Dansk
Gamereactor
previews
Epic Mickey

Disney Epic Mickey

Glemte Disney-figurer, magisk maling og en mystisk tegnefilmsverden, der ikke rigtig ligner noget vi har set før. Disney har sat alle sejl med Epic Mickey, og det ser ud til spillet rammer plet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Stil dig selv dette spørgsmål: Hvem var Disneys første figur? Svaret virker måske indlysende, men svarer du Mickey Mouse, ja, så tager du fejl. I virkeligheden er det kaninen Oswald, en figur som Walt Disney var med til at skabe, inden han grundlagde sit eget selskab. I dag er Oswald for længst gået i glemmebogen, mens Mickey Mouse er den mest genkendelige figur i verden. Og den historie er faktisk ret central for Disney Epic Mickey, Disney og spildesigneren Warren Spectors enormt ambitiøse spil til Wii.

Spillet foregår i Wasteland, en verden skabt af troldmanden Yen Sid (prøv at læse det navn baglæns) til at huse de tegnefilmsfigurer, som vi andre har glemt. Gennem et magisk spejl forvilder Mickey sig ind i Yen Sids kammer, netop som han lægger sidste hånd på Wasteland (en Disneyland-lignende model på hans bord), og efter troldmanden er gået til køjs, leger Mickey med hans magiske maling. Før han ved af det får han skabt et mystisk og ondt væsen, en skyggefuld skikkelse kaldet Phantom Blot (herhjemme kendt som Sorte Slyngel, selvom hans rolle er noget anderledes her), og i panik vælter han både maling og fortynder ud over Wasteland-modellen.

Mickey flygter tilbage til sin egen verden, og som årene går, glemmer han alt om hændelsen, samtidigt med at han bliver en stor stjerne. Imens sker der dog ting og sager i Wasteland.

Epic Mickey
Dette er en annonce:

Her bor kaninen Oswald nemlig, og som den første glemte tegnefilmsfigur og beboer erklærer han sig for konge over verdenen. Men Phantom Blot har i sinde at overtage Wasteland, og han formørker og fordrejer Oswalds sind. Fra sin plads i Wasteland kan han følge sin halvbror Mickeys store success i verdenen udenfor, og bliver langsomt misundelig og forbitret. Som den første Disney-figur mener Oswald nemlig, at der burde være ham, der nød al den succes.

En dag hiver Oswald og Phantom Blot derfor Mickey ind i Wasteland, og eventyret kan begynde. I starten forstår Mickey ikke hvor han er eller hvorfor, men det står snart klart at han må forsone sig med Oswald og redde Wasteland og dens befolkning af glemte tegnefilmsfigurer fra den onde Blot, hvis han vil hjem igen.

I midten af Epic Mickeys gameplay står maling og fortynder. Wasteland er en tegnefilmsverden, og er fyldt med såkaldte "toon"-genstande. Disse kan Mickey fjerne med sin fortynder og genskabe med sin maling, mens han udforsker verdenen. Der er også andre genstande i verdenen, der ikke kan påvirkes af de to substanser, og det giver et væld af muligheder for puzzles.

En bro kan for eksempel være spærret af nogle sten, som ikke kan fjernes med fortynderen. Men det kan selve broen, og gør man det, falder stenene ned, og man kan genmale broen og fortsætte på sin vej. Mickey spildte en del fortynder, da han legede i Yen Sids kammer, og derfor er verdenen også fyldt med huller og ikke-tegnede genstande, såkaldte sketches, som man kan finde og genoprette med sin maling.

Dette er en annonce:

Mickey er også ganske ferm til at hoppe, hvilket betyder at nogle puzzles har flere løsninger. I førnævnte eksempel med broen og stenene, kan man måske vælge ikke at genskabe broen når stenene er faldet ned, og i stedet bare hoppe over ved hjælp af Mickeys dobbelt-hop og spin-move, og dermed spare lidt maling. Eller måske bemærker man det smalle gelænder, der ikke er dækket af sten, og hopper derop og vandrer forbi.

Epic Mickey
Epic MickeyEpic MickeyEpic Mickey

De mange baner er ganske store og detaljerede, og de er proppet med referencer til ikke bare Disneys film og universer, men også forlystelser i Disneyland og andre elementer herfra. For mens Oswald har set på Mickeys succes, har han forsøgt at genskabe den i sin egen verden, omend resultatet er noget mere mørkt og skramlet. En af de baner, vi har set, indeholder for eksempel en nedbrudt udgave af Tea Cups-karusellen fra Disneyland, og har man lyst, kan man vælge at hjælpe Gremlingen Tim med at reparere den (Gremlingerne er en stribe figurer fra nogle propagandategneserier som Walt Disney og Roald Dahl lavede sammen under Anden Verdenskrig. Efter Oswald er de de næst-ældste beboere i Wasteland).

