Dansk
Gamereactor
previews
Diablo Immortal

Vi prøvede Diablo Immortal ved BlizzCon 2019

Et år efter den skandaløse og kontroversielle afsløring fik vi et dybere kig på det første Diablo-spil, der giver dig Sanctuary med på farten.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Fordommene som mange spilentusiaster besidder imod mobilspil, og platformen generelt, er ikke nogen vittighed, de er ganske ægte. Det er ligegyldigt om hvorvidt statistikker verden over peger på netop de mobile platforme som værende de ledende indenfor branchen; de "rigtige" spillere på enten PC eller konsollerne, og mobilerne anses som værende i bedste tilfælde et supplement, eller sågar en distrahering.

Sidste år løftede Blizzard sløret for Diablo Immortal, og som resultat var som bekendt ganske negativ, man kunne endda kalde den for skandaløs. Og det med rette, da selve afsløringen blev brugt som den ikoniske "one more thing", glasuren oven på kagen, det som alle de fans der havde rejst til Anaheim fra hele verden havde ventet på. Resultatet var memes, hån og generel harme fra fans, dem der havde ventet spændt på Diablo IV, og som så dette som et nådeløst greb i pengepungen i stedet for et spændende nyt eventyr. Du kan måske huske den ene fan der stillede sig op under en Q&A kort efter afsløringen og spurgte; "Is this an out-of-season April Fool's joke?" Vi tror ikke at Blizzard glemmer den mand lige foreløbig, for det er et tåkrummende øjeblik, der perfekt demonstrerer hvor gal på den Blizzard var med selve timingen på afsløringen.

Diablo Immortal
Dette er en annonce:
Diablo ImmortalDiablo ImmortalDiablo Immortal

Men det betyder vel ikke at spillet i sig selv er ringe, vel? Faktisk var det utrolig lidt vi så til det sidste år, men det har nu ændret sig.

BlizzCon 2019 har været en lidt anden størrelse end sidste års messe defineret af gigantiske afsløringer af både Overwatch 2 og Diablo IV, som tilsammen har gjort årets messe til en af de bedste til dato. Men det er ikke alt, under selve konferencen blev Diablo Immortal stort set ikke nævnt, men det var faktisk på messen i stort stil. Efter konferencen blev vi flyttet over til et område reserveret til journalister, der så kunne få tid med spillet. Det var som om at spillet blev gemt lidt væk, og der var kun to-tre tablets parate til at man kan kunne spille. Vi lagde dog også mærke til, at der stod journalister i kø bag os, som stod klar til at spille Diablo IV i området ved siden af for tredje og fjerde gang. Her var der ikke rigtig nogen. Dommen lod til at være relativt klar - det var ret deprimerende.

Det er ret nemt at forstår hvorfor at mange vil være ganske reserverede omkring Diablo Immortal, hvad vi dog ikke forstår er hvorfor Blizzard nu ikke forsøger at promovere spillet yderligere, og manglen på plads ved BlizzCon 2019 var nærmest bare et testamente til usikkerheden omkring det. Men tag ikke fejl, Immortal har potentiale til at leve op til de forventninger mange har til serien.

Dette er en annonce:

Som udgangspunkt deler Immortal meget DNA med Diablo III; de deler den samme visuelle stil og en række afgørende mekaniske elementer. Eksempelvis noterede vi at begge spil har de samme eliksirer med dertilhørende cooldown og de såkaldte "healing globes". Generelt følte vi et stært tilknytningsforhold til seriens tredje kapitel. Immortal virker derfor efter hensigten, men mangler også distinkt personlighed og originalitet.

Diablo Immortal
Diablo ImmortalDiablo ImmortalDiablo Immortal

Den portion vi spillede under BlizzCon 2019 havde fokus på singleplayer, og her stødte vi på mange af de samme tematikker, som var dominerende i Diablo III. Der var sekundære missioner at påtage sig, der var karakterer at snakke med, og det hele var bundet ind i samme uhyggelige atmosfære.

Udviklerne har dog tilsyneladende gjort et solidt stykke arbejde med at optimere styringen til mobile enheder, og tager kun få øjeblikke at vende sig til touch-baseret styring, som er både responsiv og dynamisk nok til at fastholde interessen igennem intense kampscenarier. Faktisk viste det sig at kampene var langt mere hektiske end vi umiddelbart troede. Ja, det er tydeligt fra start af at Blizzard har simplificeret det hele en kende, men det er uden at miste den kaotiske gnist, som gjorde Diablo III til noget ganske særligt. Der er dog færre Talents at udvælge, og generelt vidnede vores tid med spillet om et simplere set-up med ens karakter. Vi havde dog at gøre med en demo-udgave af spillet, der kunne være år fra at være færdigt, så vi må vente med at se hvordan det endelige produkt tager sig ud.

Diablo Immortal
Diablo ImmortalDiablo ImmortalDiablo Immortal

BlizzCon gav os mulighed for at afprøve Demon Hunter-klassen, som slutter sig til den allerede bekræftede Barbarian, Monk og Wizard. Demoen tog os til Wortham (som man ser i Diablo III) om bord på en tømmerflåde, og vi fik øjeblikkelig til opgave at besejre en håndfuld udøde fjender i en sekvens der faktisk mindede os en del om begyndelsen på det sidste spil i serien. I forhold til multiplayer-komponenter ved vi at netop disse vil være en del af spillets rygrad, og at der eksempelvis vil være Guilds, samt Dungeons specifikt designet til grupper af spillere. Vi fik dog at vide at singleplayer-delen på egen hånd også vil være robust nok til at kræve ens opmærksomhed.

Vi kan altså bekræfte, her et år efter den katastrofale afsløring, at Diablo Immortal er alt andet end en "out-of-seaon April Fool's joke", men i stedet et projekt der meget vel kunne blive en succes i sidste ende. Det drager meget, meget inspiration fra Diablo III, og vi kunne da godt have tænkt os at se en mere original tilgang, men hvis du nu ser det som Diablo III+ på farten, så synes spillet først at lyde meget interessant, og det lader også til at være det som Blizzard går efter. Vi håber at der er flere i køen ved BlizzCon 2020, for spillet kræver altså i det mindste en chance.

HQ

Relaterede tekster

Diablo ImmortalScore

Diablo Immortal

ANMELDELSE. Skrevet af Ben Lyons

Vi har udforsket hver en afkrog af denne nye version af Sanctuary.



Indlæser mere indhold