShadowlandsWorld of Warcraft: ShadowlandsWorld of Warcraft: ShadowlandsWorld of Warcraft: Shadowlands

En af de største ændringer som Shadowlands bringer med sig til World of Warcraft er et klip i level-systemet. Lige nu er det maksimale niveau man kan være i i Azeroth 120, men når den næste udvidelse ankommer bliver dette tal reduceret til bare 60. Faktisk vil hovedspillet kun kunne tage dig fra 1-50, hvor så Shadowlands-indholdet tager dig fra 50-60.

Disse dramatiske reduceringer sigter efter at løse en række af World of Warcrafts primære problemer, hvoraf det første naturligvis er, at 120 niveauer er en lidt for stor mundfuld for nye spillere, eller spillere der bare har taget en pause nogle år, og ved at halvere mængden af niveauer, så mindskes det man beder spilleren om betragteligt. Det andet problem er at med så mange niveauer, så er det bare ikke nok evner og andre belønninger nok til hvert niveau, hvilket giver en mindre tilfredsstillende oplevelse. Med det nye format fra 1-60 vil en spiller modtage noget nyt og spændende hver eneste gang de stiger i niveau.

HQ
Dette er en annonce:

Det er et helt nyt World of Warcraft, der præsenterer sig selv lige så snart du starter spillet, for her får du adgang til den redesignede karakterskaber. Denne version er mere minimalistisk og "clean", men der er også ekstra muligheder for at tilpasse dine karakterer. I den alpha-version vi har testet mangler nogle racer stadig, men der er nok til at give os en god idé om hvordan det vil virke, og du kan faktisk se det hele i aktion i videoen under denne artikel.

Når du har skabt din karakter, så vil din vej fremad blive afgjort af om du er en ny spiller, eller ej. Hvis du er en ny spiller, så vil din vej frem blive dikteret af Blizzard, for de har nu afgjort hvad den bedste vej fremad er for dig. Hvis du dog er mere erfaren, så kan du stadig vælge at følge den mest optimale vej, eller skabe din helt egen, sådan som det altid har været.

En af Shadowlands' nye features, som i øvrigt bliver tilgængelig for alle, og ikke bare dem der køber udvidelsen, er et helt nyt startområde, Exile's Reach. Denne zone er i virkeligheden bare én gigantisk tutorial, som vil tage dig fra niveau 1-10 før du slippes ud i den egentlige verden. Hvis du er en ny spiller, så starter du i Exile's Reach uden andre muligheder, men hvis du er veteran kan du enten vælge at starte her alligevel, eller vælge et traditionelt startområde.

Idet du rammer level 10, så vil en ny spiller så blive transporteret til enten Stormwind eller Orgimmar, alt efter hvilken faktion du følger, og derfra kastes du faktisk direkte ind i den udvidelse der hedder Battle for Azeroth. Med andre ord starter den optimale vej med Exile's Reach, efterfulgt af Battle for Azeroth og dernæst Shadowlands selv, som betyder at spillerne nu oplever en lidt mere sammenhængende historie end tidligere, og vi bevæger os samtidig videre fra en til tider lidt ødelagt historie med for mange plothuller og ubesvarede spørgsmål. Når det dog gælder veteranerne, så kan du vælge samtlige udvidelser til at få jer fra 1-50, før man tager afsted til Shadowlands.

World of Warcraft: Shadowlands
World of Warcraft: ShadowlandsWorld of Warcraft: ShadowlandsWorld of Warcraft: ShadowlandsWorld of Warcraft: Shadowlands

Det betyder også at der er ændringer for to specifikke klasser, nemlig Death Knight og Demon Hunter, som nu forlader deres respektive områder i level 10. Death Knights vil faktisk starte i et helt nyt område, og opleve en historie der centrerer sig omkring Bolvar Fordragon. Andre racer vil også få adgang til Death Knight-klassen... inklusiv Pandaren.

I forhold til det nye område, Exile's Reach, så er det i virkeligheden en ø du opdager efter at dit skib støder på grund. Dette er en ø der er lukket for andre spillere, som betyder at fra level 1-10 lærer du alene hvordan World of Warcraft fungerer. Både historien i Exile's Reach, såvel som missionerne, er designet til at lære dig brugerfladen, mulighederne og begrænsningerne også. Desuden får du også en specifik introduktion til din pågældende klasse. Er du eksempelvis Paladin er der en mission hvor du direkte skal bruge Divine Shield for at indsamle et særligt objekt.

Spillet er stadig i alpha, og den udgave af Exile's Reach vi har set fungerer eksempelvis kun for Alliance lige nu, men det lader allerede til at dette vil blive den mest effektive tutorial World of Warcraft nogensinde har haft. Derudover synes vi at den nye simplificerede og strømlinede struktur er en glimrende ide, både for begyndere og veteraner. Det kan endnu ikke vides om dette vil fungere i praksis, men vores første indtryk er at der ikke har været et bedre tidspunkt at starte med at spille lidt WoW igen, end nu.

HQ
World of Warcraft: Shadowlands

Relaterede tekster



Indlæser mere indhold