Epic Mickey lægger i høj grad op til udforskning. Hver bane har en enkelt opgave, der skal løses, og når den er ordnet kan man i princippet gå videre til den næste. Men man kan også gå på opdagelse i banen, og på den måde kan man måske finde andre figurer, man kan vælge at hjælpe, eller nogle af de mange samler-genstande, der er spredt rundt i spillet. Har man været i en af Disneys forlystelsesparker inden for de seneste år, kender man måske konceptet med Pins - små samlernåle med Disney-figurer, man kan bytte med hinanden. Disse optræder også i Epic Mickey, og skal nok gøre samlermanikere glade.

En anden genstand er E-Tickets, spillets møntfod, som man kan købe nye evner for. Nogle gange må man vælge, hvad man helst vil have: I en bane er en Gremling for eksempel fanget på et bur, der er placeret på en katapult. Vægten af en kiste, der indeholder en E-Ticket, afholder katapulten fra at gå af. Befrier man Gremlingen får man en Pin, men åbner man kisten, får man E-Ticketen - og Gremlingen bliver skudt afsted. Man kan kun vælge en af delene, og valget har konsekvenser. Der er som sådan ikke noget valg, der er rigtig eller forkert i Epic Mickey. Men de vil få indflydelse på hvordan andre figurer opfører sig over for vores helt.

Der skal også træffes valg, når det kommer til kamp. Phantom Blots håndlangere findes i de fleste baner. Ved at hoppe på dem eller slå dem med sit spinmove kan man lamme dem for en kort tid, men man kan også gøre noget mere permanent. Skyder man fortynder på dem går de i opløsning og forsvinder, men skyder man maling på dem bliver de venner med Mickey - hvilket de viser med et lille vink - og vil i stedet angribe andre fjender.

Epic Mickey
Epic MickeyEpic MickeyEpic Mickey

Når man rejser mellem spillets baner, skal man igennem en lille 2D-platformbane. Der er i alt omkring 40 af disse, der alle har hentet inspiration og foregår i klassiske Mickey Mouse-film. Her er ingen fjender, men i stedet andre farer (som skarpe genstande eller faldgruber), der skal undgås. Som så mange andre steder i spillet skal man også her træffe et valg - vil man løbe hurtigt gennem banen, eller tage en lille omvej, og indsamle en filmrulle? Samler man alle filmrullerne, får man en belønning af en art (som udviklerne ikke vil afsløre endnu).

Hvis vi skal sammenligne Epic Mickey med andre spil, så minder gameplayet mest af alt om en blanding mellem Legend of Zelda og Super Mario (både 2D- og 3D-spillene), krydret med lidt elementer fra Prince of Persia: The Forgotten Sands i form af evnen til at genskabe ødelagte omgivelser og terræn. Det er en højpotent blanding, og Epic Mickey ser samtidigt forbavsende godt ud - det er uden tvivl et af de flotteste spil på den lille Wii. Bedst af alt er det dog, at selvom spillet foregår i et noget alternativt univers, så ser det ud til at Junction Point har ramt Disney-magien lige på sømmet. Spillet virker fantastisk stemningsfuldt og bringer glade mindre frem, uden at lave sukkersøde appeller til nostalgi.

Vi har endnu kun set de første få baner af spillet, men får meget snart mulighed for at give det en rigtig grundig hands-on prøvetur. Det glæder vi os enormt til, for Epic Mickey virker til at være noget helt særligt - spilmagi af en klasse, som man normalt kun forbinder med Nintendos bedste.

Epic Mickey
Epic MickeyEpic MickeyEpic MickeyEpic Mickey
Epic MickeyEpic MickeyEpic MickeyEpic Mickey
Epic MickeyEpic MickeyEpic MickeyEpic Mickey

Relaterede tekster

Disney Epic MickeyScore

Disney Epic Mickey

ANMELDELSE. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Mickey Mouse skal redde en hærget verden for glemte tegnefilmsfigurer i sit mest storslåede eventyr nogensinde. Rasmus anmelder...

5
Manden bag Disney Epic Mickey

Manden bag Disney Epic Mickey

ARTIKEL. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Måske læste du vores store artikel omkring Disney Epic Mickey og Warren Spector i Gamereactor #113, men der er meget mere til historien. Læs det her!



Indlæser mere indhold